G-E0EWZBLP0V
субота , 18 маја 2024
Home / DRUŠTVO / Krađa goriva u ambasadi Srbije! Ambasadorka Irena Šarac zahteva da obrišemo ovaj tekst. Mi ga ipak vraćamo na naslovnicu: Ako smo pogrešili, nek nas tuži

Krađa goriva u ambasadi Srbije! Ambasadorka Irena Šarac zahteva da obrišemo ovaj tekst. Mi ga ipak vraćamo na naslovnicu: Ako smo pogrešili, nek nas tuži

VESTI: FELJTON.rs
19.08.2023.

Advokat Irene Šarac, kandidatkinje za mesto ambasadorke Srbije u Španiji, obratio nam se sa zahtevom da obrišemo tekst koji je pred vama. Mnogi srpski mediji su ovih dana, posle vesti da je ambasadorka Šarac kandidatkinja za važno diplomatsko mesto u jednoj od država EU koja nije priznala Kosovo, citirali ovaj naš veoma zapaženi članak iz 2018. godine.

Printskrin Tviter/MSP

Uz dužno poštovanje ambasadorki Šarac, „Blic“ ipak misli da je bolje da ovaj tekst, za koji imamo kompletnu dokumentaciju, vratimo na naslovnu stranu „Blica“ da ga još jednom pročita cela Srbija. Ako grešimo, neka nas ambasadorka Šarac tuži. U nastavku sledi originalni tekst iz 2018. godine, pod originalnim naslovom.

TAKO SE GRADI KARIJERA? Krali gorivo u ambasadi, pa posle afere UNAPREĐENI

Svi optuženi za krađu goriva u ambasadi Srbije u Atini napredovali su u karijerama nakon što je afera otkrivena, a oni vraćeni u zemlju, saznaje nezvanično „Blic“.

„Blic“ je pre skoro dve godine otkrio da su tadašnji otpravnik poslova u Atini Branko Lazarević, konzul Jelena Srdanović Dželebdžić i Irena Šarac, službenica ambasade, malverzacijama s gorivom oštetili budžet Grčke za oko dva miliona dinara, a ugled Srbije doveli u pitanje. To očigledno nije bila prepreka da većina onih koji su bili umešani u slučaj – avanzuje.

Dželebdžić i Šarac, najbliže saradnice tadašnjeg otpravnika poslova Lazarevića, vraćene su krajem 2016. godine u Beograd na zahtev grčke vlade, nakon što je afera „gorivo“ otkrivena.

Prema saznanjima našeg lista, Dželebdžić je pre izvesnog vremena postavljena, ni manje ni više, nego na mesto referenta za Grčku! Ona će, tako, čitati poverljive telegrame, svu diplomatsku poštu, i prisustvovati sastancima ministra spoljnih poslova sa grčkim zvaničnicima.

Da ironija bude veća, ona će biti u direktnom kontaktu s ambasadorom Dušanom Spasojevićem, koji je malverzacije s gorivom i otkrio i koji je insistirao da počinioci budu vraćeni u Beograd.

Na taj način, veoma loša poruka šalje se Grčkoj koja je insistirala na njenom vraćanju u Srbiju i pitanje je kako će tamošnji zvaničnici reagovati kada saznaju.

Jelena Srdanović Dželebdžić samo nekoliko dana bila je referent za Grčku
Jelena Srdanović Dželebdžić samo nekoliko dana bila je referent za Grčku/ FOTO: FACEBOOK

Irena Šarac takođe je nastavila da krči profesionalni put, kao da joj je afera gorivo još jedna referenca u radnoj biografiji, a ne mrlja zbog koje ne bi trebalo više nikakve veze da ima sa diplomatijom.

Prema saznanjima našeg lista, ona je jula prošle godine bila angažovana u Sektoru za bilateralu, u odeljenju za Daleki istok, gde je trebalo da se bavi dešavanjima u zemljama Južne Azije i to nekim najmanje uticajnim kada je reč o Srbiji.

Tu se nije zadržala dugo, a kako saznajemo, premeštena je u kabinet pomoćnika ministra, ali nismo uspeli da saznamo koja su njena zaduženja na toj poziciji.

U isto vreme iz Atine je vraćen i Petar Novaković, koji je jedini priznao da su zaposleni knjižili više goriva nego što su objektivno mogli da potroše. Kako smo saznali, on je na „čudan način“ proguran na konkursu Ministarstva i trebalo bi da ode na službu u Izrael. Još nije poznato kada će otići i na kojoj će poziciji tamo biti.

Sva tri imenovanja potpisao je generalni sekretar MSP Veljko Odalović. On je za „Blic“ rekao da se po povratku iz DKP-a zaposleni raspoređuju na radna mesta koja odgovaraju njihovim zvanjima, što je, kako kaže, i učinjeno.

– Niko od njih nije oglašen krivim ni u jednom postupku, tako da bi moje bilo kakvo drugačije postupanje bilo kršenje njihovih prava. Ukoliko se njihova odgovornost utvrdi, sigurno će se u MSP preduzeti zakonom predviđene mere – napisao nam je Odalović u sms poruci.

Na našu konstataciju da je neobično da Srdanović Dželebdžić bude postavljena baš za referenta za Grčku, umesto za neku drugu zemlju, Odalović nije odgovorio.

Inače, kako “Blic” saznaje u Višem javnom tužilaštvu, u toku je i dalje predistražni postupak u slučaju krađe goriva.

– Svi učesnici u slučaju “gorivo” su saslušani, a policija, odnosno Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminala, prikuplja potrebna obaveštenja na osnovu zahteva tužilaštva – navodi sagovornik našeg lista.

Kako je “Blic” već pisao, Lazarević, Dželebdžić i Šarac su zaveli u papirima da su potrošili 30 tona goriva za dve godine, što je i teoretski nemoguće. Prema podacima koje je ambasador u Atini Dušan Spasojević dostavio Ministarstvu, premijeru i BIA, reč je o sumi koja je čak šest puta veća od realne.

Nakon interesovanja „Blica“ za ova tri slučaja, ministar Ivica Dačić je reagovao i posle samo nekoliko dana na funkciji smenio Jelenu Srdanović Dželebdžić sa mesta referenta za Grčku.

Izvor: ( FELJTON.rs/blic.rs) Ivana Mastilović Jasnić

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 5 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)