G-E0EWZBLP0V
субота , 13 јула 2024
Home / CRNA HRONIKA / CECA I 11 PIŠTOLJA: U vili je 2003. imala arsenal oružja! Evo kako je izgledala KRIVIČNA PRIJAVA protiv nje! EKSKLUZIVNO! (FOTO)

CECA I 11 PIŠTOLJA: U vili je 2003. imala arsenal oružja! Evo kako je izgledala KRIVIČNA PRIJAVA protiv nje! EKSKLUZIVNO! (FOTO)

POLITIKA FELJTON.rs
08.03.2023.

Sledeće sedmice biće tačno 20 godina otkako je folk pevačica Svetlana Ceca Ražnatović uhapšena u policijskoj akciji „Sablja„, koja je pokrenuta nakon ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića 12. marta 2003.

Foto: cecaraznatovic instagram

Pozajmice i odlasci u Šilerovu

Kako je tada otkriveno, trebalo je da Ražnatovićeva pruži alibi članovima zemunskog klana posle Đinđićevog ubistva, koje su nameravali da izvrše kod hale „Limes“ krajem februara 2003. godine. Poznate su, inače, bile pevačicine prijateljske veze s komandantom Jedinice za specijalne operacije (JSO) Miloradom Ulemekom Legijom i vođama „zemunaca“ Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom.

Osim što je odlazila u Šilerovu ulicu, gde se nalazilo sedište klana, Ražnatovićeva je – na Legijin predlog – od Spasojevića tokom 2001. i 2002. godine navodno pozajmila više stotina hiljada maraka, jer je posle smrti supruga Željka Ražnatovića Arkana, inače kontroverznog vođe paravojne Srpske dobrovoljačke garde, bila u finansijskim problemima. Da li je „zemuncima“ ikada vratila sav novac – nije poznato.

Ražnatovićeva je uhapšena 17. marta 2003, pet dana nakon ubistva premijera, i tom prilikom je u njenoj vili u Beogradu pronađena veća količina oružja – čak 11 pištolja. U pritvoru je tada provela četiri meseca.

Kurir uoči godišnjice akcije „Sablja“ ekskluzivno objavljuje krivičnu prijavu koju je MUP 18. marta 2003. podneo protiv Ražnatovićeve zbog neovlašćenog nabavljanja i držanja oružja i municije.

Crno na belo

Na početku prijave navode se osnovni podaci pevačice – ime oca i majke: Slobodan i Mirjana, datum rođenja: 14. jun 1973. godine, bračno stanje: udovica, zanimanje: veterinarski tehničar… Potom se navodi da je lišena slobode 17. marta 2003. u pola devet uveče.

Svetlana Ražnatović, Svetlana Ceca Ražnatović, Ceca, Krivična Prijava, Sablja
FOTO: PRINTSCREEN kurir

– Navedeno krivično delo prijavljena Ražnatović Svetlana izvršila je na taj način što je, u neutvrđenom vremenskom periodu, nabavila i držala veću količinu oružja i municije a da za to prethodno nije pribavila odobrenje za nabavljanje i držanje.

Dana 17. 3. 2003. godine radnici SUP Beograd, UKP II odeljenja, prilikom pretresanja porodične kuće u Ulici Ljutice Bogdana br. 3, vlasništvo prijavljene, pronašli su sledeće:

– Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 900374, sa jednim okvirom, za koji prijavljena ne poseduje odobrenje za nabavku i držanje

– Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 91999, sa okvirom

– Jedan pištolj marke CZ 99, kalibra 10 mm, fabričkog broja 10725, sa jednim okvirom

– Jedan revolver marke „smit i veson“, model 29-3, fabričkog broja AUU6956

– Jedan revolver marke „truper“, kalibra 22 LR, fabričkog broja 21951

– Jedan signalni pištolj marke HH, fabričkog broja 98553

– Jedan pištolj marke „luger“, model 08, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 4483, sa jednim okvirom

– Jedan pištolj marke „luger“, model 08, kalibra, kalibra 9 mm para, bez fabričkog broja

– Jedan pištolj VDZ, kalibra 9 mm para, fabričkog broja 37744, sa jednim okvirom

– Jedan revolver marke „smit i veson“, kalibra 357, fabričkog broja 63968 i

– Jedan pištolj marke „vzor 50“, kalibra 7,65, fabričkog broja B18005.

Svetlana Ražnatović, Svetlana Ceca Ražnatović, Ceca, Krivična Prijava, Sablja
FOTO: PRINTSCREEN kurir

U obavljenom razgovoru s prijavljenom ona je izjavila da je navedeno oružje i municiju, za isto, nabavio njen sada pokojni suprug Željko Ražnatović, kao i da je deo oružja dobijen na poklon od prijatelja porodice Ražnatović, saboraca njenog supruga, za čije poreklo se nije interesovala.

