G-E0EWZBLP0V
среда , 17 јула 2024
Home / NUZNA ODBRANA / Novosadski nesposobni advokati uništili predmet. Opet bez ročišta za ubistvo lopova na novosadskoj Salajci! Da li Srbija ima sposobne advokate?

Novosadski nesposobni advokati uništili predmet. Opet bez ročišta za ubistvo lopova na novosadskoj Salajci! Da li Srbija ima sposobne advokate?

CRNA HRONIKA: FELJTON.rs
03.1. 2024.

Novosadski advokati uništili predmet k/88-2020, nesposobni advokati ništa nisu uradili za predmet. Pitamo se da li Srbija ima sposobne advokate?

U Srbiji nema dobrog advokata osim što dobro znaju da naplate, za ovaj predmet traženo je od 10.000 do 70.000e, a neki su samo za razgovor tražili i do 500e i to poznati advokati.

U nastavku članci: Novinari su svašta pisali, dnevnik prenosi samo 30% istine sa sudjenja, izjavio je Radović.

Suđenje u novosadskom Višem sudu meštaninu Aleksandru Radoviću (43), okrivljenom za ubistvo Predraga Kostića (28) iz Loznice, u svojoj kući na Salajci, počinjeno pre oko Šest godine, odloženo je po treći put zaredom. NJega policija nije privela po naredbi suda, a nije ni obrazložila sudskom veću zašto to nije uradila.


Na ročište su pristupili, osim veća sudije Nataše Vojnović, novi branilac koji nije obavešten o razlozima nedolaska branjenika iako je zatražio od njega pisanim putem da mu se javi, veoma važan za ovaj predemet DNK veštak koji je trebalo da brani svoj dopunski nalaz, ali ne i punomoćnik oštećenog Tomo Zorić. Policija nije obrazložila nedovođenje optuženog, a zastupnik optužnog akta iz tužilštva Biljana Silađi zatražila da se spisi predmeta dostave radi odlučivanja o njima.

Sledeći pretres zakazan je za 26. april.

Inače, prethodno je okrivljeni zatražio i izuzeće predsednice veća, ali je to predsednik Višeg suda odbio.

Na prethodnom pretresu u novembru, pred samo ročište, optuženi je obavetio tadašnjeg branioca po službenoj dužnosti da neće doći na pretres i najavio podnesak, koji je stigao sat vremena posle posle zatvaranja ročišta, ali bez opravadanja, pa je sudija odmah naredila da se on privede na tadašnje ročište.

Optužnicom se Aleksandru Radoviću stavlja na teret da je 13. januara 2018. godine, oko 20.30 sati, u Ulici Đorđa Zličića, u kući u kojoj stanuje, ubio Predraga Kostića (28) iz Loznice. Navodno je, sada pokojni oštećeni, kritičnom prilikom, došao do kuće optuženog kombijem hjundai, ušao u kuću u kojoj se nalazio okrivljeni, tako što je razbio staklo prozorskog okna na ulaznim vratima kuće, ušao u dnevni boravak i nožem, s nazubljenim sečivom, dugačkim šest centimetara, i u sukobu s okrivljenim naneo mu tešku telesnu povredu.

Tom prilikom su oštećenom povrede nanete u predelu podlaktice s presecanjem tri mišića i više lakih telesnih povreda leve podlaktice, dve ubodne rane u predelu leve strane grudnog koša, razderno nagnječnu ranu u levom potiljačnom delu, da bi potom, okrivljeni, pištoljem zbrojevka, kalibra 6,35, ispalio pet hitaca prema vitalnim organima.

Izvor: Dnevnik.rs/М. Вујачић

2. Nastavlja se suđenje za ubistvo na novosadskoj Salajci pre šest godine

 Dnevnik.rs/ М. Вујачић

Na jučerašnjem početku suđenja u Višem sudu Novosađaninu Aleksandru Radoviću za ubistvo u svojoj kući na Salajci, počinjeno pre oko tri godine, okrivljeni, koji se brani sa slobode, izneo je odbranu i nije prizano delo koje mu se stavlja na teret.
sud, freeimages
Foto: freeimages.com, ilustracija
Saslušana su dva svedoka i zakonski zastupnici oštećenog, sada pokojnog Predraga Kostića iz Loznice (28) – majka i otac. Optuženi je ostao kod iskaza datog u istrazi i napominjao neraščišćeni dug kao okidač za tragični događaj.

