G-E0EWZBLP0V
среда , 30 новембра 2022
Home / NUZNA ODBRANA / Суђење за убиство на Салајци: Vestaci lome predmet i na narednim rocistima!

Суђење за убиство на Салајци: Vestaci lome predmet i na narednim rocistima!

FELJTON.rs
10.12.2021

    НОВИ САД: На јучерашњем суђењу у Вишем суду Новосађанину Александру Радовићу (41) за убиство у својој кући на Салајци, почињено пре око три године, саслушан је само вештак који се изјашњавао о псијијатријско – психолошком налазу, док су искази стручњака за балистику и судску медицину одложени до непосредног саслушања вештака у вези са  “врло комлексним” вештачењем за ДНК са Биолошког факултета у Београду.

visi sud u novom sadu

Према речима вештака за психологију, која се изјашњавала у име тима стручњака, Сање Букумировић, окривљени је у моменту догађаја, а на основу своје одбране, био у битно смањеном стању да схвати значај свога дела и да управља поступцима, али не и неурачунљив.

– Мишљења сам  да су му контролни механизми за управљање поступцима и за рационално понашање били слабији критичном приликом. Афективно стање окривљеног описано у налазу настало је као последица кумулираних размирица с оштећеним. Оптужени је према његовим речима био нападнут и тиме доведен у стање страха високог интензитета које доводи до појаве импулсивности у функцији самоодбране – рекла је Букумировићева.  Како смо писали, окривљени, који се брани са слободе, изнео је одбрану у марту ове године и није призано дело које му се ставља на терет. Наводно, проблем је тињао због дуга, па се трагично завршио. Саслушана су том приликом два сведока и законски заступници оштећеног, сада покојног Предрага Костића из Лознице (28) – мајка и отац. Оптужени је остао код исказа датог у истрази и помињао нерашчишћени дуг као окидач за трагични догађај.

Навео је да је оштећеног упознао пола године пре критичног догађаја. Продао му је неке санитарије, на крају су се договорили да му да за то плати  12.500 евра. Оштећени му је рекао да нема све паре, па су се сложили да му део новца надокнади кроз комби и опрему за теретану. Довезао је то возило и неке машине, али га је, затим, пријавио полицији да је то украо, казао је тада окривљени Радовић.

Оптужени је, потом, навео да му је оштећени претио, да је те телефонске разговоре снимио и пријавио га полицији.

Оптужницом се Александру Радовићу ставља на терет да је 13. јануара 2018. године, око 20.30 сати, у Улици Ђорђа Зличића, у кући у којој станује, при чему је ”способност окривљеног да схвати значај свог дела и да управља својим поступцима била битно смањена, и свестан да је његово дело забрањено”, свесно желећи његово извршење, с умишљајем лишио живота младића из Лознице.

Наводно је, сада покојни оштећени, критичном приликом, дошао до куће оптуженог комбијем хјундаи ушао у кућу у којој се налазио окривљени, тако што је разбио стакло прозорског окна на улазним вратима куће, ушао у дневни боравак и ножем, с назубљеним сечивом, дугачким шест центиметара, у сукобу с окривљеним, нанео тешку телесну повреду.

Том приликом су оштећеном повреде нанете у пределу подлактице с пресецањем три мишића и више лаких телесних повреда леве подлактице, две убодне ране у пределу леве стране грудног коша, раздерно нагњечну рану у левом потиљачном делу, да би потом, окривљени, свестан забрањености, чије извршење је хтео, пиштољем „збројевка”, калибра 6,35, испалио пет хитаца према виталним органима, наводи се у оптужном акту коју заступа заменик Вишег јавног тужиоца Биљана Силађи.

Председница већа, судија Наташа Војновић заказала је наставак главног претреса за 26. јануар, када је планирано само испитивање вештака за ДНК, након чега ће подаци из списа уз одбрану окривљеног, бити достављени вештацима за балистику и судску медицину.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/dnevnik)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

WC Captcha + 48 = 58

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)