G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / KAVČANI PAUZIRALI 1 GODINU, PA NASTAVILI OSVETU: Rat klanova do istrebljenja nije gotov! Otkrivamo pozadinu ubistva Šakovića

KAVČANI PAUZIRALI 1 GODINU, PA NASTAVILI OSVETU: Rat klanova do istrebljenja nije gotov! Otkrivamo pozadinu ubistva Šakovića

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
19.06.2022.

Milić Minja Šaković, blizak saradnik odbeglog Jovana Vukotića i pokojnog Igora Dedovića, vođa škaljarskog klana, pogođen sa tri hica u potiljak i pet u telo u lokalu „Korkovado“ u Starom gradu

kurir…. Foto: Printscreen/Vijesti, Shutterstock

Podgoričanin Milić Minja Šaković, visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, likvidiran je u petak oko 23.30 dok je sedeo s prijateljima u restoranu „Korkovado“ u Starom gradu u Budvi.

Egzekutor obučen u belo i s kačketom na glavi ispalio je osam metaka u „škaljarca“ s razdaljine od pola metra.

– Šaković je bio leđima okrenut ka šetalištu dok je večerao. Njegovi prijatelji primetili su sumnjivog momka, a jedan od njih je upozorio Šakovića: „Ovaj je sumnjiv, pogledaj ga!“, ali on nije tome pridavao značaj – prenosi crnogorski Dan.

Srednjeg rasta i krupan

šaković
kurir…. ŠAKOVIĆFOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI

Kako dalje navode, sumnja se da je napadač muškarac srednjeg rasta i krupnije građe, a bio je obučen u belu košulju dugih rukava i imao je beli kačket, dok masku nije imao, pa se sumnja da je u pitanju stranac.

– Brzo se kretao, izvadio je pištolj i krenuo da rešeta – prenose Vijesti:

– Ispalio mu je tri hica u potiljak, a zatim još pet projektila u telo dok je ležao mrtav. Nakon pucnjave, kako navode crnogorski mediji, nastala je pometnja, što je ubica iskoristio za beg. Međutim, njega su navodno snimile kamere sa okolnih zgrada.

ovde je likvidiran šaković
kurir….. OVDE JE LIKVIDIRAN ŠAKOVIĆFOTO: PRINTSCREEN PINK TV

– Otrčao je ka hotelu „Mogren“, a onda uskim putem ka naselju Gospoština. Tokom bega, osumnjičeni se sapleo i pao kod ulaza u „Mogren“, gde su inspektori našli njegove otiske. Pronađeni su i košulja i kačket, pa se sumnja da se tokom bega presvukao, odnosno da je ispod košulje već imao majicu – pišu Vijesti i navode da se utvrđuje da li je pucač imao pomagače.

Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

– Ne isključuje se mogućnost da je imao obezbeđen prevoz za beg, kao i osobu u kafiću – pišu mediji.

Ubijeni Milić Minja Šaković bio je dobro poznat u podzemlju i važio je za osobu blisku vođama škaljarskog klana, pokojnom Igoru Dedoviću i odbeglom Jovanu Vukotiću, kao i za vođu podgoričkog ogranka škaljarskog klana. Prema pisanju crnogorskih medija, bio veoma oprezan jer je znao da je na meti kavačkog klana.

dedović i vukotić
kurir….. DEDOVIĆ I VUKOTIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Retko je izlazio iz kuće, koristio je blindirani automobil i kretao se samo u pratnji obezbeđenja – pišu mediji.

Ključna 2016. godina

Naš izvor kaže da je naročito bio oprezan nakon ubistva Aleksandra Stankovića, vođe navijačke grupe Janjičari i najboljeg prijatelja Veljka Belivuka, koji je izrešetan 2016. u Beogradu.

UDARNA VEST! OD 1 DO 8 strane OPTUZNICE.. „OPTUZNICA ZA UBISTVO PROVALNIKA“ Novosađanin koji je ubio provalnika mogao bi da bude oslobođen! TUZILAC POKUSAVA DA NAPAKUJE DOKAZE.“SNIMAK SUDJENJA USKORO“

– Spekulisalo se da je Šaković jedan od učesnika te likvidacije, a bio je privođen u beogradsku policiju tim povodom. Međutim, protiv njega zvanično nikada nije pokrenut postupak zbog ubistva Stankovića – kaže izvor i dodaje da je preživeo sačekuše 2017, 2020. i 2021. godine.

stanković izrešetan ispred cz u beogradu
kurir….. STANKOVIĆ IZREŠETAN ISPRED CZ U BEOGRADUFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Sagovornik objašnjava da su, prema informacijama iz podzemlja, do sada likvidirani gotovo svi koji su učestvovali u ubistvu Stankovića.

