G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / EKIPA VELJE NEVOLJE 50 PUTA SLIKALA DELOVE TELA ŽRTAVA! Jezivi detalji istrage protiv klana Belivuk

EKIPA VELJE NEVOLJE 50 PUTA SLIKALA DELOVE TELA ŽRTAVA! Jezivi detalji istrage protiv klana Belivuk

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
17.07.2021.

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim osumnjičenima koji se terete da su učestvovali u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića u četvrtak je u Tužilaštvu za organizovani kriminal pokazano više od 50 jezivih fotografija na kojima su, kako se sumnja, delovi ljudskih tela

Podsetimo, osim za ova dva ubistva, oni se terete i za brutalne likvidacije Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića. Istražitelji sumnjaju da su svi na prevaru odvezeni u kuću u Ritopeku, gde su brutalno mučeni, a potom ubijeni, raskomadani i samleveni u mašini za mlevenje mesa.

Kriptovani aparati

– Sve fotografije koje su pokazane osumnjičenima pronađene su u kriptovanim telefonima. Tokom hapšenja i pretresa članova klana pronađena su 44 mobilna aparata. Kada su oni otključani i njihov sadržaj poslat na veštačenje, istražitelji su ostali šokirani onim što su pronašli. Prve fotografije obezglavljenog trupa, smrskane glave i tela, koje su posle hapšenja grupe prikazane u javnosti, nisu ništa naspram onoga što je naknadno otkriveno – kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, slike su zgrozile i najiskusnije istražitelje, koji su pre ovog radili na slučajevima mnogih drugih krvavih zločina.

Uskoro optužnica

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja je, prema tvrdnjama tužilaštva, najteža krivična dela izvršavala pod paravanom navijačke grupe Principi, uhapšena je 4. februara i Tužilaštvo za organizovani kriminal ima rok do 4. avgusta da podigne optužnicu, a da osumnjičeni ostanu u pritvoru. – Ukoliko optužnica ne bi bila podignuta do toga dana, osumnjičeni bi morali po zakonu da budu pušteni na slobodu. Međutim, dokazi koji su do sada prikupljeni su čvrsti i dovoljni za optužnicu kojom će većini njih pretiti doživotnakazna zatvora – kaže naš sagovornik. Prema njegovim rečima, osim fotografija i materijalnih tragova, pribavljeni su i video i audio snimci, kao i iskazi koji će javno biti izvedeni kada počne suđenje.

– Na desetinama fotografija su samo delovi odsečenih tela – ruke, noge, glave. Otkriveno je tokom veštačenja da neke od slika čak i nisu fotografisane telefonima u kojima su pronađene, već da je reč o slikama koje su im poslate. Postoje čak i slike ekrana drugog telefona, kojim su verovatno napravljene – otkriva naš sagovornik do čega se sve došlo u istrazi.

On podseća da je u kući strave u Ritopeku naknadno pronađena i industrijska mašina za mlevenje mesa, u kojoj su, kako se sumnja, uništavali ostatke ubijenih.

– Nijedno telo nije pronađeno, ali dokazi prikupljeni dosad dovoljni su za čvrstu optužnicu. Osim materijalnih dokaza i tragova, najverovatnije će protiv ove kriminalne grupe biti i najmanje jedan svedok-saradnik, koji je u zamenu za blažu kaznu odlučio da progovori i otkrije sve što zna o organizaciji, delovanju kriminalne grupe i zločinima – dodaje naš sagovornik.

Na saslušanju sve negirali

Prema njegovim rečima, većina osumnjičenih koji su u četvrtak privedeni na saslušanje u tužilaštvo nije želela da se izjašnjava niti o navodima rešenje za proširenje istrage, niti o fotografijama koje su im pokazane.

Proverava se imovina vođa Kavčana

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv navodnih vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, s kojima su, kako se sumnja, blisko sarađivali Belivuk i Miljković. Kako prenosi dnevni list Dan, tužilaštvo proverava poreklo celokupne imovine, kako Kašćelana, koji je u pritvoru, tako i Zvicera, koji je u bekstvu. – Istražitelji će utvrditi i poreklo imovine koja se vodi na njihove bliske srodnike – prenosi Dan.

– Belivuk i Miljković su negirali da su učestvovali u krivičnim delima. Miljković je čak, pošto je pogledao jezive slike, rekao: „Te fotografije nisu bile u mojim telefonima, nemam nikakve veze s njima“ – kaže sagovornik Kurira upućen u istragu.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)