G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / KORONA SRBIJA / IMA 26 GODINA I VRATILI GA IZ MRTVIH Jovan nije vakcinisan, zbog korone pao u komu, a kad je krenulo nabolje, usledio je novi ŠOK

IMA 26 GODINA I VRATILI GA IZ MRTVIH Jovan nije vakcinisan, zbog korone pao u komu, a kad je krenulo nabolje, usledio je novi ŠOK

DRUŠTVO FELJTON.rs
28.09.2021.

Jovan Ilijević ima svega 26 godina i bio je na ivici života i smrti zbog korone! Dijabetes, sepsa, otkazali bubrezi, pneumonija, tromb… Mesec dana je trajala borba za ovog mladića iz Kladova, koji je u komi stigao u kovid bolnicu u Kruševcu. Pre toga je mislio da je zdrav, živeo je život punim plućima i nije se, poput ogromne većine njegovih vršnjaka, vakcinisao. Jer oni misle da im korona ne može ništa.

Krenulo je sredinom avgusta, dok je bio na odmoru u Sokobanji. Temperatura ga obara u krevet, ali paracetamol pomaže.

Jovan Ilijević
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Na pamet mi nije palo da je korona. Još tri-četiri dana sam se tako zaražen šetao po Sokobanji, ne smem ni da mislim da li sam nekoga zarazio i koga – priča za Kurir Jovan.

Vraća se kući, ali kako nije bio baš najbolje, 19. avgusta u kovid ambulanti saznaje da je pozitivan. Ide u samoizolaciju jer je ipak OK. Ali već sutradan otvaraju se vrata pakla.

– Tog 20. avgusta mi je pozlilo, jedva sam disao, stomak me boleo. Odlazim u kovid ambulantu u totalnom bunilu. Znam da su zvali neurologa, kardiologa, sve redom… Dalje se ničega ne sećam. Pao sam u komu, poslali su me u kovid bolnicu u Kruševac.

kovid bolnica, Kruševac, kovid pacijenti
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

U Kruševcu će se ispostaviti da je dijabetičar bez dijagnoze, jer na to nikad nije ni pomišljao, a kamoli kod lekara išao.

– Jesam u poslednja tri meseca smršao 15 kilograma, često sam mokrio i stalno bio žedan. Ali mislio sam: „Smršao sam, pa ću ubrzo i nadoknaditi.“

Na dijabetes, inače jedan od najvećih faktora rizika u kovidu, nadovezala se i sepsa!

– Posle tri-četiri dana u komi probudili su me, ali i odmah stavili u veštačku komu jer sam bio agresivan. Ni toga se ne sećam. U toj veštačkoj komi sam bio nekih sedam-osam dana. Kad sam došao sebi, shvatio sam da sam u šok-sobi s desetak ljudi. Svi su na respiratoru, svi intubirani. Krevet preko puta mene, skočiše doktori, viču: „Diši, diši, diši!“ Ništa nisu mogli da učine. Kraj. Jeste bio stariji, kao i svi tu. Ali stvarno je teško to psihički podneti. Gledati smrt i biti tu, kraj nje. Nisam mogao ni da spavam… – priča Jovan.

U intenzivnoj, naravno, nije imao telefon. Ali jeste, kako kaže, divne doktore, koji su mu kupili knjigu.

– Pokušavao sam da čitam „Hobita“. Ali nije išlo, ne mogu da se koncentrišem od pištanja monitora, svega – seća se Jovan, kome su otkazali i bubrezi, pa je usledila dijaliza:

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

– Imao sam dijalizni kateter, tehničari me odvezu s krevetom direktno tamo, zakače me i puste da vrti. Nekih sadam-osam puta sam bio na dijalizi. Iako to zvuči i izgleda strašno, ipak nisam shvatao katastrofalno. Od tehničara do lekara, tamo su svi fenomenalni i zaista su se maksimalno trudili. I ti bubrezi, koji su bili baš loše, i oni su se oporavili – kaže Jovan, koji je sve vreme bio na kiseoniku.

Iz intenzivne je smešten u sobu. Svi su, kako priča, leteli oko njega. Tu je ponovo učio da hoda.

– Bio sam dosta uporan, a i ti momci bili su uporni da me stave na noge. Tehničari su me držali podruku i uspeo sam.

I kada se činilo da je sve najgore prošlo, sledi – tromb!

– D-dimer mi je skočio na 14.000, a granica je oko 500. Otkrili su tromb u ruci, ali se, srećom, uz terapiju povukao.

Dr Vladan Cvetanović
FOTO: ZORAN JEVTIĆ

Dr Vladan Cvetanović

Još jedan dokaz da svi treba da se vakcinišu

Dr Vladan Cvetanović, direktor kovid bolnice u Kruševcu, kaže za Kurir da je Jovan došao s uznapredovalom kovid infekcijom.

– Primljen je u veoma teškom opštem stanju, komatozan, što je posledica nekontrolisane šećerne bolesti koju je dodatno pogoršao kovid. Takođe, bila je i pridružena bakterijska sepsa. Između ostalog, u toku lečenja, dijaliziran je više puta. Posle tačno mesec dana otpušten kući – kaže za Kurir Cvetanović.

On podseća i da je Jovan nevakcinisan.

– To je je još jedna poruka svim mlađim osobama da, bez obzira na godine, bolest ne bira. Iako se ova životna priča završila na najbolji mogući način vakcinacija je neophodna za sve – naglašava dr Cvetanović.

I onda je, konačno, došao i taj 20. septembar – posle tačno mesec dana otišao je kući.

– Sad sam super. Hvala svima. Jeste da mi se spava non-stop, ali hodam sam. Jedino što imam išijas. U bolnici sam imao fizikalnu terapiju svaki dan, a sad moram da čekam da izađem iz izolacije od 14 dana, pa da idem na fizikalnu. Pa i da vidim mogu li početi da radim, bar od kuće – kaže ovaj IT stručnjak, zaposlen u Beogradu, i dodaje da je i roditeljima bilo užasno, a posebno kada su iznova zvali bolnicu ne znajući kakve će vesti o sinu čuti.

Jovan je iz porodice u kojoj niko nije vakcinisan.

– Jesam planirao da se vakcinišem, al’ eto, prođe. U bolnici sam video svašta, pa i vakcinisane a teško bolesne. Mada, zaista, svi su oni stari. Najverovatnije ću se posle svega vakcinisati. I moji su bili protiv vakcine, ali posle svega videćemo da li će ostati tako – veli Jovan, koji nije ni sanjao da ovo može doživeti i koji jedva čeka da se vrati svom starom život, pa i hobiju – fotografisanju gradova, ljudi i predela.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

3 + 6 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)