G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / POLITIKA / AFP DOKAZAO DA JE ĐILASOV KUM MLAĐAN ĐORĐEVIĆ OZBILJAN LAŽOV: Ne postoji grčki predsednik Panajotis i Vučić nije tražio od Grčke da prizna Kosovo!

AFP DOKAZAO DA JE ĐILASOV KUM MLAĐAN ĐORĐEVIĆ OZBILJAN LAŽOV: Ne postoji grčki predsednik Panajotis i Vučić nije tražio od Grčke da prizna Kosovo!

FELJTON.rs

2.06 2021

U Fejsbuk objavama koje su podeljene na stotine puta u pet dana tvrdi se da je “grčki predsednik Panajotis” navodno rekao da mu je srpski predsednik Vučić tražio da prizna nezavisnost Kosova. To je potpuno netačno. Grčki predsednik Panajotis nikada nije postojao; sadašnja predsednica Sakelaropolu nije objavila ništa slično tome; Vučićeva savetnica za medije tvrdnju je nazvala “lažnom vešću”; Vučić je rekao da će zamoliti “grčke prijatelje” da ne priznaju nezavisnost Kosova

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA JASNA BRCKALOVA! NAPLACUJE! HOCU 1.225.000 ZA DUG OD 70.000 DIN

“Predsednik Grčke Stefanos Panajotis izjavio je danas da mu je Aleksandar Vučić tražio da prizna ‘Kosovo’, ali da on to neće uraditi ni po cenu svog mandata!”, navodi se u Fejsbuk objavi Đilasovog kuma i lidera pokreta Oslobođenje Mlađana Đorđevića postavljenoj 28. maja 2021. Prema podacima Fejsbuka, objave sa tom tvrdnjom podeljene su ukupno više od 600 puta. Tekst objave prate dve fotografije: jednog čoveka i teksta pisanog grčkim alfabetom.

AFP Činjenice je proverio informacije iz objave. Ona je potpuno netačna.

Grčki predsednik je žena

Sadašnja predsednica Grčke je Katerina Sakelaropolu (Katerina Sakellaropoulou) koju je parlament 22. januara 2020. izabrao da bude prva žena na čelu Helenske republike. Osim toga, u istoriji grčke republike nije bilo predsednika po imenu Stefanos Panajotis. Lista svih sedam bivših predsednika otkad je Grčka postala demokratska država 1974. godine može se videti na zvaničnoj internet stranici Predsedništva. Kako je objava od 28. maja i u njoj se navodi da je “grčki predsednik rekao danas”, pretražili smo saopštenja predsednice Sakelaropolu izdata 27. i 28. maja 2021. godine. Tih dana Grčka je proslavljala 40 godina članstva u Evropskoj uniji. Predsednica Sakelaropolu 27. maja se srela sa predsednikom Evropskog parlamenta, Davidom Sasolijem (David Sassoli) i potpredsednikom Evropske komisije, Margaritisom Skinasom (Margaritis Schinas). Sutradan, 28. maja, sastala se sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom (Charles Michel). 

Ni u jednom od transkripta izjava, koji su postavljeni na internet stranici, ne pojavljuje se reč Kosovo. Izjave su bile uglavnom o Grčkoj kao članici EU i o pandemiji koronavirusa.

Demanti predsednika Srbije

Savetnica za medije predsednika Srbije, Suzana Vasiljević, nazvala je tvrdnju „lažnom vešću“.

– Ono što predsednik Vučić svakoga dana ističe je da Srbija neće priznati Kosovo i naglašava da nam je potrebno kompromisno rešenje, razgovor i dogovor, da nam je potreban mir – rekla je Vasiljević za AFP Činjenice 1. juna.

Grčka je jedna od pet članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova. Vučić je 27. maja rekao da je Srbija zvanično obaveštena da će Grčka unaprediti svoje odnose sa Kosovom na viši nivo.

– Oni uspostavljaju odnose na nivou političkih direktora, to je najviša moguća ličnost do nivoa ministra. Što znači da je sledeći korak — a mi se nadamo i molićemo naše grčke prijatelje da se to ne desi – priznavanje Kosova od strane Grčke – rekao je Vučić.

Ko i šta je na fotografijama

Prva fotografija u objavi prikazuje sedog čoveka nagoveštavajući da je to “predsednik Panajotis.” Međutim jednostavna obrnuta pretraga slika na Guglu pokazala je da je ova fotografija već korišćena u avgustu 2019. i januaru 2021. da se ilustruje netačna informacija o navodnoj smrti “Stefanosa Panajotisa, čoveka koji je tokom bombardovanja Srbije i Crne Gore 1999. organizovao proteste, blokirao aerodrome i sprečavao NATO avione da polete.” crnogorski Digitalni Forenzički Centar razobličio ju je pre dve godine, dok je srpski Istinomer to učinio kada se ponovo pojavila početkom ove godine. Stefanos Panajotis jednostavno ne postoji.

U oba teksta koje su se bavile proverom činjenica čovek sa fotografije je identifikovan kao Vanđel Dule (Vangjel Dule), predstavnik grčke manjine u Albaniji. 

Dule je od 2002. godine na čelu stranke Jedinstvo za ljudska prava koja predstavlja grčku zajednicu u albanskom parlamentu. Dule je dva putao bio i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i izabran je za poslanika na poslednjim parlamentarnim izborima u Albaniji, održanim 25. aprila 2021. Njegova fotografija upotrebljena u netačnoj objavi postavljena je na sajtu Vikimedija komons (Wikimedia Commons) u martu 2015. uz opis da ju je snimio fotograf Vasileos Fils (Vasileios Fills) u maju 2011. Fotografija je isečak veće slike koja je postavljena ovde i prikazuje sastanak sa bivšim grčkim premijerom Jorgosom Papandreuom.

Druga fotografija je skrinšot iz teksta na grčkom objavljenog 28. maja 2021, na novinskom portalu Dikastiko posvećenom izveštavanju iz pravosuđa. Ime iz naslova, Panagiotis Statis, je ime novinara koji je napisao komentar o primedbama tužioca EU na imenovanje dva viša grčka tužioca. Članak nema veze sa Kosovom niti ga uopšte pominje.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

61 − 56 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)