G-E0EWZBLP0V
четвртак , 28 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / BRENDIRANI KOKAIN: Škaljarci na pakete s drogom stavljali Kristijana Ronalda, kavčani Gavrila Principa i četiri S!

BRENDIRANI KOKAIN: Škaljarci na pakete s drogom stavljali Kristijana Ronalda, kavčani Gavrila Principa i četiri S!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
20.06.2021.

Kriminalni klanovi, među kojima su i crnogorski kavački i škaljarski, koji se bave švercom narkotika, godinama obeležavaju pakete kokainom kako bi se znalo u čijem su vlasništvu, ali i da bi jasno označili kvalitet droge. Pritom su veoma „kreativni“ i za označavanje koriste poznate ličnosti kako bi otklonili svaku sumnju da se radi o drogi koja nije vrhunskog kvaliteta.

Reklama za kartel

Kristijano Ronaldo, Gavrilo Princip, T-26, Mančester junajted, samo su neke od oznaka i žigova koje su do sada viđeni u velikim zaplenama narkotika, a naročito kokaina. Izvesne količine obeležavane su čak i i olimpijskim krugovima, a svojevremeno je naša policija zaplenila drogu sa likom Miloša Obilića!

kokain sa likom Gavrila Principa
KOKAIN SA LIKOM GAVRILA PRINCIPAFOTO: MUP SRBIJE

– Istražitelji su se do sada susreli sa različitim oznakama na paketima kokaina, a posebno su upamćeni Gavrilo Princip i četiri S na kokainu kavačkog klana, kao i Kristijano Ronaldo na paketima zaplenjenim u Crnom moru, za koje se verovalo da su pripadali „škaljarcima“ i Igoru Dedoviću. Klanovi sa naših prostora očigledno su vrlo jasno naglašavali čija je pošiljka, a ovo je i neka vrsta reklame za kartel – kaže izvor:

kokain Filip Plejn zaplenjen krajem maja
KOKAIN FILIP PLEJN ZAPLENJEN KRAJEM MAJAFOTO: PRINTSCREEN MUP SRBIJE

– Zanimljivo je da su i u policijskim akcijama u kojima su hapšeni naši državljani u inostranstvu na narkoticima takođe postojale oznake, kao na primer u Španiji, gde je krajem godine od dvojice Srba zaplenjeno 560 kilograma kokaina sa oznakom Mančester junajted.

Istraga

Slovenačkim kavčanima ukraden kokain vredan dva miliona evra?

Ćelija kavačkog klana u Sloveniji pokradena je 26. oktobra 2019. godine, kada je iz kuće u kojoj su krili drogu nestao kokain vredan dva miliona evra, pišu crnogorske Vijesti. Kako navode, o skrovištu je brinuo Drejc Kovač (34) iz Kranja, a krađa je rezultirala otmicom i ubistvom, zbog čega su uhapšeni Klemen Kadivec i njegov klan. Naime, prema pisanju Vijesti, za krađu su „kavčani“ optužili Žarka Tešanovića i njegovu ekipu. Kadivec, Bojan Stanojević i Dragan Čikojević uhapšeni su ranije u Kopru, zbog sumnje da su planirali i organizovali otmicu Tešanovića i ubistvo Danijela Božića.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da je označavanje paketa sa narkoticima zgodan način da se pošalje više poruka.

kokain sa oznakom BOSS
KOKAIN SA OZNAKOM BOSSFOTO: POLICIJA AUSTRIIJE

– Na prvom mestu jasno se stavlja do znanja čija je roba, ko je isporučilac, koje joj je poreklo i kakav je kvalitet. Osim toga, na ovaj način se može skrenuti pažnja i policajcima koji su u dosluhu sa kriminalcima da ne diraju tu drogu – objašnjava naš sagovornik.

Skriveno značenje

Radovanović ističe da su fotografije na paketima izuzetno važne i imaju skriveno značenje.