– Priča se da je u Stankovića pucao Stevan Stamatović, koji je ubijen u januaru 2020. u Atini, ali i Saša Vidović, koji se u oktobru 2020. obesio u zatvoru u Foči, gde je služio kaznu od 18 godina zatvora zbog drugog ubistva. Posle njegove smrti pronela se vest da su ga na to naterali pripadnici kavačkog klana, s beogradskim ogrankom i Veljkom Belivukom na čelu – objašnjava izvor.

stevan stamatović ubijen sa dedovićem u atini 2020.
kurir… TEVAN STAMATOVIĆ UBIJEN SA DEDOVIĆEM U ATINI 2020.FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Do istrebljenja

Kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović kaže za Kurir da rat između kavačkog i škaljarskog klana ne prestaje.

– Ubistvom Šakovića rat do istrebljenja je nastavljen, iako smo imali pauzu od godinu dana zbog velikog udara na kavački klan. Prošla godina bila je veoma loša za ovu kotorsku grupu, jer je pretrpela hapšenja u Srbiji i Crnoj Gori. S druge strane, škaljarski klan je skoro bio uništen 2020, jer su se dogodila brutalna ubistva njihovih vođa i visokopozicioniranih pripadnika – kaže Radovanović.

Kako je počelo

Nestanak kokaina u Valensiji

Podsetimo, krvavi rat škaljarskog i kavačkog klana počeo je 2014. zbog 200 kilograma kokaina koji je nestao iz stane u Valensiji. Do tada jedinstveni klan iz Kotora podelio se na dva dela i otpočeo rat do istrebljenja. Do sada je ubijeno preko 50 ljudi.

vukotić i zvicer
kurir….. VUKOTIĆ I ZVICERFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– S jedne strane je kavački klan sa odbeglim Radojem Zvicerom i uhapšenim Slobodanom Kašćelanom na čelu, dok je s druge strane škaljarski klan s braćom Jovanom i Igorom Vukotićem na čelu, a koji su u bekstvu. Klanovima su se tokom godina pridruživale i druge kriminalne grupe, pa je tako banda Veljka Belivuka postala jedna od glavnih ćelija kavačkog klana – objašnjava izvor.

Bogat dosije

Ubio kao maloletnik

Ubijeni „škaljarac“ je bio dobro poznat policiji. On je u februaru 2019. bio uhapšen u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog klana. Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe „škaljaraca“ Jovan Vukotić i kasnije ubijeni Igor Dedović.

– Minja je hapšen još kao maloletnik. Krajem avgusta 2005. u Podgorici je ubio Miroja Baošića (26). Šaković je osuđen na 10 godina, ali mu je kazna preinačena na vaspitnu meru u trajanju od jedne do četiri godine – kaže izvor.

Više puta na meti

Preživeo četiri atentata, nišanili ga iz snajpera

Šaković je preživeo najmanje četiri atentata, a poslednji put u martu 2021, kada su dva srpska državljanina iz Obrenovca i dva Crnogorca iznajmili stan koji gleda na njegovu kući u Podgorici.

– Kod uhapšenih tada su nađeni kriptovani telefoni na kojima su bile Šakovićeve fotografije, ali i slike Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana i njegovog telohranitelja, kao i snajper. Otkriveno je nekoliko štek stanova u kojima su se osumnjičeni okupljali i planirali likvidacije. Nije istraženo ko je tada bio naručilac ubistva – podseća sagovornik i dodaje da je Šaković preživeo kišu metaka kada je u septembru 2017. na njega pucano u Podgorici dok je čekao da mu operu kola. Tada je ubijen Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, i veruje se da je on slučajna žrtva.

snajperom ciljali šakovića u martu 2021.
kurir…. SNAJPEROM CILJALI ŠAKOVIĆA U MARTU 2021.FOTO: SHUTTERSTOCK

– Šaković je dva meseca nakon što je 2017. preživeo ranjavanje prijavio policiji da je jurio za muškarcem koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Na meti se navodno našao i 2020, kada je ostao bez blindiranog „audija“. Lažni kupci su mu ukrali auto i sumnjalo se da im je namera bila da ga ubiju – objašnjava izvor.

Vandalizam u Novom sadu na klisi, batinaši tukli koga su stigli (VIDEO) POLICIJA REAGOVALA POSLE POLA SATA“SRAMOTA“

BONUS VIDEO… SUDJENJE „UZIVO“ VESTACI UNISTILI DOKAZE NA „NOZU“, SA KOJIM JE IZBODEN RADOVIC ALEKSANDAR.

…….

………

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 49 = 52

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)