G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / SRBIJA / POZNATI TRGOVAČKI LANCI VARAJU NAVELIKO! PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI!

POZNATI TRGOVAČKI LANCI VARAJU NAVELIKO! PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI!

FELJTON.rs
11.07.2021.

FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Industrijski proizvedeno meso „Tesko“, „Aldi“, „Asdu“ i „Lidl“ označavaju kao da je organsko, proizvedeno na imanjima koja zapravo ne postoje

JAVLJAJTE NAM SVAKU NEPRAVILNOST KOJU PRIMETITE U LIDLU SLIKAJTE I POSALJITE SLIKE NA feljton.rs@gmail.com i mi ce mo sa velikim zadovoljstvom objaviti..

POSLE FELJTON.rs AKCIJE PROTIV LIDLOVIH PREVARA JAVILO NAM SE DOSTA OSTECENIH GRADJANA, A TAKO NAM SE JAVIO I LIDL KOJI NIJE NISTA NEGIRAO NEGO JE REKAO DA SE GRESKE DESAVAJU I DA ONI IMAJU SVOJE KNJIGE ZALBI GDE BI TREBALI OSTECENI DA SE ZALE, A NE DA IZNOSE ODMA U JAVNOST.. E PA DRAGI LIDL NIJE BAS TAKO SVE CE BITI U JAVNOSTI DOK NE POCNETE POSTENO DA RADITE SVOJ POSAO..


Aktivisti ekološke organizacije „Fidbek“ optužili su nekoliko velikih trgovačkih lanaca, među kojima su „Tesko“, „Aldi“, „Asdu“ i „Lidl“, da za brendiranje proizvoda od mesa koje prodaju koriste „lažne farme“. „Fidbek“ je pokrenuo kampanju „Total bul“ kojom dokazuje da trgovački lanci „neiskreno“ brendiraju pojedine proizvode kako bi kupci stekli utisak da tako označeno meso stiže s pravih farmi.

Supermarketi namerno navode potrošače da poveruju da meso potiče od malih proizvođačaOrganizacija „Fidbek“

– Budimo sasvim jasni – supermarketi prodaju meso pod imenima lažnih farmi, namerno navodeći potrošače da poveruju da meso potiče od malih proizvođača –rekla je za britanski „Gardijan“ direktorka kampanje Džesika Sinkler Tejlor. Kako to funkcioniše opisali su na primeru „Teska“ iz 2016, kada je kompanija lansirala svoje brendove „Vudsajd Farms“ i „Bosvel Farms“, čime je označavala voće, povrće i meso.

Pokazalo se da su neke od tih namirnica dolazile iz inostranstva, ali su s nazivima koji su zvučali izrazito britanski odavale utisak da je reč o britanskim proizvodima. U aprilu je „Asda“ pokrenula „Farm stors“, nemački „Aldi“ je lansirao „Nejčrs pik“, a „Lidl“ je počeo da prodaje proizvode pod etiketom „Birčvud farm“.

HIT VEST

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

Za mnoga navedena imena je ispalo, navode „Fidbek“ i „Gardijan“, da takve farme uopšte ne postoje. Kako dalje navode, čak su i u slučajevima kad je reč o zaista pravim proizvođačima, navedene farme zapravo takve da životinje uzgajaju masovno, u intenzivnoj proizvodnji, daleko od onoga kako se takvo meso reklamira, kao da potiče s malih seoskih domaćinstava.

„Gardijan“ se posebno pozabavio slučajem Ričarda Bauha s „Vudsajd farma“, koji uzgaja svinje na tako malom nivou da mu je za prodaju dovoljna njegova lokalna prodavnica i internet stranica. Rekao je da su mu mušterije, nakon što je „Tesko“ počeo da prodaje meso pod etiketom njegove farme, bile sasvim zbunjene.

– Mi smo uzgajali svinje poslednjih 20 godina, na taj način smo se izdržavali. Kada se ovo pojavilo, mušterije su počele da nas ispituju da li mi možda opskrbljujemo „Tesko“. Ne snabdevamo ih. Naše svinje se slobodno kreću i smatramo da je to puno kvalitetnije od onoga što oni prodaju – kazao je Bauh.

Ne propusti vest

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

Poznati trgovinski lanci u Velikoj Britaniji 2013. godine našli su se usred velikog skandala kad je otkriveno da „govedina“ koju prodaju sadrži veliki udeo konjskog mesa.

Kad se „Gardijan“ obratio „Tesku“ s nekoliko logičnih pitanja oko ovakve situacije, iz korporacije su novinarima odgovorili samo to da su svesni opasnosti tužbe. Slučaj nisu komentarisali.

OCEKUJTE USKORO OPSIRNIJE SAOPSTENJE O LIDL PREVARAMA…

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(FELJTON.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)