  • Oštećenog sam upoznao pola godine pre kritičnog događaja. Prodao sam mu neke sanitarije, na kraju smo se dogovorili da mi da 12.500 evra. Rekao mi je da nema sve pare, pa smo se složili da mi deo novca nadoknadi kroz kombi i opremu za teretanu. Dovezao je to vozilo i neke mašine, ali me je, zatim, prijavio policiji da sam to ukrao – kazao je juče okrivljeni Radović.

Optuženi je, potom, naveo da mu je oštećeni pretio.

  • Snimio sam telefonski razgovor i prijavio ga policiji. Dok sam davao izjavu o tome, obili su mi kuću i ukrali kombi pun stomatološke opreme. Prijavio sam i to MUP-u – naveo je optuženi i dodao:
  • Dva dana pre kobnog događaja, došao je kombijem ispred moje kuće, ali je video da nisam sam, pa je utekao. Nakon toga je, tog dana kad se zbilo ovo, ušao u moju kuću tako što je razbio staklo. Pokušavao sam da se odbranim, nakon što me je ubo nožem više puta. Uzeo sam očev pištolj, za koji je on posedovao urednu dozvolu, i vikao „Beži“ – izjavio je Radović.

Okrivljeni je juče kazao i to da je prvo u grudi ispraznio ceo šaržer, a da je napadač ustao kao da se ništa ne događa i nastavio da ga ubada.- Sav krvav, uspeo sam da izađem u dvorište, otključao sam kapiju, povikao sam ljudima na ulici da zovu hitnu pomoć i policiju. Oni su to i učinili – rekao je juče, između ostalog, okrivljeni.

Optužnicom se Aleksandru Radoviću stavlja na teret, zbog opravdane sumnje da je 13. januara 2018. godine, oko 20.30 sati, u Ulici Đorđa Zličića, u kući u kojoj stanuje, pri čemu je” sposobnost okrivljenog da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena, i svestan da je njegovo delo zabranjeno”, svesno želeći njegovo izvršenje, sa umišljajem lišio života mladića iz Loznice.

Navodno je, sad pokojni, oštećeni, kritičnom prilikom, došao do kuće optuženog kombijem hjundai ušao u kuću u kojoj se nalazio okrivljeni, tako što je razbio staklo prozorskog okna na ulaznim vratima kuće, ušao u dnevni boravak i nožem, s nazubljenim sečivom, dugačkim šest centimetara, u sukobu s okrivljenim, naneo tešku telesnu povredu.

Tom prilikom su oštećenom povrede nanete u predelu podlaktice s presecanjem tri mišića i više lakih telesnih povreda leve podlaktice, dve ubodne rane u predelu leve strane grudnog koša, razderno nagnječnu ranu u levom potiljačnom delu, da bi potom, okrivljeni, svestan zabranjenosti, čije izvršenje je hteo, pištoljem„zbrojevka”, kalibra 6,35, ispalio pet hitaca prema vitalnim organima oštećenog.

NJemu je naneo po jednu ustrelnu ranu u levom delu grudnog koša, predelu trbuha, kuka i leđa, s leve strane, te jednu prostrelnu ranu na natkolenici, iako je znao da ispaljenjem projektila u telo oštećenog, njega može lišiti života, ali je to hteo, znajući da je to zabranjeno. Usled toga je došlo do iskrvarenja i smrti oštećenog, navodi se u optužnom aktu koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Biljana Silađi.

Pored krivičnog dela (običnog) ubistva, optuženom se pripisuje i nedozvoljeno držanje oružja.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je nastavak glavnog pretresa, kojem je optužnica potvrđena polovinom prošle godine, za 11. maj, kada je planirano saslušanje preostalih svedoka.

3. Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

(Telegraf.rs)

Prema rečima veštaka za psihologiju, okrivljeni je u momentu događaja bio u bitno smanjenom stanju da shvati značaj svoga dela, ali ne i neuračunljiv

Na jučerašnjem suđenju u Višem sudu Novosađaninu Aleksandru Radoviću (41) za ubistvo u svojoj kući na Salajci, počinjeno pre oko tri godine, saslušan je samo veštak koji se izjašnjavao o psihijatrijsko – psihološkom nalazu, dok su iskazi stručnjaka za balistiku i sudsku medicinu odloženi do neposrednog saslušanja veštaka u vezi sa „vrlo kompleksnim“ veštačenjem za DNK sa Biološkog fakulteta u Beogradu.

Prema rečima veštaka za psihologiju, koja se izjašnjavala u ime tima stručnjaka, Sanje Bukumirović, okrivljeni je u momentu događaja, a na osnovu svoje odbrane, bio u bitno smanjenom stanju da shvati značaj svoga dela i da upravlja postupcima, ali ne i neuračunljiv, prenosi Dnevnik.

– Mišljenja sam da su mu kontrolni mehanizmi za upravljanje postupcima i za racionalno ponašanje bili slabiji kritičnom prilikom. Afektivno stanje okrivljenog opisano u nalazu nastalo je kao posledica kumuliranih razmirica s oštećenim. Optuženi je prema njegovim rečima bio napadnut i time doveden u stanje straha visokog intenziteta koje dovodi do pojave impulsivnosti u funkciji samoodbrane – rekla je Bukumirovićeva. Okrivljeni, koji se brani sa slobode, izneo je odbranu u martu ove godine i nije prizano delo koje mu se stavlja na teret. Navodno, problem je tinjao zbog duga, pa se tragično završio. Saslušana su tom prilikom dva svedoka i zakonski zastupnici oštećenog, sada pokojnog Predraga Kostića iz Loznice (28) – majka i otac. Optuženi je ostao kod iskaza datog u istrazi i pominjao neraščišćeni dug kao okidač za tragični događaj.

Naveo je da je oštećenog upoznao pola godine pre kritičnog događaja. Prodao mu je neke sanitarije, na kraju su se dogovorili da mu da za to plati 12.500 evra. Oštećeni mu je rekao da nema sve pare, pa su se složili da mu deo novca nadoknadi kroz kombi i opremu za teretanu. Dovezao je to vozilo i neke mašine, ali ga je, zatim, prijavio policiji da je to ukrao, kazao je tada okrivljeni Radović.

Optuženi je, potom, naveo da mu je oštećeni pretio, da je te telefonske razgovore snimio i prijavio ga policiji.

Optužnicom se Aleksandru Radoviću stavlja na teret da je 13. januara 2018. godine, oko 20.30 sati, u Ulici Đorđa Zličića, u kući u kojoj stanuje, pri čemu je ”sposobnost okrivljenog da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila bitno smanjena, i svestan da je njegovo delo zabranjeno”, svesno želeći njegovo izvršenje, s umišljajem lišio života mladića iz Loznice.

Navodno je, sada pokojni oštećeni, kritičnom prilikom, došao do kuće optuženog kombijem hjundai, ušao u kuću u kojoj se nalazio okrivljeni, tako što je razbio staklo prozorskog okna na ulaznim vratima kuće, ušao u dnevni boravak i nožem, s nazubljenim sečivom, dugačkim šest centimetara, u sukobu s okrivljenim, naneo tešku telesnu povredu.

Tom prilikom su oštećenom povrede nanete u predelu podlaktice s presecanjem tri mišića i više lakih telesnih povreda leve podlaktice, dve ubodne rane u predelu leve strane grudnog koša, razderno nagnječnu ranu u levom potiljačnom delu, da bi potom, okrivljeni, svestan zabranjenosti, čije izvršenje je hteo, pištoljem „zbrojevka”, kalibra 6,35, ispalio pet hitaca prema vitalnim organima, navodi se u optužnom aktu koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Biljana Silađi.

Predsednica veća, sudija Nataša Vojnović zakazala je nastavak glavnog pretresa za 26. januar, kada je planirano samo ispitivanje veštaka za DNK, nakon čega će podaci iz spisa uz odbranu okrivljenog, biti dostavljeni veštacima za balistiku i sudsku medicinu.

