G-E0EWZBLP0V
Home / REGION / OTKRIVENE LAŽI O SAMOUBISTVU MLADIĆEVE ĆERKE: Posle 27 godina pojavljuje se prava istina saznaje FELJTON.rs

OTKRIVENE LAŽI O SAMOUBISTVU MLADIĆEVE ĆERKE: Posle 27 godina pojavljuje se prava istina saznaje FELJTON.rs

FELJTON.RS

14.06 2021

Misterija dve smrti

Do dana današnjeg, pod velom misterije ostalo je ubistvo kuma osuđenog generala Ratka Mladića. U javnosti se spekulisalo da je likvidaciju Lazara Kovačevića naručio upravo Mladić jer mu je on seksualno napastvovao ćerku nakon čega je ona, prema zvaničnim informacijama izvršila samoubistvo.

Ovu priču poriče Vlastimir Nešić Šone, lični fotograf nekadašnjeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina. On je dobro poznavao i ljude i prilike tog vremena i tvrdi da su takve priče obična podmetačina. Kaže da su Kovačevića likvidirali crnogorski trgovci oružjem, a da je priča o napastvovanju Mladićeve ćerke Ane podmetačina.

– Lazar Kovačević bio je rodom iz Krupe, radio je u Švajcarskoj i bio veliki prijatelj sa Jeldizarovim, dvostrukim herojom Rusije koji je dva puta leteo u kosmos. Lazar je imao dosta novca i pomagao je Republiku Srpsku. Kupovao je za vojsku velike količine oružja, i dobrim delom je od toga i živeo. Ubijen je u Moskvi, u svom stanu, sa tri metka, dva napred i jedan u potiljak, što je značilo da je mnogo video, mnogo znao – priča nekadašnji fotograf.

Prema nekim njegovim saznanjima, Kovačević se zamerio crnogorskim trgovcima oružjem prilikom kupovine raketa zvanih šilo, kojim je tokom NATO bombardovanja Pala oboren francuski avion Miraž 2000.

Ratko Mladić
foto: Profimedia

 – Lakija je ubila niska cena. Te rakete mogle su se kupiti za nekih 13 ili 14 hiljada dolara, a Crnogorci su ih prodavali za 35 hiljada. Kovačević ih je prilikom kupovine zaobišao i to mu je i presudilo. Moskovska policija zatekla je na licu mesta otvorena vrata, i tad je na razgovor priveden Kovačević blizak saradnik Dragan Stanković, koji je ubrzo pušten. I tu se priča i završila. Ubijen je pre podne, a mi smo u srpskoj ambasadi u Moskvi za to saznali tek uveče, oko osam sati, od tadašnjeg načelnika beogradskog DB Dušana Stupara. Kako je on saznao, ne znam – otkriva Nešić.

O pričama da je Kovačević napastvovao Anu Mladić, i da je Ratko zbog toga poslao osvetnike u Moskvu, kaže da su podmetnute te da „dušmana u Srbiji ima koliko hoćeš“.

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući na Banovom brdu, u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe. Istraga o smrti nikada nije završena, a u javnosti su se pojavljivale mnogobrojne teorije o načinu na koji je nastradala.

– Zna Ratko da to nije istina, kao što zna i ko mu je ubio ćerku. Oni koji su hteli da mu napakoste, to su i uradili. Meni je jedino nejasno ostalo zbog čega je ćerku ostavio u Beogradu, jer bi i Moskvi bila puno bezbednija – smatra Šone.

(feljton.rs/espres)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 13 = 23

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.