G-E0EWZBLP0V
четвртак , 23 маја 2024
Home / SRBIJA / Šariću ukinuta presuda za šverc kokaina! DRZAVA SPREMA MILIONSKU OSTETU ZA LEZANJE NA ROBIJI BEZ DOKAZA!

Šariću ukinuta presuda za šverc kokaina! DRZAVA SPREMA MILIONSKU OSTETU ZA LEZANJE NA ROBIJI BEZ DOKAZA!

FELJTON.rs

16.06 2021

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu Darku Šariću kokaina i vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje. Presuda je ukinuta zbog formalnog propusta, dok dokazi na osnovu kojih je Šarić osuđen nisu dovedeni u pitanje, zaključuje se iz odluke.

U odluci najvišeg suda u državi navod se da je presuda ukinuta jer je dvoje sudija Apelacionog suda koje su potvrdile osuđujuću presudu prethodno već odlučivale o tome da li Šarić treba da ostane u pritvoru. 

Vrhovni kasacioni sud zbog toga smatra da su sudije Milimir Lukić i Bojana Paunović bile pristrasne i da nisu smele da odlučuju o presudi kojom je Pljevljak osuđen na 15 godina zatvora zbog međunarodnog šverca kokaina. 

Presuda će stoga biće vraćena Apelacionom sudu na ponovno suđenje, ali pred novim sudskim većem.

„Iako je sudija dužan da održi poverenje u svoju nezavisnost i nepristrasnost, formirano predubeđenje tih sudija koji su o pritvoru protiv okrivljenog odlučivale više puta narušava pretpostavku nepristrasnosti sudije. Zbog toga je u konkretnom slučaju nepristrasnost sudija Milimira Lukića i Bojane Paunović, dovedena u pitanje, pa su ispunjeni razlozi za obavezno izuzeće ovih sudija u postupku odlučivanja po žalbama na prvostepenu presudu.“

Za sudije Vrhovnog kasacionog suda nisu bili sporni dokazi na osnovu kojih su Šarić i članova njegove grupe osuđeni. 

Advokati su se žalili i na pristrasnost sudije Siniše Petrovića koji je sudio Šariću u prvostepenom postupku jer je doneo presude Šarićevim saradnicima na osnovu priznanja i odlučivao o oduzimanju imovine, ali za sudije Vrhovnog kasacionog suda njegova uloga nije bila sporna. 

 jun 16, 2021Darko Šarić

Šarić je krajem 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora za međunarodni šverc gotovo šest tona kokaina. Apelacioni sud potvrdio je ovu presudu nakon dve godine, ali su njegovi advokati iskoristili poslednji adut – zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu. 

Šariću se sudi već više od 10 godina, a uporedo mu se sudi i za pranje novca.

(feljton.rs/krik)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

70 + = 76

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)