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/202

CRNA HRONIKA: FELJTON.rs

06.06.2023

Danas 06/06/2023 sudija Nataša Vojnović proglasila i zatvorila predmet za ubistvo lopova na Salajci, koji je 13.01 2023 nasilno razvalio u kuću Radović Aleksandra u Novom Sadu u ul Djordja Zličića 44 razbivši staklo od ulaznih vrata, provukao se kroz razbijeno okno i sa nožem u ruci naneo 8 uboda nožem Aleksandru.

Podsetimo:

Radović sav krvav i samo u gaćama tražio spas!

Aleksandar Radović (38) upucao napadača Predraga Kostića (27), koji je upao u njegovu kuću u naselju Salajka i ranio ga nožem

Ubistvo Novi Sad
Tanjug/Jaroslav Pap

Predrag Kostić (27) ubijen je u pucnjavi u naselju Salajka u Novom Sadu uoči dočeka Srpske nove godine!

Kako saznajemo, Kostić je upao u kuću Aleksandra Radovića (38) i izbo ga nožem, zbog čega je povređeni potegao pištolj i usmrtio napadača, a onda sav krvav i samo u gaćama otrčao kod prvog komšije i tražio pomoć! 

Tragedija se dogodila u subotu oko 20.30 u ulici Đorđa Zličića 44 u novosadskom naselju Salajka. Sumnjalo se da je reč o pokušaju pljačke, ali se ispostavilo da je reč o neraščišćenim računima.

Napadač ostavio pušku u automobilu

Kako saznajemo, policija je u blizini kuće napadnutog Aleksandra Radovića pronašla automobil u kojem je bila automatska puška. – Vozilo je bilo parkirano nedaleko od mesta obračuna. Pretpostavlja se da se Kostić upravo tim automobilom dovezao do Radovića i da oružje pripada njemu, iako u vozilu nisu nađena njegova dokumenta – navodi naš izvor iz istrage.

– Kostić je upao u Radovićevu kuću i izbo ga nožem. Naneo mu je 8 uboda, ali je muškarac ostao na nogama. Imao je pištolj kod sebe i ispalio je nekoliko hica na Kostića. Kostić je od zadobijenih povreda preminuo na mestu. Prvo se mislilo da je reč o pljački i da je Kostić uhvaćen na delu. Međutim, istragom je utvrđeno da su se njih dvojica poznavali odranije i da je reč o neraščišćenim računima! Kostić je upao kod njega, a kraća svađa se okončala fizičkim obračunom – kaže naš izvor blizak istrazi. 

Na lice mesta došla je ekipa Hitne pomoći, ali su lekari mogli samo da konstatuju Kostićevu smrt.

– Zatekli su Kostića kako leži pored zida, na betonu, licem okrenutim nadole. Njemu nije bilo spasa, dok je Radović sa više povreda prebačen u Klinički centar Vojvodine. Zadobio je teške povrede, ali je van životne opanosti. Kada je došla Hitna pomoć, Aleksandar je bio sav krvav, ali je bio svestan – ispričao je izvor blizak istrazi.

Komšije su pomogle Radoviću, koji je posle incidenta bio samo u gaćama i sav obliven krvlju.

– Večerali smo, kada smo začuli zvono na vratima. Neko je uporno zvonio i moj suprug je izašao napolje. Video je komšiju Radovića kako stoji samo u gaćama, sav krvav! Suprug i sin su mu zaustavili krvarenje i pozvali Hitnu pomoć. Nisam znala šta se događa, a suprug je odjednom ušao i tražio peškire i ćebe. Umotali su ga u ćebe i pozvali lekare. Posle svega su išli u policiju da daju izjavu. Komšiju poznajem samo iz viđanja. Uvek je ljubazno govorio: “Dobar dan, komšinice.” Živeo je sam, jer tu gradi novu kuću ili preuređuje staru – ispričala je komšinica, koja je želela da ostane anonimna.

