G-E0EWZBLP0V
Home / SRBIJA / Tužilaštvo: Audi u Nišu pokosio pešake sa 131 kilometrom na sat

Tužilaštvo: Audi u Nišu pokosio pešake sa 131 kilometrom na sat

„Audi“ koji je izleteo s kolovoza u Nišu 4. januara, kosio je pešake na trotoaru krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas.0Piše: Beta10. marta 2021. 16.18

Tužilaštvo: Audi u Nišu pokosio pešake sa 131 kilometrom na sat 1Foto: Beta/MUP (Arhiva)

To je navedeno uoptužnom predlogu koji je zbog te nesreće na Bulevaru Medijana podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu protiv N.S. (19) iz Beograda jer je vozilom usmrtio Andreja Prenkljušaja (18) i Dejana Ilića (48).

„Usled neprilagođene brzine N.S. je vozilom sišao sa desne strane Bulevara Medijana, najpre na travnatu površinu, pa na biciklističku stazu a zatim na stazu za pešake i nastavio kretanje, ka pešacima koji su mu bili ledjima okrenuti“, piše u optužnom predlogu u koji je agencija Beta imala uvid.

Navedeno je da okrivljeni „nije pokazao obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju“, iako je bio uračunljiv, svestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima, te da svojim postupanjem može ugroziti javni saobraćaj i živote, ali je olako držao da do toga neće doći“.

U momentu udesa, navedeno je, u vozilu su bila još dva maloletna lica.

Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da sud okrivljenom N.S. izrekne maksimalnu kaznu od osam godina zatvora i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od još pet godina.

Tužilaštvo je takodje zatražilo da se N.S. produži pritvor u kojem je od hapšenja početkom godine.

(feljton.rs/danas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

21 + = 28

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.