G-E0EWZBLP0V
Home / PLANETA / AMERIČKI GENERAL JASAN, AKO RUSIJA UDARI NA UKRAJINU – NATO ĆE JOJ ODGOVORITI SVOM SILOM! Zastrašujuće, svet nikad bliže katastrofi!

AMERIČKI GENERAL JASAN, AKO RUSIJA UDARI NA UKRAJINU – NATO ĆE JOJ ODGOVORITI SVOM SILOM! Zastrašujuće, svet nikad bliže katastrofi!

FELJTON.rs

Direktna konfrontacija sa Rusijom zbog jugoistoka Ukrajine pretvoriće se u veliki strateški neuspeh Sjedinjenih Država i doneće smrt desetinama miliona Amerikanaca, upozorio je analitičar Greg Louson

Prema ovom američkom ekspertu, čije upozorenje je objavio renomirani The National Interest, slučajna greška u ophođenju sa nuklearnim oružjem – kao i pogrešno tumačenje namera Sjedinjenih Država, odnosno Rusije – „može dovesti do katastrofe“.

„Rusija je velika nuklearna sila. Zasad je jedina nuklearna sila koja je sposobna da za kratko vreme pobije desetine miliona Amerikanaca. To se mora shvatiti … Ovo nije preterivanje“, naglasio je Louson.

Naglasio je da Sjedinjene Države mogu ući u otvorenu konfrontaciju sa Rusijom kada je to „vitalno za SAD“, ali situacija na jugoistoku Ukrajine „ne ispunjava ovaj preduslov“.

Louson u The National Interest ne krije da je uveren da će se započeta igra povodom Ukrajine završiti „grandioznim strateškim neuspehom“ Vašingtona.

U nastavku je ukazao da će sukob SAD sa Moskvom učiniti Vašington i njegove saveznike „ranjivim pred Pekingom“:

– Ulazeći u sukob sa Rusijom oko Ukrajine, postajemo ranjivi na kinesku agresiju. „Potapanje“ u Evropi pružiće Kini izvrsnu priliku koju može da iskoristi za naše podrivanje.

Louson strateškom greškom SAD i Zapada smatra i obećavanje Ukrajini članstva u NATO-u naziva jer je to već izazvalo mnogo problema u odnosima Zapada i Rusije.

Nezvanično, Sergej Lavrov je u Nju Delhiju Džonu Keriju predočio da Moskva upravo prijem Ukrajine u NATO smatra crvenom linijom koja se ne sme preći.

U svetlu Lousonovih upozorenja, indikativno je da je šef američke Evropske komande – general Tod Volters – u Senatu SAD danas izjavio da je NATO spreman da se „suprotstavi Rusiji u slučaju njene agresije protiv Ukrajine“.https://www.youtube.com/embed/Tc3V8p5W0Yo

Dodatno je naglasio: „NATO je strateški centar privlačenja i temelj obuzdavanja i i sigurnosti u Evropi. Sve što činimo u interesu je mira. Mi, dakle, obuzdavamo, a ako obuzdavanje ne bude dalo željeni efekat – spremni smo da na agresiju (Rusije) odgovorimo svom silom transatlantske alijanse“.

Pred senatorima je istupio i šef Transportne komande SAD general armije Stiven Lajons.

Obojica su govorila i o velikim NATO-manevrima Defender Europe 2021 sa učešćem preko 30.000 vojnika i oficira na kojima Vašington i Brisel žele da prodemonstriraju sposobnost NATO da u Evropi brzo premešta velike snage na velika rastojanja.

Radi tih manevara su Amerikanci u Evropu već prebacili i 1200 jedinica teške ratne tehnike.

Manevri će kulminaciju imati u maju i odvijaće se na 31 vojnom poligonu u 13 evropskih zemalja.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70 − = 67

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.