Policija utvrđuje zbog čega se odigrao zločin kakav meštani tog mirnog novosadskog naselja ne pamte. Ranjeni Aleksandar Radović će posle ukazane pomoći biti zadržan u policiji do 48 sati, posle čega će biti priveden kod tužioca na saslušanje.

2. KRVAV PAO ISPRED KAPIJE Šta je prethodilo UŽASNOM ZLOČINU u mirnom kraju Novog Sada

Krvavom sukobu u kući Aleksandra Radovića (39) u mirnoj ulici Novog Sada prethodila je svađa tokom koje je Predrag Krstić (27) potegao nož i više puta ubo Radovića.

Ranjeni mladić, smogao je snage iako ranjen i dokopao se pištolja. Ispalio je nekoliko hitaca u Kostića dok je pokušavao da pobegne.

Pogodio ga je i ranjeni Kostić nije uspeo da umakne. Pao je mrtav na trotoaru ispred kuće, gde su i danas vidljivi tragovi krvi.

Tužilac je, kako saznajemo, ovo delo kvalifikovao kao ubistvo. Radović će po izlasku iz bolnice, po svemu sudeći, sačekati policija, pošto će, kako saznajemo, biti zadržan do 48 sati. U tom periodu saslušaće ga i tužilac, kada će biti poznato više detalja o sukobu dvojice ljudi koji se tragično završio.

Naime, krvava drama odigrala se sinoć u mirnom novosadskom naselju Salajka, kada je Predrag Krstić upao u kuću Aleksandra Radovića i izbo ga nožem. Potom je Radović iz pištolja upucao Kostića koji je od zadobijenih povreda preminuo ispred dvorišta Radovićeve kuće.

U ovom mirnom naselju, u kom žive uglavnom porodice i to po više generacija zajedno, kažu da ovakav zločin ne pamte.

Nekoliko uboda

Radović je sinoć primljen u Urgentni centar sa višestrukim ubodnim ranama. Kako nezvanično saznajemo, on je uboden nožem nekoliko puta, a najopasnije delovale su rane na laktu i lopatici. Kako je rečeno za „Blic“ u Kliničkom centru Vojvodine, pacijent je sinoć operisan i prebačen na odeljenje Ortopedije, dok su povrede koje je zadobio okarakterisane kao lakše. Radovićevo stanje je stabilno i nije životno ugrožen.

3. KRVAVA BORBA ZA ŽIVOT U NOVOM SADU: Ušao u kuću poznanika pa ga izbo nožem! IAKO RANJEN, PIŠTOLJEM NAPADAČU SASUO SMRTONOSNI RAFAL!

CRNA HRONIKA

Predrag K. (27) ubijen je večeras u pucnjavi koja se dogodila nešto posle 20 časova u kući u Ulici Đorđa Zličića na Salajci.

Tom prilikom je ranjen 38-godišnji A. R. U policiji je rečeno da je oko 20.30 časova 27-godišnji Novosađanin ušao u kuću svog poznanika A. R. napao ga i potom ubo nožem nekoliko puta. Ovaj je tada, prema prvim informacijama, izvadio pištolj i pucao u napadača i usmrtio ga na licu mesta. U Hitnoj pomoći navode da su jednog 38-godišnjaka sa višestrukim ubodnim ranama u svesnom stanju prevezli na reanimaciju u Urgentni centar. Policija obavlja uviđaj, zbog čega je deo Salajke blokiran.

4. KRVAVI OBRAČUN U NOVOM SADU: Ubijen mladić (27), jednoj osobi se bore za život (FOTO)

Ranjeni muškarac (38) je prevezen na reanimaciju.

Predrag. K. (27) ubijen je u pucnjavi koja se dogodila nešto posle 20 časova u kući u Ulici Đorđa Zličića 44 u novosadskom naselju Salajka. Tom prilikom je ranjen Radović. Aleksandar. (38).

Pozivajući se na informacije iz policije, do sukoba je došlo kada je oko 20.30 časova Predrag. K.  ušao u kuću u kojoj je bio Radović Aleksandar napao ga i potom ubo osam puta nožem.

Aleksandar je tada, prema prvim informacijama, izvadio pištolj,(za koji poseduje dozvolu) pucao u napadača i usmrtio ga.

