G-E0EWZBLP0V
Home / DIJASPORA / ĐOLE, IZVINI Kako su se mediji i Beograd oprostili od Balaševića

ĐOLE, IZVINI Kako su se mediji i Beograd oprostili od Balaševića

Na nekim od hiljade spektakularnih koncerata Đorđa Balaševića, 31. decembra 2017. nazvanom „Beogradski pobednik“ u Areni i januarskom 2018. godine u novosadskom Spensu, legendarni kantautor je, naravno, napunio dvorane. I tom prilikom nijedna redakcija beogradskih medija nije se akreditovala za događaje! Nekoliko meseci pred beogradske izbore znali su njegovo političko opredeljenje i zato je bojkotovan od istih onih koji sada „plaču“ što nas je zauvek napustio Panonski mornar.

Par meseci kasnije, nastupio je u Beogradu, u bivšem Domu sindikata, kada se jedva izborio za termin i salu. Samo su slobodni i nezavisni mediji zabeležili da je Balašević na Trgu Nikole Pašića održao tri sata svoje muzike.

Režimski mediji su, naravno, ćutali, kao da koncert ne postoji, a na prvom posle infarkta jedva se izborio za termin u kragujevačkoj hali „Jezero“. I tada je posle dosta muka sa tamošnjim gradskim vlastima dobio sportsku dvoranu na korišćenje na oko 200 minuta.

Pre svega Beograd nije se na lep način oprostio od Balaševića, pogotovo što je decenijama legendarni kantautor punio Sava centar i ređao novogodišnje koncerte jedan za drugim. Danas i sutra će se od njega svi opraštati, mnogi će to raditi kurtoazno, a svedoci događaja iz Novog Sada 2018. godine pamtiće kako mu je srpska prestonica okrenula leđa.

FELJTON.rs / Izvor: Direktno.rs

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.