– Kriminalci biraju osobe koje su na neki način istaknute, poznate, zatim uspešne sportiste, luksuzne brendove odeće kako bi zapravo poručili da je reč o kokainu najveće čistoće koji nikako nije pomešan sa brašnom ili nekim drugim belim prahom – ističe kriminolog.

„Brendiranje“ droge, međutim, nije srpski izum.

Kobra na heroinu
KOBRA NA HEROINUFOTO: MUP SRBIJE

– Naši kriminalci su videli od svojih stranih kolega kako se to radi i preuzeli sistem koji očigledno uspešno funkcioniše. Moguće je da na destinacijama koje su nam daleke postoje i drugi načini za koje još uvek nismo saznali – rekao je Radovanović.

Dobrivoje Radovanović

Omiljeni grb kluba

Dobrivoje Radovanović ističe da postoji deo kriminalaca koji veruje da će ih policija, ukoliko vidi oznaku sportiste ili kluba koji voli, pustiti.

– Ovo je malo verovatno i potpuno iracionalno, ali deo kriminalaca zaista misli da će se izvući ako na paket stavi grb kluba za koji inspektori navijaju.

Gavrilo Princip

Slovenačka policija je posle razbijanja tamošnje ćelije kavačkog klana došla do saznanja da je pošiljka od 800 kilograma kokaina sa slikom Gavrila Principa, koja je zaplenjena pre dve godine u Atlantskom okeanu, pripadala upravo ovoj kriminalnoj grupi. Da podsetimo, navijačka grupa Principi osnovana je u to vreme u Beogradu, a na čelu se nalazio Veljko Belivuk, označen kao glavni srpski saradnik „kavčana“.

Kristijano Ronaldo i Kartije

Posle šokantnog pronalaska skoro tone kokaina koji je u paketima plivao Crnim morem, nakon što se prevrnuo čamac kojim je transportovan, istražitelji su došli do informacija da je reč o pošiljci iza koje stoji Igor Dedović, Vranjanac Davor T. i škaljarski klan. Na paketima koji su nađeni u delti Dunava nalazile su se oznake „CR7“ i „Kartije“. Kokain je bio izuzetne čistoće, čak 90 odsto, a zbog šverca su uhapšena dvojica Srba.

Filip Plejn

Srpska policija krajem maja ove godine uhapsila je u akciji „Gnev“ N. N. (29) na naplatnoj rampi kod Sremske Mitrovice, a u gepeku njegovog „mercedesa“ pronađena su tri kilograma kokaina, spakovanog u pakete sa oznakom Filip Plejn. Brendirani kokain bio je sakriven u posebno dizajniranoj pregradi u gepeku, a na sebi je imao ime i inicijale čuvenog kreatora.

Mančester junajted

U akciji španske policije pod kodnim imenom „Dinastija“ uhapšena su dvojica srpskih državljana, od kojih je zaplenjeno čak 560 kilograma kokaina. Srbi su navodno radili za klan Poslastičari, a droga je do Španije došla iz Južne Amerike. Paketi oduzetog kokaina bili su obeleženi sa tri različite oznake – na nekima je bio grb fudbalskog kluba Mančester junajted, dok je na drugima bila slika psa, a na nekim je stajala oznaka JVR.

BOS

Austrijska policija 18. maja ove godine uhapsila je trojicu srpskih državljana, kod kojih su pronađena dva kilograma kokaina sa oznakom „Bos“ (Boss). Policija je tročlanu bandu locirala tokom praćenja muškarca (47) koji je bio kurir, a lisice na ruke stavljene su vođi grupe i njegovoj desnoj ruci. Droga sa oznakom „Bos“ pronađena je u štek stanu.

Označavaju i heroin

Tocilova kraljevska kobra

Osim kokaina, oznake na paketima nađene su i kod velikih zaplena heroina. Pre dve godine, posle hapšenja Mladena Novakovića Tocila kod koga je pronađeno čak 77 kilograma heroina, otkriveno je da su paketi imali sliku kobre i natpis „King“.

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

87 − 84 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)