U Hitnoj pomoći navode da su jednog 38-godišnjaka sa višestrukim ubodnim ranama u svesnom stanju prevezli na reanimaciju u Urgentni centar.

Policija obavlja uviđaj, zbog čega je deo Salajke blokiran.

Prema nepotvrđenim informacijama, moguće je da se radi o pokušaju pljačke i da je Radović Aleksandar u samoodbrani pucao na Predraga. K. koji je nasilno razvalio vrata i ušao u njegovu kuću.

Radović neće prisustvovati ni na jednom narednom ročištu zbog nemara i prikrivanja glavnih i ključnih dokaza; Automatske puške, mobilnih telefona i ostalih predmeta nadjeni na licu mesta koji su pripadali Predragu Kostiću i njegovim pomagačima.Sudija Nataša Vojnović odbija več petu godinu da veštači sve te predmete: automatsku pušku, telefone i ostalo, što je Radovič Aleksandar naveo u desetinama podnesaka koji su upućeni sudiji Nataši Vojnović i predsedniku suda Miroslavu Alimpiću, koji vidno štiti sudiju Natašu vojnović..

5. Upao mu u kuću izbo ga nožem „8 puta“ on ga upucao! Neizvestan ishod suđenja Novosađaninu koji je UBIO PROVALNIKA: Sudija traži pritvor, 21. septembar Sudjenje veka

FELJTON.rs

Velika je verovatnoća da su automatsku pušku ostavili saucesnici koji su na lice mesta stigli kasnije, nego da je Kostičeva puška, jel bi Kostić ušao u kuču sa puškom a ne nožem.. 

NADJETE NAPUNJENU AUTOMATSKU PUŠKU SPREMNU ZA PUCANJE, NADJETE TELEFONE NA LICU MESTA, NADJETE KRVAV LEŠ NA LICU MESTA, “ I VI NE URADITE ANALIZU KRVI LEŠA, NE VEŠTACITE TELEFONE, NE VEŠTAČITE PUSKU-DA UTVRDITE CIJA JE, I NAPRAVITE GOMILU PROPUSTA..

Mogu samo da vas pitam da li ste vi ljudi normalni.. 

Napravili ste još dosta propusta koje ću naknadno navesti.

                                                                                                                                            Sada me ubedjujete za snimke koje posedujem i dobio sam na nacin koji sam napisao, „sa svih sudjenja“.. „Da je to tajno“ i da se to sve vodi kao tajna.. 

NE NIJE TAJNA NITI ČE IKADA BITI TAJNA, SVE JE JAVNO I SVE ČE BITI JAVNO..

Sve vaše propuste iz ne znanja ili namerno “ nijedno nije opravdanje“ zato če morati neko da odgovara pred sudom..Izjavio je Radovic

Sudija daje nalog za hapšenje i odredjivanju pritvora Radovicu, zbog snimaka koje je objavio sa sudjenja.

I razotkrio loše namere sudije, tužioca i veštaka.

Ubistvo na Salajci Alo… foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na suđenju u Višem sudu, Novosađaninu Aleksandru Radoviću (42) za ubistvo Predraga Kostića (28) iz Loznice u svojoj kući na Salajci koje je počinjeno pre četiri godine, saslušan je samo veštak u vezi sa, kako je rečeno, „vrlo kompleksnim“ nalazom i mišljenjem za oblast DNK sa Biološkog fakulteta u Beogradu. Kostić je 2018. godine provalio u kuću Radovića noseći nož u ruci, i nakon borbe 8 puta ga je ubo nožem, i naneo mu je teške telesne povrede opasne po život, Radović je vatrenim oružjem upucao Kostića (ZBROJEVKOM).

Na zadnjem rocištu, sudija je dozvolila da se komentariše i raspravlja 23,3 minuta o necemu „gde ste napravili propust“ da li iz ne znanja ili namerno, o tome neka odluci ko je nadležan.. Sudija je dozvolila i  tužiocu i veštaku da komentarišu i raspravljaju kako nema moje krvi na Kosticu, njihova rasprava i čudjenja su trajala 23.3 minuta, “ a veštacenja nisu radili“..  

