G-E0EWZBLP0V
субота , 27 априла 2024
Home / DRUŠTVO / Žalbe protiv novosadske izvršiteljke Biljane Peševske, koja je poznata kao kriminalni izvrsitelj!

Žalbe protiv novosadske izvršiteljke Biljane Peševske, koja je poznata kao kriminalni izvrsitelj!

FELJTON.rs
06.08.2021.

Ministarstvo pravde i Komora izvršitelja primili su pritužbe na rad izvršiteljke iz Novog Sada Biljane Peševske, koja je radila sa izvršiteljem Aleksandar Durkulić koji je ranije razrešen zbog ovog slucaja, a Biljana se izvukla od odgovornosti,..

Žalbe protiv novosadske izvršiteljke koja je nasledila nedavno razrešenog izvršiteljaFoto: Pixabay

Durkulić i Biljana su poznati po činjenici da su sproveli nezakonitu prodaju celokupne imovine porodice Ćurčić u Tekelijinoj ulici, kako bi namirili znatno manji dug, a „kusur“ od prodaje u iznosu od 20 miliona dinara nisu vratili porodici, već su zadržali na svom računu .  Oni su načinili teške povrede zakona postupanjem u ovom namirenju i disciplinski organi su ga prvo suspendovali, a potom i trajno udaljili sa posla.

Pomenutih 20 miliona dinara i dalje nije bilo vraćeno porodici, a predmet je dodeljen, izvršiteljki Biljani Peševskoj. Kako za 021 kaže zakonska zastupnica porodice Ćurčić, advokat Mirjana Jovanović Tomić, u trenutku kad je još uvek u toku sudski postupak za utvrđivanje ništavosti svega što je učinio Aleksandar Durkulić, Peševska nastavlja da sprovodi postupak.„U toku prodaje imovine porodice kako bi se namirio dug prema privatnoj firmi, Durkulić je imovinu prodao po svom izboru – neposredno i u dogovoru sa kupcem, koji nije predao najpovoljniju ponudu i to pre nego što je uopšte okončan poziv za ponude.

Predlozi za izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju - Združena  akcija Krov nad glavom

Potom je namirio svoje klijente bez da je uopšte doneo zaključke o namirenju, što je protivzakonito i to je ministarstvo ustanovilo. Njihov kupoprodajni ugovor je ništavan, zasniva se na potpuno nezakonitim delima i sve što se dalje bude radilo, a pre nego što sud donese odluku u postupcima koji su u toku, biće ništavo, navodi Jovanović Tomić. Konkretno, Biljana Peševska trenutno sprovodi uklanjanje svih ličnih stvari iz doma porodice Ćurčić, kako bi oslobodila imovinu. 

Mi smo odmah podneli zahtev da se odloži ispražnjenje doma dok sud ne odluči o nezakonitosti. Pitanje je šta će se desiti ako Biljana Peševska nastavi da postupa, izbaci sve lične stvari iz kuće, a sud potom zaključi da je sve nezakonito?“, pita ova advokatica. Krajem aprila je ministarstvu pravde i komori izvršitelja podneta pritužba sa inicijativom za pokretanje disciplinskoj postupka protiv Peševske, a Ćurčići su se javili i Zaštitniku građana. U oba organa je za 021 potvrđeno da se razmatraju navodi obe strane. 

 Izvršiteljka Biljana Peševska kaže za 021 da joj je zakonska obaveza da nastavi rad u predmetu i da postupa bez izuzetka. „ja sam nastavila postupak ispražnjenja i predaje nepokretnosti oslobođene od lica i stvari, a u ovom slučaju samo od stvari. Ovaj postupak se vodi u slučaju kada neposredni držalac nepokretnosti, u ovom slučaju izvršni dužnik, ne prihvata da dobrovoljno sam ukloni pokretne stvari iz nepokretnosti. 

