G-E0EWZBLP0V
Home / SPORT / SRPSKI PREVARANT KAKO SU IZJAVILI ФИФА и УЕФА избацују Ибрахимовића из фудбала због сувласништва у кладионици

SRPSKI PREVARANT KAKO SU IZJAVILI ФИФА и УЕФА избацују Ибрахимовића из фудбала због сувласништва у кладионици

FELJTON.rs

14.04.2021.

Златан Ибрахимовић би могао да буде доживотно избачен из фудбала од стране ФИФА и УЕФА уколико се утврди да једна од његових компанија има удела у кладионичарском бизнису, тврде шведски медији.

Портал „Sportbladet“ истиче да фирма „Unknown AB“, чији је један од власника шведски фудбалер, има 10 процената у управљачкој структури кладионице „Bethard.com“.

Ако се утврди да је ово тачно, Ибрахимовић ће се наћи под истрагом УЕФА и ФИФА јер је строго забрањено играчима било какво клађење, али и умешаност у кладионичарски бизнис на било који начин.

Извршни директор кладионице „Бетард“ Ерик Скарп потврдио је за медије да је нападач Шведске Ибрахимовић и даље власник удела у „Бетардовом“ једином акционару „Gamedai Group PLC“.

Шведски медији пишу да би Златан могао да буде кажњен и новчано до 100 милиона евра или да буде суспендован из фудбала на три године, ако се испостави да је прекршио правила, мада су сви у шоку да један такав спортсмен на било који начин жели да утиче на резултате Милана или селекције Шведске.

Овим поводом се огласио се и ФС Шведске.

– Нисмо разговарали са Златаном. Не размишљам о могућим последицама за сада, чекамо да добијемо прецизније информације од ФИФА везано за регулативе око овог случаја и како се оне интерпретирају – изјавио је генерални скретар шведског фудбалског савеза Хакан Сјорстранд.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/srbin.info)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

23 − = 15

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.