DA SE RAZUME: TUŽILAC I VEŠTAK KECKAREVIC RASPRAVLJAJU I CUDE SE KAKO NEMA KRVI OD ALEKSANDRA RADOVICA NA KOSTICEVOJ JAKNI, PANTALONAMA I EKSTREMITETIMA,“ A NISU RADILI VEŠTACENJA NITI JAKNE NI PANTALONA NI EKSTREMITETA“.. SUDIJA SLUŠA I SVE TO DOZVOLJAVA CELIH 23.3 MINUTA SKORO POLA SATA. Za šta postoji video snimak koji možete cuti u nastavku… Komplet snimak uskoro..

Nakon što je dr Dušan Keckarević u više navrata uz argumente naveo da, iako su bili za očekivati ako se uzmu u obzir neki iskazi okrivljenog, nisu nađeni biološki tragovi na dršci noža koji bi ukazali na ključnog korisnika tog povrednog predmeta, niti na podnoktnim uzorcima. Garderoba povređenog, odnosno ubijenog, nije dostavljena na analizu, niti je dostavljen eksplicitni DNK profil pokojnika, pa je na kraju ročišta prihvaćen predlog za dopunsko veštačenje, koje bi moglo da donese dokaze. Veštak je kazao da je bilo za očekivati u komešanju okrivljenog i oštećenog da ostanu tragovi od mnogostrukih povreda obojice aktera.

– Drška noža je rezultirala neobično lošim rezultatima analize. Ne mogu da vam odgovorim koji je razlog tome – kazao je Keckarević ali je naveo neke moguće razloge kao što su hemijski tretman površine, na primer lepkom, mogućnost korišćenja nečeg preko šake kojom se drži nož…

  • Radović:
  • POKRENUT JE POSTUPAK ZA NAMERNO UNIŠTAVANJE DOKAZA SA DRŠKE NOŽA, kao i drugi postupci.

Pored povređenog mladića su pronađene čarape koje su mogle biti korišćene za nasilni ulazak u prostoriju kroz prozorsko okno, što nije neuobičajeno ali i za navlačenje preko ruke radi prikrivanja otisaka prenosi novosadski Dnevnik.

Optužnicom se Aleksandru Radoviću stavlja na teret da je 13. januara 2018. godine oko 20.30 sati u Ulici Đorđa Zličića u kući u kojoj stanuje ubio Predraga Kostića (28) iz Loznice. Navodno je sada pokojni oštećeni došao do kuće optuženog kombijem, ušao u kuću u kojoj se nalazio okrivljeni, tako što je razbio staklo prozorskog okna na ulaznim vratima kuće, zatim ušao u dnevni boravak sa nožem sa nazubljenim sečivom dugačkim šest centimetara i u sukobu sa okrivljenim naneo mu tešku telesnu povredu.

– Tom prilikom su oštećenom povrede nanete u predelu podlaktice s presecanjem tri mišića i više lakih telesnih povreda leve podlaktice, dve ubodne rane u predelu leve strane grudnog koša, razderno nagnječenu ranu u levom potiljačnom delu. Potom je okrivljeni, svestan zabranjenosti, čije izvršenje nije hteo, pištoljem „zbrojevka“ ispalio pet hitaca prema vitalnim organima oštećenog – navodi se u optužnom aktu koju zastupa zamenik Višeg javnog tužioca Biljana Silađi.

Predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je nastavak glavnog pretresa za 21. septembar, nakon urađenog dopunskog veštačenja, a tek potom će uslediti izjašnjenje ostalih sudskih veštaka, balističara, trasologa i specijaliste sudske medicine.

Sud nije radio veštacenja: 

1.) Mobilnih telefona pokojnog Kostica – Razlog: zato što će naći saućesnike u pokušaju mog ubistva (skim je prićao zadnjih par sati to su saučesnici), i pljacke koju je pocinio kostic mesec dana pre napada na mene 13.1 2018. Što je i priznala u sudnici njegova verenica Jelena Čubra koja ga je dovezla ispred moje kuče i sačekala da me opljaćka, tada su mi iz dvorišta ukrali kombi (sa kojim je došao da me ubije 13.1 2018, ali mi je naneo 8 uboda nožem),  i robu u vrednosti po veleprodajnoj ceni od 50.000e redovna cena je duplo veča i prelazi 100.000e. Kostičeva mama je na sudjenju i priznala da je roba kod nje, da je ona preuzela robu.. SUD I TIŽILAC CUTE KAO DA NIKO NIŠTA NIJE REKAO..

