G-E0EWZBLP0V
петак , 3 маја 2024
Home / SVET VESTI / PREOKRET! PRIGOŽIN ZAUSTAVLJA KONVOJ KA MOSKVI! KREĆEMO U SUPROTNOM SMERU“! Nećemo proliti rusku krv, vraćamo se u bazu!

PREOKRET! PRIGOŽIN ZAUSTAVLJA KONVOJ KA MOSKVI! KREĆEMO U SUPROTNOM SMERU“! Nećemo proliti rusku krv, vraćamo se u bazu!

CRNA HRONIKA: FELJTON.rs
24.06.2023.

Šef Vagnera Evgenije Prigožin prihvatio je predlog beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da zaustavi kretanje svog konvoja i da preduzme korake ka deeskalaciji, saopštila je pres služba beloruskog predseddnika.

FOTO: PRINTSCREEN TWITTER

Kako se navodi, Lukašenko je razgovarao sa Prigožinom nakon što se o tome dogovorio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Takođe, iz kancelarije beloruskog predsednika kažu da su se pregovori Lukašenka i Prigožina odvijali tokom celog dana.

Administracija Lukašenka tvrdi da postoji nacrt prihvatljivog dogovora koji bi mogao da rezultuje rešenjem situacije sa Vagnerom koji bi pružili bezbednost borcima te vojne grupacije.
Prigožin i Lukašenko su se saglasili da je nedopustivo da se pokreće „krvavi rat“ u Rusiji.

– Shvatajući svu odgovornost za to što se na jednoj od strana može proliti ruska krv, raspoređujemo naše kolone i krećemo u suprotnom smeru prema terenskim logorima prema planu – rekao je Prigožin

2. „NE SMEMO PROLITI RUSKU KRV, KREĆEMO U SUPROTNOM SMERU“! Oglasio se Prigožin nakon odustajanja od državnog udara!

Borci PMC „Vagner“ raspoređuju svoje kolone i vraćaju se u terenske kampove, saopštila je pres-služba šefa grupe Jevgenija Prigožina u Telegram kanalu .

– Shvatajući svu odgovornost za to što će se na jednoj od strana proliti ruska krv, okrećemo se oko kolona i krećemo u suprotnom smeru prema poljskim logorima, prema planu – rekao je on.

Ranije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin prihvatio predlog šefa republike da zaustavi napredovanje svojih boraca preko Rusije i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija.

Pojašnjava se da je „na stolu isplativa i prihvatljiva opcija za rešavanje situacije, uz bezbednosne garancije za borce PMC-a.

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je sinoć da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnerovog PMC-a“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju.

Isto je rečeno iu Ministarstvu odbrane Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune biti kažnjeni, odgovaraće pred zakonom i narodom. Takođe je napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu , gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti.

3. VAGNER OBUSTAVIO POHOD NA MOSKVU! Prigožin: Nećemo proliti rusku krv, vraćamo se u bazu!

Rat u Ukrajini, 486. dan.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom, pišu ruske RIA Novosti, pozivajući se na belorusku pres-službu.

Vagner se približava ruskoj prestonici

Guverner Lipeckog regiona potvrdio je danas popodne da grupa Vagner prelazi to područje. Nedavno je na Telegramu objavljen snimak na kojem se vidi kako kamioni blokiraju most koji se nalazi 97 km od predgrađa Moskve. Početak antiterorističke operacije najavio je i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Ispaljeni prvi hici u Rostovu!

Nexta javlja da se u blizini sedišta Južnog vojnog okruga u Rostovu čuju pucnji.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen čuje se nekoliko ispaljenih hitaca dok ljudi koji su se zatekli na ulici u panici beže u potrazi za skloništem.

Bivši ruski predjednik Dmitrij Medvedev rekao je da će svet biti na rubu katastrofe ako rusko nuklearno oružje padne u ruke Vagnerovih bandita.

Vagner 360 km od Moskve

Porodica Vagner ušla je u Lipecku guberniju, otprilike 360 kilometara južno od Moskve.

To znači da je Vagner od jutra napredovao više od 300 kilometara.

„Vlasti preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost stanovništva. Situacija je pod kontrolom“, rekao je guverner Lipecka Igor Artamonov nakon što je ranije danas poručio građanima da ostanu kod kuće.

„Šta je sa nuklearnim oružjem?“

„Ili će Prigožin biti uništen u roku od 24 sata raketnim udarom po nalogu Putina ili će preuzeti Kremlj i proglasiti se ruskim vojnim diktatorom. Ono što će uslediti biće građanski rat i raspad Rusije.

