G-E0EWZBLP0V
среда , 17 јула 2024
Home / NUZNA ODBRANA / SUD DONEO (NE)OČEKIVANU PRESUDU Oslobođen ubica nenaoružanog provalnika!

SUD DONEO (NE)OČEKIVANU PRESUDU Oslobođen ubica nenaoružanog provalnika!

VESTI SRBIJE: FELJTON.rs
24.09.2023.

Za­ko­ni Ne­va­de o nu­žnoj sa­mo­od­bra­ni do­pu­šta vla­sni­ci­ma ne­kret­ni­ne da upo­tre­be smr­to­no­sno oruž­je.

RI­NO – Sud u Ne­va­di oslo­bo­dio je mu­škar­ca ko­ji je iz va­tre­nog oruž­ja ubio jed­nog, a ra­nio dru­gog ne­na­o­ru­ža­nog pro­val­ni­ka. Raz­boj­ni­ci su pro­va­li­li u nje­go­vu pra­znu ku­ću.

Američki mediji javljaju da je ovo najnoviji slučaj koji testira granice zakona o samoodbrani.

Foto; drustvene mreze


Po­ro­ta u gra­du Ri­no je za­klju­či­la da pen­zi­o­ni­sa­ni na­stav­nik Vejn Bur­ga­re­lo (74) ni­je kriv ni po jed­noj tač­ki op­tu­žni­ce, uklju­ču­ju­ći mo­gu­će op­tu­žbe za pr­vo­ste­pe­no ubi­stvo, ubi­stvo bez pred­u­mi­šlja­ja ili po­ku­šaj ubi­stva, pre­ne­la je agen­ci­ja AP.


Bur­ga­re­lo je po­li­ci­ji re­kao da je de­lo­vao u sa­mo­od­bra­ni kad je u fe­bru­a­ru 2014. pu­cao i ubio Ko­di­ja Di­vaj­na i te­ško po­vre­dio Dže­nej Vil­son.
Vi­še od 30 ame­rič­kih sa­ve­znih dr­ža­va je usvo­ji­lo ili po­o­štri­lo za­ko­ne o nu­žnoj sa­mo­od­bra­ni ot­kad su vla­sti Flo­ri­de 2005. pro­ši­ri­le po­sto­je­ći za­kon i do­pu­sti­le pri­mje­nu smr­to­no­sne si­le i iz­van do­ma.


Za­ko­ni Ne­va­de o nu­žnoj sa­mo­od­bra­ni do­pu­šta vla­sni­ci­ma ne­kret­ni­ne da upo­tre­be smr­to­no­sno oruž­je pro­tiv na­pa­da­ča ko­ji pred­sta­vlja­ju ne­po­sred­nu opa­snost, bez ob­zi­ra da li su na­o­ru­ža­ni ili ne.


Taj za­kon, ipak, pre­ci­zi­ra da vla­snik ne­kret­ni­ne ne mo­že pr­vi da na­pad­ne.

Tu­ži­lac je tvr­dio da je Bur­ga­re­lo že­lio da se osve­ti za vi­še­stru­ke pro­va­le i van­da­li­zam u svom sta­nu u rad­nič­kom na­se­lju is­toč­no od Ri­noa, u ko­jem ni­je ži­vio po­sled­njih de­vet go­di­na ali ga je iz­najm­lji­vao.


Dže­nej Vil­son, ko­ju je Bur­ga­re­lo ra­nio, tvr­di­la je na suđ­je­nju da je u kom­plek­su po­vre­me­no ile­gal­no bo­ra­vi­la po­sled­nje tri go­di­ne.

Ona je iz­ja­vi­la da je Bur­ga­re­lo bez ika­kve pro­vo­ka­ci­je otvo­rio va­tru na nju i Di­vaj­na, dok su spa­va­li na du­še­ku u jed­noj od so­ba.


Ni Di­vajn ni Vil­so­no­va ni­su ima­li oruž­je, ali je Bur­ga­re­lo po­li­ci­ji re­kao da je Di­vajn po­di­gao ru­ku kao da dr­ži pi­štolj.


Nje­gov advo­kat Te­re­za Ri­sten­part je na­ve­la da je Bur­ga­re­lo mo­gao da po­mi­sli da je cr­na ruč­na ba­te­ri­ja, pr­o­na­đe­na na li­cu me­sta, pi­štolj i do­da­la da je on imao sa­mo se­kund da re­a­gu­je.

Izvor: ( FELJTON.rs/Tan­jug/b92.net)

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

5 + 4 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)