Sve navedeno oružje je od strane radnika UKP II odeljenja privremeno oduzeto uz potvrdu o privremeno oduzetim predmetima, a o izvršenom pretresu kuće i drugih prostorija sačinjen je zapisnik o pretresanju, za šta je izdata potvrda o ulasku u kuću i druge prostorije – navedeno je u krivičnoj prijavi MUP.

S tužilaštvom se nagodila 2011. godine

Godina kućnog zatvora i kazna od milion i po evra

Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić su sredinom 2011. pravosnažno osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Njih dve su tada sa tužilaštvom sklopile sporazum o priznavanju krivice.

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK Obilić u inostrane klubove i da je bez dozvole držala 11 pištolja. Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se s tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverzacijama s transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Pošto je pevačica četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije „Sablja“ 2003, u kućnom zatvoru je provela osam meseci.

Šta je sve Ceca rekla tužiocu o „zemuncima“

Gledala sam utakmicu kad me je pozvao Dušan, Lidija se tresla…

Ražnatovićeva je u iskazu koji je nakon hapšenja dala specijalnom tužiocu govorila o susretu sa vođom „zemunaca“ neposredno uoči ubistva Đinđića.

– Jednog dana, početkom februara, a taj dan je bio kad je FK Obilić igrao prijateljsku utakmicu sa FK Žitorađa, bila sam na utakmici, po običaju, sedela sam u novoj loži, pored mene je bila moja sestra Lidija, tu je bio moj otac sa mnom i naravno više mojih drugih prijatelja. U jednom momentu, to je bilo pred kraj utakmice, a koja je počela, koliko se sećam, u 14 časova, možda grešim, mene je telefonom, mobilnim, pozvao Dušan Spasojević i zatražio da se vidimo odmah u dvorištu kluba, nakratko. Odmah sam sišla i veoma brzo smo se sreli – rekla je Ceca i nastavila:

– Videla sam jedan „golf“ crne boje sa svim zatamnjenim staklima, mislim da je u pitanju „golf“, Dušan mi se javio iz auta, pozvao me da uđem na minut, sela sam na mesto suvozača, pozadi, iza mog sedišta, sedeo je jedan momak plave kose, mlađi, po mojoj proceni, možda grešim, 24-25 godina, meni nepoznat. Videla sam ga dobro, pošto sam se okrenula prema njemu, ne verujem da bih mogla da prepoznam ovo lice, a možda bih i mogla, zapamtila sam da je u pitanju bebi-fejs, bio je kratko podšišan i glatko izbrijan. Dušan i ja, na njegov poziv, odmah smo izašli iz auta i tu, na tom parkingu, on se ponašao uobičajeno i započeo je razgovor sa mnom tako što mi je govorio da će se uskoro dogoditi nešto strašno, da će biti velika frka, da on ima veliki problem, da ga Čume tereti za više ubistava, za Ibarsku, za otmice, posebno je pomenuo ime Stambolića, rekao je: „I onaj nas strašno pritiska, sve hoće da nas pohapsi i uništi.“ Ja sam u momentu shvatila o čemu se radi, prateći novine i sve te natpise, da on misli na Zorana Đinđića. Rekla bih još i da je nešto govorio u smislu: „Moramo sve da ih pobedimo.“

Dodala je da je Spasojević od nje zatražio da mu pruži alibi kad se zločin dogodi, ali ona se, navodno, opirala. On joj je potom rekao: „Ništa ti ne brini. Čim se to bude desilo, ja sam nakon kratkog vremena brzo kod tebe, niko neće primetiti da nisam znatno ranije stigao, a ti samo treba da kažeš da sam sve vreme bio kod tebe, odnosno, znatno duži vremenski period od stvarnog koji bih proveo kod tebe…“

Kako je kazala, očigledno joj je bilo jasno da on traži alibi za određeni vremenski period, te da ju je pritiskom, na određeni način, ubedio da mu kaže: „Pa dobro, nema problema.“ Ceca je još kazala i da je ovaj susret odmah prepričala svojoj sestri Lidiji, koja joj je na to rekla: „Joj, šta će nam to. Katastrofa. Možeš da budeš upletena nevina u veliki problem.“

Pevačica se navodno i sama bila uplašila.

– Naravno da sam i ja bila uplašena jer mi je postalo jasno šta se može dogoditi, sigurno iznosim da se Lidija tresla od straha – navela je Ceca u iskazu.

B. K.

Izvor: ( FELJTON.rs/kurir.rs)

ZBOG BAHATOG VOZAČA SAM POSTALA INVALID, A ON NI DAN NEĆE BITI U ZATVORU: Ipak neće biti tako, ponavlja se sudjenje za gaženje pešaka na pešačkom

ISPRAVKA DNEVNIKOVIH LAŽI „ORIGINAL TEKST“. ODLOŽENO SUDJENJE ZA UBISTVO LOPOVA NA SALAJCI, kriminal vlada novosadskim sudovima, pod plaštom sudija.

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

https://bakinicvarci.wixsite.com/bakini–varci

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku FELJTON.rs

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 2 = 8

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)