G-E0EWZBLP0V
четвртак , 20 јуна 2024
Home / SRBIJA / ODAKLE JOJ 220.000 EVRA? Bečićeva ćerka, studentkinja, kupila stančugu, pa dala ocu da tu živi

ODAKLE JOJ 220.000 EVRA? Bečićeva ćerka, studentkinja, kupila stančugu, pa dala ocu da tu živi

POLITIKA FELJTON.rs
11.04.2021.

Bojana Bečić, mlađa ćerka narodnog poslanika SNS Igora Bečića koja je trenutno na studijama, kupila je 2016. godine stan od 113 kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji u Novom Sadu, a onda taj isti stan dala na korišćenje ocu i majci, otkriva Kurir.

Na adresi poznatoj redakciji je luksuzni kompleks zgrada, a vrednost stana te kvadrature, prema oceni agenta za nekretnine, danas nije manja od oko 220.000 evra. Samim tim, nameće se pitanje kako je ova devojka došla do novca, ali i da li je ovom pravnom vratolomijom narodni poslanik, u stvari, želeo da prikrije svoju imovinu.

Zamršeno

Na sajtu katastra, kao vlasnik stana (1/1, celog), broj 36, od 114 kvadrata, upisana je Bojana (Igor) Bečić. Na stanu je, pokazuju podaci sa sajta katastra, upisan i teret – pravo plodouživanja i to od 26. januara 2021.

Izvor Kurira, blizak porodici Bečić, pojašnjava, korak po korak, da je pomenuti stan prvobitno kupila firma „Logo centar“. Vlasnik i direktor ove firme je, a što pokazuju i podaci sa sajta Agencije za privredne registre, Danilo Bečić, brat Igora Bečića.

– Potom, Bečićeva ćerka Bojana kupuje stan od firme svog strica. Ugovor o kupoprodaji je overen kod javnog beležnika 22. marta 2016 – navodi izvor Kurira.

On još dodaje da pomenuti teret na stanu predstavlja zabeležbu – pravo doživotnog plodouživanja u korist Danijele (supruge Igora Bečića) i Igora Bečića. Na ovaj način – da stan prvo kupi firma njegovog brata, pa ga proda njegovoj ćerki, koja ga potom da ocu na doživotno korišćenje, narodni poslanik SNS je izdejstvovao da živi u luksuznom stanu, a da ne mora da ga prijavi u javno dostupnom registru imovine na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije. I mama kupila nekretninu Inače, u istoj luksuznoj zgradi u Novom Sadu, pokazuju podaci katastra, stan ima i Branojka Bečić, majka Igora Bečića. U pitanju je stan od 34 kvadrata. Takođe, Branojka Bečić ima stan od 62 kvadrata u Vrbasu. Na istoj toj adresi – registrovana je i firma „Logo centar“ Danila Bečića.

Igoru Bečiću su poslata pitanja putem SMS, ali do zaključenja broja nije odgovorio na njih.

Bečićev imovinski izveštaj

Nekretnine, plata u „Srbijagasu“

l Igor Bečić je Agenciji za sprečavanje korupcije poslednju imovinsku kartu podneo u januaru 2020, a tu je naveo da poseduje trosobnu kuću od 69 kvadrata (nasledstvo), kućerak od 28 kvadrata (nasledstvo), kao i pomoćni objekat od 20 metara kvadratnih (nasledstvo). Na spisku je i njiva od pet ari i 88 metara kvadratnih (nasledstvo), građevinsko zemljište od četiri ara i 84 metara kvadratnih (nasledstvo), kao i stan od 91 metra kvadratnih, gde je kao osnov sticanja navedena kupovina. Stan od 91 kvadrata nije naveden u imovinskoj karti iz 2019, kao ni u prethodnim. Kada je reč o mesečnim primanjima, u pomenutom registru se navodi da Bečić mesečno dobija 130.000 dinara kao službenik u „Srbijagasu“, 30.000 dinara mesečno u Skupštini Srbije i još 6.000 dinara na ime invalidnine ratnog vojnog invalida – penzije.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 3

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)