Zabrinut sam šta će biti sa hiljadama nuklearnih bojevih glava, na raketama i avionima, ako ih Prigožin bude kontrolisao“, napisao je na Tviteru Anton Geraščenko, savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine.

BBC Rusija izvestio je o evakuaciji javnih zgrada širom Moskve dok Vagnerovi borci n

Letonija je zatvorila svoje granice za Ruse zbog oružane pobune protiv režima ruskog predsednika Putina.

Ruske vlasti nude amnestiju Vagneru ako se predaju?

Ruske vlasti navodno su Wagnerovim borcima ponudile amnestiju ako se predaju.

Ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tass ruski je zastupnik rekao da je borcima Wagnera obećana amnestija ako predaju oružje, ali moraju djelovati brzo, prenosi Reuters.

„Borci Wagnera još uvijek mogu položiti oružje i izbjeći kaznu s obzirom na njihova postignuća tijekom posebne vojne operacije u Ukrajini, ali to trebaju učiniti brzo“, rekao je zastupnik Pavel Krašenjinikov za TASS.

Snage Ramzana Kadirova došle su do Rostova

Snage Ramzana Kadirova došle su do Rostova.


Moskva blokirana, zabranjeni ulaz i izlaz

Moskva je blokirana, zabranjeni su ulaz i izlaz iz grada, piše Kyiv Independent.

Vagnerovci se nalaze oko 300 kilometara od Moskve

Rusi uklanjaju Vagnerove bilborde sa ulica!

Rusi skidaju bilborde Vagnera

Putin razgovarao sa Erdoganom

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i obavestio ga o situaciji u zemlji posle pokušaja oružane pobune, saopštio je Kremlj.
Predsednik Turske izrazio je punu podršku koracima koje preduzima rusko rukovodstvo, navodi se u saopštenju. Prethodno je Putin razgovarao i sa liderima Belorusije, Kazahstana i Uzbekistana.

Jedinice Vagnera i dalje pristižu u Rostov na Donu

Prigožin: Zauzeli smo Južni vojni okrug u Rostovu bez ispaljenog metka!

Šef ruske paravojne grupe „Vagner“ Jevgenij Prigožin rekao je danas da su njegove trupe preuzele kontrolu nad štabom Južnog vojnog okruga Rusije u Rostovu na Donu bez ispaljenog metka. Sa druge strane, prema njegovim rečima, na njegove ljude su na putu za Rostov pucali artiljerija i helikopteri, prenosi Rojters. Prigožin je u audio-poruci naveo da misli da ima podršku ruskog naroda za ono što je nazvao „maršem pravde“. RIA Novosti objavile su sliku pripadnika „Vagnera“ na krovu štaba Južnog vojnog okruga Rusije u Rostovu na Donu. Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je u petak postupak zbog navodne pobune protiv šefa privatne vojne kompanije „Vagner“ Jevgenija Prigožina, koji je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zapretio da će, u suprotnom „krenuti na Moskvu“.

Ruski „ligator“ odbija napad Vagnera kod Voronježa

Patrijarh Kiril pozvao na jedinstvo!


Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril je pozvao je danas na jedinstvo u zemlji, a na sve koji su spremni da upere oružje u svoju braću, apelovao da ponovo razmisle.

– Moleći se za mirno rešenje trenutne situacije, kao predstojnik Ruske pravoslavne crkve, pozivam one koji su uzeli oružje spremni da ga usmere protiv svoje braće, da ponovo razmisle. Pred zajedničkom pretnjom, moramo biti jednodušni, prevazići zamerke i lične ambicije – istakao je patrijarh u obraćanju javnosti.

Patrijarhova izjava preneta je na sajtu RPC u danu kada je ruski predsednik Vladimir Putin optužio šefa paravojne grupe „Vagner“ Jevgenija Prigožina za izdaju.

Patrijarh Kiril je poručio da danas, „kada se naša braća bore i ginu na frontovima nesebično ispunjavajući svoju dužnost, dok neprijatelji ulažu sve napore da unište Rusiju“, svaki pokušaj da se seje razdor unutar zemlje je najveći zločin koji nema opravdanja.

Predsednik Rusije je ranije, u svom obraćanju, optužio Prigožina za pokušaj cepanja ruskog društva, što je okarakterisao kao „zabijanje noža u leđa“.

Putin je poručio da će svi oni koji su smišljeno krenuli na put izdaje, ucene i pripremanja oružane pobune doživeti neizbežnu kaznu i potvrdio da su oružane snage RF dobile naređenje da neutrališu oružanu pobunu.

 

Gust stub crnog dima u Voronježu, gori skladište nafte!

Kadirov: Gnusna izdaja!

Čečenski lider Ramzan Kadirov događaje u Rusiji nazvao je izdajom.

