G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / DRUŠTVO / MOŽE BELIVUK DA PRIČA ŠTA HOĆE: Advokat Zora Dobričanin objasnila od čega zavisi sudbina Velje Nevolje i njegovog klana

MOŽE BELIVUK DA PRIČA ŠTA HOĆE: Advokat Zora Dobričanin objasnila od čega zavisi sudbina Velje Nevolje i njegovog klana

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
23.07.2021.

Optužnica protiv pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće podignuta sledećeg petka. Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić danas je prikazao nove slike žrtava brutalnih sakaćenja i ubistava.

Nakon objave portala „FELJTON.rs“ da je Veljko Belivuk na saslušanju u Tužilaštvu rekao da je državni vrh od njega tražio razne usluge vrlo brzo je otkrivena pozadina unapred spremne medijske kampanje protiv državnog vrha.

O slučaju klana Belivuk – Miljković u „Usijanju dana“ govorili su pukovnik u penziji prof.dr Ilija Kajtez, advokat Zora Dobričanin i podpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Zora Dobričanin, Milenko Jovanov, Ilija Kajtez, usijanje dana
FOTO: KURIR

„Ko je optužen, ima pravo da laže. Belivuk je svestan svoje pozicije. Verovatno neće videti svetlo dana do kraja života s obzirom na dokaze. Oni koji su ga savetovali, vide svetlo dana u pokušaju da sruše ovu garnituru vlasti, to jest njen simbol, predsednika Aleksandra Vučića. Pokušavaju da naprave, uslovno rečeno, izlaznu strategiju, uz pomoć centara moći, kako u inostranstvu, tako i u opoziciji, među kriminalcima i odmetnutim delovima MUP“, kaže Kajtez dodajući da Belivuka ništa neće spasti doživotne robije.

PUKOVNIK U PENZIJI PROF.DR ILIJA KAJTEZ: Belivuk ne zna kako da spasi sopstvenu kožu

02:30

PUKOVNIK U PENZIJI PROF.DR ILIJA KAJTEZ: Belivuk ne zna kako da spasi sopstvenu kožu

Zora Dobričanin, Milenko Jovanov, Ilija Kajtez, usijanje dana
FOTO: KURIR

„Profesor je rekao da ga ‘ništa neće spasti doživotne robije’. Od doživotne robije vas ne spasava šta ste o kome rekli, pa i o predsedniku, već kakvi su dokazi. Zato je meni potpuno nebitno šta je ko rekao o predsedniku“, nadovezala se Zora Dobričanin i dodala:

„Mene to ne čudi, ali me ljuti. Nije prvi put da iz Tužilaštva za organizovani kriminal informacije prvo stižu do Krika. U slučaju Jovanjica je takođe optužnica prvo došla do medija, pa do nas branilaca, posle čega je javnost optuženog unapred osudila“.

Zora Dobričanin, Milenko Jovanov, Ilija Kajtez, usijanje dana
FOTO: KURIR

Jovanov je rekao:

„SNS apsolutno i u punom kapacitetu stoji uz predsednika. Nećemo i ne smemo dozvoliti da predsednik bude sam u ovome. I nije sam. Borićemo se za Srbiju bez kriminalaca i glavoseča. Ništa nas ne može zaustaviti ni zaplašiti. Ulog je – Srbija. Predsednik je najavio da očekuje snažne pritiske na Srbiju. Prvo je bila serija rezolucijan da su Srbi genocidan narod. Svuda oko nas dolazi do podizanja političke temperature.

Mislim da samo neko ko je potpuno naivan može da pomisli da se stvari u politici dešavaju slučaju. Sve se dešava organizovano i sinhronizovano. Početkom nedelje ste imali artiljerijsku pripremu za ono što se desilo juče. Čini mi se da su pojedini tajkunski mediji Đilasa i Šolaka i političari znali šta će Belivuk da izjavi. Zašto su se javili u ponedeljak? Zato što su se uplašili da im je svedok kontaminiran. On je mogao da kaže da se s Vučićem video na Marsu. Da li bi to bila istina? On nema nijednog dokaza za svoje tvrdnje“.

Zora Dobričanin, Milenko Jovanov, Ilija Kajtez, usijanje dana
FOTO: KURIR

„Na kraju mog prvog obraćanja, verovatno nisam dobro shvaćen. Belivuku i ostalim optuženima je jasno da, ako ostane ova garnitura na vlasti, biće procesuirani do kraja. Njihova jedina nada je da dođe do državnog udara“, pojasnio je Kajtez.

„Ja kao pravnik, ko se tri decenije bavi tumačenjem i primenom prava, ne mogu da prihvatim da se dokazivanje nečije krivice zavisi od vlasti. Ako su relevantni dokazi pribavljeni na zakonit način, uopšte neću da verujem da bilo koja promena vlasti može da oslobodi ili osudi nekog. Pravosuđe je po definiciji nezavisno“, rekla je Zora Dobričanin.

„U Crnoj Gori u poslednjih 30 godina ne postoji nijedan postupak protiv pripadnika organizovanog kriminala, jer ih štiti vlast“, poručuje Kajtez.

„Belivukov iskaz se uzima kao svedočanstvo, a oni (tajkunski mediji) ga uzimaju zdravo za gotovo, dok Boris Tadić kaže da nije ni važno da li je istinit“, zaključio je Jovanov.

Na pitanje da li advokat odbrane ima pravo da savetuje optuženog da laže, Zora Dobričanin je rekla:

„Ima“.

Na kraju, ona je dodala:

„Na osnovu svega što sam ovde čula, predlažem da se sazna kako su informacije (iskaz Belivuka) dospeli u javnost“.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 4 = 8

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)