2.) Niste radili veštačenja automatske puške: Da ne bih našli saučesnike u pokušaju mog ubistva. 99% ovako se desilo: Kada sam istrcao iz dvorišta one dve osobe sa kapuljačom što su bili preko puta, jedna je bila ženska druga muška osoba to su saucesnici, jedna je držala pušku automatsku (davali su Kosticu podrsku), Znali su da on nema oružje, i da je upao u moju kucu sa nožem, a culi su pucnjavu, i kada su videli da ja istrcavam iz dvorista sa pistoljem u ruci, oni su se prepali, ja sam viknuo na njih da zovu policiju i hitnu , rekli su dobro, telofoni su im zasijali ali nisu pozvali policiju, da ne bi ostao broj, nego su pobegli i ubacili u kombi automatsku pušku i pobegli drugim autom.. Sud i tužilac sve to zna i ima sve u svojim dokumentima samo ne reaguju iz samo njima poznatog razloga..

3.) Niste radili veštačenje Kostića na drogu: Izjavio sam da je bio kao razjarena zver kada je upao u moju kucu, i da normalan čovek bez dejstva droge, teško da može da bude agresivan i brz tako..

4.) Želim odgovor: ZAŠTO TEK POSLE 4 GODINE RADITE VEŠTAČENJA GARDEROBE I OSTALIH PREDMETA. Kada sam naveo kod tuzioca, posle 5-og metka je pao na krevet , ustao i bio je sav krvav, da mu je faca bila sva krvava od moje krvi i da je krenuo na mene kao da ga nisam pogodio ni sa jednim metkom. Zašto niste to odmah u radili ??

5.) Verenica od pokojnog Kostica Jelena Ć, je kod tužioca izjavila da nije išla nigde taj dan i da je bila kuci, i kada sam ja izjavio da imam snimak gde se vidi da ga ona dovozi do moje kuce, na mom sudjenju, „gde se pojavila kao svedok“, menja iskaz i priznaje da ga je dovezla ispred moje kuce. Stim priznanjem ona postaje saucesnica u pljacki moje kuce „teške kradje, za šta postoji krivična prijava“, tako postoji mogucnost i da je ona jedna od dve osobe koja je saucesnica, i drzala je podrsku Kosticu u pokušaju mog ubistva. To ste mogli utvrditi da ste sve, radili po zakonu, i da ste vestacili telefone, automatsku pušku i ostalo.. Na pušci  bi našli papilarne linije i DNK od saucesnika, a u telefonima poruke i pozive skim se dogovarao da me prate, i da me napadnu i ubiju 13.1 2018.. 

Nastavljeni suđenje Novosađaninu koji je ubio provalnika u kući na Salajci

U KUĆI U Ulici Đorđa Zličića u novosadskom naselju Salajka,u subotu uveče je hicima iz vatrenog oružja ubijen muškarac starosti 27 godina, za koga nezvanično saznajemo da je Predrag K. (27). On je prethodno nožem povredio Aleksandar R. (39), koji je, iako ranjen, uzvratio hicima.

Tragedija se dogodila oko 20.30 časova u kući sa brojem 44 u pomenutoj ulici u kojoj živi Aleksandar R. Po prvim nezvaničnim informacijama, Predrag K. je došao u kuću Aleksandra R. i napao ga nožem, nanevši mu nekoliko uboda. Tridesetdevetogodišnjak je posle toga pucao iz pištolja i pucao u njega.

Izvor: ( FELJTON.rs/alo.rs/blic.rs/Kurir.rs) Nemanja Gavrilov VESTI

Izvor: ( FELJTON.rs/Dnevnik.rs/М. Вујачић /telegraf.rs)

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

NE PROPUSTITE…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 83 = 92

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)