„Prijatelji, ovo je bila teška noć“, napisao je Kadirov na Telegramu, navodeći da je ovde radi o „gnusnoj izdaji“.

„Sve što se događa je nož u leđa i prava vojna pobuna“, napisao je Kadirov, dodajući da će njegove trupe stati na Putinovu stranu.

Kolona Vagnera ka Voronježu

 

Geraščenko: Vagner je u predgrađima još dva grada!

Anton Geraščenko, savetnik u ukrajinskom MUP-u, prenosi vesti s ruskih Telegram kanala. Na njima se šire vesti da je Vagner ušao u Voronjež, kao i da su u predgrađima Krasnodara i Volgograda.

„Niko se ne suprotstavlja militantima“, piše Geraščenko.

Tenkovi Vagnera u Rostovu na Donu!

Ruska vojska: Garantujemo bezbednost svakom vojniku Vagnera koji se preda!

 


Vagner: Zauzeli smo sve vojne objekte u Voronježu!


Kako piše Nexta, Wagner tvrdi da su zauzeli sve vojne objekte u gradu Voronježu.

 

Snage bezbednosti stigle u Vagner cetar u Sankt Peterburgu

 

U Moskvi režim antiterorističke operacije!

U cilju sprečavanja mogućih terorističkih napada na teritoriji Moskve i Moskovske oblasti uveden je režim antiterorističke operacije, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet.

 

Putin se obraća javnosti!

Predsednik Rusije Vladimir Putin uskoro će se obratiti javnosti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prigožin: Zauzeli smo sve vojne lokacije u Rostovu na Donu!

Jevgenij Prigožin u novoj videoporuci kaže da su sve vojne lokacije u ruskom gradu Rostovu na Donu pod kontrolom Vagnera, prenosi Rojters. Šef Vagnera takođe kaže u videu, koji je objavljen na Telegramu, da se on i njegovi ljudi nalaze u vojnom štabu južnog okruga u Rostovu na Donu. Prigožin kaže da to ne ometa rusko sprovođenje onoga što naziva „specijalnom vojnom operacijom“ u Ukrajini.

 

Objavljen video: Prigožin se sastao s ruskim generalima

Na jednom od Telegram kanala bliskom Vagnes grupi pojavio se video koji prikazuje Jevgenija Prigožina kako razgovara s najvišim ruskim generalima u, kako kanal kaže, okružnom vojnom štabu u Rostovu na Donu. Čini se da Prigožin govori da će njegovi ljudi blokirati Rostov na Donu i krenuti prema Moskvi ako im ne dođu  ruski ministar obrane Sergej Šojgu i general Valerij Gerasimov. Autentičnost snimka nije u ovom trenutku moguće proveriti, navodi Rojters.

 

Vojska na ulicama Moskve!

Pojačane mere bezbednosti u Moskovskoj oblasti

Na području Moskovske oblasti protekle noći su pojačane mere bezbednosti, a situaciju prate agencije za sprovođenje zakona i Federalna služba bezbednosti (FSB), izjavio je guverner te oblasti Andrej Vorobjov.

„Moguće su dodatne provere na putevima u južnom pravcu, s tim u vezi, molim vas da se uzdržite od putovanja ličnim prevozom na jugu Moskovske oblasti, pre svega za granice regiona“, napisao je Vorobjov na svom Telegram kanalu.

 

U Rostovu na Donu otkazani svi javni događaji!

Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev rekao je da su svi javni događaji planirani za ovaj vikend u Rostovu na Donu otkazani. Gradski prevoz u gradu je bio u funkciji, ali su promenjene trase oko centra grada, istakao je na Telegramu.

„Prigradski prevoz iz Azova, Batajska i Aksaija funkcioniše normalno. Postoje privremena ograničenja za Taganrog (lučki grad), kao i za severni smer od Rostova“, naveo je.

Vagner oborio ruski vojni helikopter?

Prigožin tvrdi da su „vagnerovci“ oborili ruski vojni helikopter koji je napao njihov konvoj, ali o tome za sada nema dokaza. Kao što ne postoji snimak kretanja Vagnerovih stubova.

Izvor: ( FELJTON.rs/informer.rs)

„UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI“. Sudija Nataša Vojnović na pola sudjenja proglasila: Predmet rešen: REŠENO PO ČL.250 ST.8 SUDSKOG POSLOVNIKA dana 06/06/2023

Raspisana poternica za ubistvo lopova u Novom Sadu! Nema veštačenja automatske puške – ideš u pritvor da ćutiš malo

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! opljackana STOMATOLOSKA OPREMA U VREDNOSTI OKO 200.000E, IMA OSUMNJICENIH..

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 3

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)