Sve odluke koje su prethodile tom momentu doneo je kolega Durkulić i sve one su prošle sudsku kontrolu i bile potvrđene kao zakonite, kaže Peševska i dodaje da ovaj postupak stvara nove troškove u vidu ljudstva i mehanizacije, te da će prodaja stvari biti organizovana isključivo da bi se pokrili ti troškovi. Ovaj postupak nikako ne podrazumeva da se prodajom pokretnih stvari namiruje izvršni poverilac, obzirom da je on već namiren u postupku prodaje nepokretnosti, već se u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, pokretne stvari prodaju isključivo radi namirenja troškova nastalih u postupku ispražnjenja i predaje.

Radnje koje sam ja, kao privremeni preuzimalac poslova razrešenog kolege preduzela nakon što sam nastavila postupak u ovom predmetu, u potpunosti su u skladu sa odredbama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, obzirom na činjenicu da u momentu preduzimanja radnji sprovođenja nemam nijednu sudsku odluku koja predstavlja smetnju daljem sprovođenju izvršenja“,kaže Peševska. Advokatica porodice koja je (bivši) dužnik napominje da je problem upravo u tome što se postupa pre nego što je sud doneo odluku. Kako kaže, ovaj predmet je jako osetljiv jer je imovina dužnika prodata u nezakonito sprovedenom postupku izvršenja, a nije tačno da porodica nije želela da dobrovoljno ukloni svoje stvari.  „Zašto bi, inače, to činila u ovom postupku? 

RADIKALI PROTIV JAVNIH IZVRŠITELJA | Apa-press

U momentu kada je Biljana Peševska određena za naslednika, ista je bila upoznata da je prethodni izvršitelj razrešen i da mu je izrečena disciplinska mera zbog teže povrede Zakona o izvršenju i obezbeđenju. U svim zaključcima i rešenjima koja je donela, u uvodnom delu navodi da se isti donose ‘radi naplate novčanog potraživanja’. Dakle, ne da bi se ‘pokrili troškovi ljudstva i mehanizacije’. Ovaj javni izvršitelj, prema našem mišljenju, svesno nastavlja gde je prethodni stao“, kaže Mirjana Jovanović Tomić. 

Podsetimo, Ćurčići su prijatelju dugovali 30.000 evra, a on je odlučio da dug namiri tako što će angažovati izvršitelja – iako je porodica ponudila da dug isplati do određenog datuma, u kešu. Izvršitelj Aleksandar Durkulić ulazi u priču i odlučuje da proda ne samo kuću dužnika (koja je sama po sebi dovoljna za namirenje duga), već i okolnih sedam objekata koji su bili državina i uopšte nisu bili predmet uterivanja duga. Zakonski, nije postojao nijedan osnov da izvršitelj radi procenu svih osam objekata u Tekelijinoj, ali je on nekako uspevao da dobije rešenja u Osnovnom sudu i da nastavi svoja, dokazaće se, nezakonita činjenja.  

VEĆA ZAŠTITA UGROŽENIH GRAĐANA: Izvršitelji mogu da uzmu trećinu plate

Podsetimo, Ćurčići su prijatelju dugovali 30.000 evra, a on je odlučio da dug namiri tako što će angažovati izvršitelja – iako je porodica ponudila da dug isplati do određenog datuma, u kešu. Izvršitelj Aleksandar Durkulić ulazi u priču i odlučuje da proda ne samo kuću dužnika (koja je sama po sebi dovoljna za namirenje duga), već i okolnih sedam objekata koji su bili državina i uopšte nisu bili predmet uterivanja duga. Zakonski, nije postojao nijedan osnov da izvršitelj radi procenu svih osam objekata u Tekelijinoj, ali je on nekako uspevao da dobije rešenja u Osnovnom sudu i da nastavi svoja, dokazaće se, nezakonita činjenja.  

Celokupna vrednost imovine koju je prodao neposrednom pogodbom prvom ponuđaču iznosi čak783.000 evra. Pošto je dug namiren, ostatak novca morao je da se vrati dužnicima – ali to nije učinjeno, te se porodici duguje oko 20 miliona dinara. Porodica Ćurčić ostala je ne samo bez imovine, već i bez novca koji im pripada, a na adresi na kojoj su živeli otvorena je privatna firma. 

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/021)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 6 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)