G-E0EWZBLP0V
уторак , 14 маја 2024
Home / SRBIJA / NEVREME NAD BEOGRADOM! JAKA OLUJA u prestonici tek sledi, za sat vremena Novi Sad pod opsadom superćelijske oluje

NEVREME NAD BEOGRADOM! JAKA OLUJA u prestonici tek sledi, za sat vremena Novi Sad pod opsadom superćelijske oluje

DRUŠTVO: FELJTON.rs
22.07.2023.

Nevreme je stiglo i u Beograd! Malo posle 19 sati u prestonici je počeo pljusak praćen grmljavinom.

nevreme, najava, RHMZ
FOTO: PRINTSCREEN RHMZ

Kako je i najavio RHMZ, do glavnog grada je stigla „jaka konvektivna oblačnost“ koja izaziva „intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom“.

Jak grmljavinski sistem je iz Srema stigao do Beograda. Kreće se ka istoku i na putu ka Rumuniji „pogodiće“ i druge delove Vojvodine, pa i područje Vršca.

nevreme, superćelijska oluja
FOTO: PRINTSCREEN

Međutim, u Beogradu se očekuje novi, jači nalet nevremena kasnije tokom večeri.

RHMZ
FOTO: RHMZ

Srbiju je u toku poslepodneva pogodila serija grmljavinskih oluja i nepogoda sa veoma jakim gradom, a najviše su stradali predeli u dolini Zapadne i Južne Morave.

2. DANAS REPRIZA JUČERAŠNJE OLUJE?! Meteorolog najavio opasno vreme, očekuje se i GRAD VELIČINE 5 CM: Evo kad kreće i gde prvo udara

Meteorolog Slobodan Sovilj istakao je da nas i danas čeka veliko nevreme u većem delu Srbije.

– Izražavam saučešće porodici preminulog dečaka. Nepogode koje su zabeležene juče, očekujemo i danas. Zato je već izdat najviši stepen upozorenja za pojedine delove Srbije. To je središnji deo naše zemlje, Srem, Mačva, Podrinje, Pomoravlje, zapadne Srbije, Šumadije i dalje na istok… – rekao je Sovilj.

Meteorolog Slobodan Sovilj o superćelijskim olujama u Srbiji
Meteorolog Slobodan Sovilj o superćelijskim olujama u Srbiji / FOTO: TV PINK / SCREENSHOT

Kako kaže, izučavaju se svi parametri, koji su najnepovoljniji po središnji deo zemlje, ali i Vojvodinu gde se očekuje nevreme.

– Najavljena je i pojava krupnog grada čija veličina može biti i do 5 centimetara, koji može da izazove štete i na automobilima, fasadama, može da utiče na bezbednost ljudi, životinja… Vreme će biti slično jučerašnjem – kaže on.

Od 18 sati pa do kraja dana očekuje se nepogoda. Ukoliko smo na otvorenom, moramo biti informisani, da bismo se sklonili na vreme.

Saveti za zaštitu od oluje

– Automobil nije bezbedno mesto. Zbog velike količine drveća, ali i fasada i objekata koje lete i padaju ne možemo reči da je automobil bezbedno mesto. Ali zgrada, tržni centar, prodavnica… Samo što dalje od prozora i staklenih površina – ističe Sovilj.

On najavljuje da ćemo od sutra imati tri stabilnija dana.

– Od sutra imaćemo tri stabilnija dana do utorka i sledi nam osetan porast temperature. Ali se između utorka i srede premešta novi frontalni sistem iz srednje Evrope. On nailazi u noći i konkretno upozorenje možemo izdati u ponedeljak – kaže meteorolog Sovilj.

Kada je avgust u pitanju, očekuje da će ovakvih superćelijskih oluja biti manje.

– Manje tokom avgusta, ne ovakvog karaktera i ovako učestalo, biće natprosečno toplo i dalje pljuskovi sa grmljavinom, ali upozoravaćemo na vreme – kaže Sovilj za „Pink“.

U razornoj oluji koja je pogodila Novi Sad, poginulo je dete (12) od udara struje.

Novi Sad je sinoć najviše stradao u nezapamćenom nevremenu, više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Krov novosadskog sajma sinoć je odleteo pod snažnim naletom vetra, kako je to izgledalo, pogledajte u posebnom tekstu.

Munje koje paraju nebo, mrak koji se spustio na grad, slike su koje su tokom prošle večeri dolazile iz Beograda.

Izvor: ( FELJTON.rs/kurir.rs/blic.rs) 2. Sofija Vulićević

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)