G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / UBISTVO VUKOTIĆA IZAZVAĆE TEKTONSKE PROMENE: Škaljarski klan IPAK nije uništen, svi se boje novog KRVOPROLIĆA, a evo i ZAŠTO

UBISTVO VUKOTIĆA IZAZVAĆE TEKTONSKE PROMENE: Škaljarski klan IPAK nije uništen, svi se boje novog KRVOPROLIĆA, a evo i ZAŠTO

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
10.09.2022.

Jovan Vukotić (42), vođa „škaljarskog klana“, ubijen je u četvrtak u Istanbulu, tako što su mu atentatori u trag ušli prateći njegovu ženu. Vukotić je ubijen u automobilu u kom je bio sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovom ćerkicom.

Foto: Kurir

Ubice na motoru su prišle Vukotićevom automobilu i ispalile više hitaca, a zatim pobegle. Prema dostupnim informacijama, smatra se da su bila dvojica napadača, i da je hice ispalio suvozač sa motora.

„Supruga je pokušala da mu ukaže pomoć, ali Vukotić joj je preminuo na rukama. Sumnja se da iza ovog ubistva stoji suprotstavljeni ‘kavački klan’, koji je za njegovu glavu nudio 900.000 evra. Kada je otišao iz Kotora, sa suprugom se sklonio u Istanbul, gde je imao štek-stan“, kaže izvor.

Maša M. i Jovan Vukotić
MAŠA M. I JOVAN VUKOTIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA kurir

Uprava policije Crne Gore je u petak, putem međunarodnih kanala, zvanično obaveštena da je na teritoriji Turske ubijen Jovan Vukotić, rečeno je za Objektiv u MUP Crne Gore.

Vukotićev identitet je utvrđen nakon što je DNK poslat turskoj policiji, koja je to odmah javila crnogorskim policajcima.

LOMOVI UNUTAR KLANOVA

Ubistvo Vukotića izazvaće tektonske promene u podzemlju, koje će za posledicu imati novi rat između škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana.

„Vrlo verovatno da će ubistvo Vukotića izazvati novo krvoproliće, jer uklanjanje bilo kog vođe klana povlači osvetu, pogotovo ako je ubijen važan član, a Jovan Vukotić je to zaista bio. Očekujemo lomove unutar tih klanova“, ističe kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Dobrivoje Radovanović
DOBRIVOJE RADOVANOVIĆFOTO: NATAŠA MILENKOVIĆ kurir

On navodi da je Vukotić bio trn u oku neprijateljima, te da je ubica mogao da bude iz dve sredine.

„Ako je u pitanju osveta, onda je to uradio suprotni klan. Druga mogućnost je da je egzekutor iz Službe državne bezbednosti. To je stalna bitka između države i organizovanog kriminala. Tako je u Crnoj Gori i svuda. Ako je Vukotića ubio neko domaći, onda je dobio manju svotu novca, a ukoliko ga je likvidirao stranac, onda je to basnoslovan iznos“, naglašava kriminolog.

NOVI VOĐA

Radovanović kaže da „škaljarski klan“ čeka i biranje novog vođe.

„Važi pravilo da makar dvojica čekaju mesto vođe. To prijateljstvo je uglavnom prividno. Za svaku kriminalnu grupu i narko-klan vredi pravilo da onaj koji je prvi, najvažniji, najsposobniji, najopasniji, ko ima najbolje veze u državi, bude imenovan za lidera. ‘Škaljarski klan’ nije uništen, ali obezglavljen je na izvesno vreme“, kaže ugledni kriminolog u razgovoru za Objektiv.

INSTINSKI BOSOVI NA SIGURNOM

Crnogorski analitičar Duško Kovačević ističe da su „škaraljci” sada gotovo likvidirani, za razliku od „kavčana”.

„Odavno se govori da su Jovan Vukotić ili Radoje Zvicer sa druge strane samo operativne vođe klanova, a da su istinski bosovi u bezbednoj i anonimnoj zoni. Prema tome, naslednik Vukotića će se brzo ustoličiti ako to bude u interesu organizacije koja je u tom srednjem i nižem rangu desetkovana, za razliku od „kavčana“, rekao je Kovačević.

KUM SE OPROSTIO ČITULJOM

I dok se čekaju pojedinosti ubistva, od Vukotića se juče čituljom oprostio njegov kum Balša Đuranović.

„Kume moj, ostalo je milion pitanja i milion nedorečenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savetujem, kao što sam i tebe kroz celi život“, napisao u potpisu Balša.

Igor je brat ubijenog Vukotića, ali poslednjih deset godina nije viđen u javnosti.

Igor Dedović
IGOR DEDOVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA kurir

Vukotić je apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom preuzeo nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa „kavačkog klana” Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije naručio je preko kriptovane aplikacije Skaj.

HTELI DA GA UBIJU SNAJPEROM

Rat između „škaljaraca” i „kavčana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina.

Prva žrtva kokainskog rata bio je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu. Crnogorski istražitelji nedavno su utvrdili da je organizovana kriminalna grupa „kavčani” planirala ubistvo Kotoranina Jovana Vukotića kada je bio u istražnom zatvoru u Spužu.

Goran Radoman
GORAN RADOMAN kurir

Prema dokazima SDT, grupu koja je planirala to ubistvo formirali su vođe „kavačkog klana“ – Radoje Zvicer i Milan Vujotić.

Oni su nedostupni nadležnim državnim organima i za njima se traga. SDT je kao članove te organizacije označio Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, zatvorskog čuvara Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

Vukotića su pokušali i da otruju u beogradskom zatvoru, a njegova likvidacija sprečena je i u oktobru 2020. godine, ispred Odeljenja bezbednosti Kotor.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

(Kurir.rs/Objektiv)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 42 = 48

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)