G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / CRNA HRONIKA / RAZOTKRIVENA KRIMI-MREŽA ZVICEROVIH SARADNIKA: Ceca i ekipa ubacili u Srbiju milione evra od šverca droge i oružja!

RAZOTKRIVENA KRIMI-MREŽA ZVICEROVIH SARADNIKA: Ceca i ekipa ubacili u Srbiju milione evra od šverca droge i oružja!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
28.05.2021.

Slovenačka policija otkrila je da je ogranak kavačkog klana, po nalogu šefova te organizovane kriminalne grupe, prošvercovao najmanje 790 kilograma kokaina i iz Španije u Beograd prebacio 5,6 miliona evra u kešu!

Kako prenose Vijesti, slovenačka policija uspela je da otvori kriptovanu komunikaciju između osumnjičenih i razotkrije da je kavački ogranak u Sloveniji organizovao najbliži saradnik odbeglog Radoja Zvicera i uhapšenog Slobodana Kašćelana – Milan Vujotić.

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

HIT VEST

NAJVECI NOVOSADSKI KRIMINALAC JAVNA IZVRSITELJKA BILJANA PESEVEKA! NAPLACUJE! 136.000 ZA DUG OD 15.000 DIN

Tajna komunikacija

– Prema prikupljenoj dokumentaciji, ćeliju kavačkog klana u Sloveniji 2018. osnovao je Filip Vrzić, po odobrenju Podgoričanin Milana Vujotića – prenose oni i otkrivaju da je 800 kilograma kokaina koji je u avgustu 2019. zaplenjen kod Azorskih ostrva pripadao ovoj grupi.

Organizovao likvidaciju „škaljarca“

Milan Vujotić, kog je slovenačka policija označila kao glavnog organizatora kavačkog klana u Sloveniji, navodno je desna ruka Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Vujotića i Zvicera crnogorska policija sumnjiči da su naručili i finansirali likvidaciju Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika suprotstavljenog škaljarskog klana. Šaković se, inače, pominjao u vezu s likvidacijom vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, bliskog Belivukovog prijatelja, ali nikada nije zvanično osumnjičen za to.

Radoje Zvicer, Velja Nevolja, Slobodan Kašćelan
FOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI, PRIVATNA ARHIVA

Kriminalna grupa funkcionisala je na isti način kao i kavački klan u Crnoj Gori, ali i njegov srpski ogranak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem na čelu. Svi pripadnici, kako se navodi, imali su precizno definisane uloge, bili su podeljeni na organizatore, koordinatore nabavke i prodaje droge i oružja, one koji su u transport droge, oružja i novca uključivali nove članove u klan, a imali su i „računovođe“, koji su delili i usmeravali zarađeni novac. Kao i njihovi saradnici u Beogradu, Belivuk i Miljković, koji su uhapšeni u februaru, za komunikaciju su koristili aplikaciju Skaj.

SLEDECA VEST

UBIŠE BOGA U NJEMU: OSUMNJICEN JE DA JE POKUSAO DA PRODA STOMATOLOSKU OPREMU UKRADENU U NOVOM SADU pogledajte(video)

HIT VEST NE PROPUSTITE…

FELJTON.rs: POCELA CISTKA INSPEKTORA U Policijskoj ispostavi Klisa Novi Sad! INSPEKTOR T.T. SUSPENDOVAN I UZETA MU ZNACK

– Komunicirali su preko kriptovanih telefona. Otkriveno je da je Vujotić grupu snabdevao kokainom iz Španije i brinuo o transportu droge, ali i novca u kešu u Srbiju. Vujotić je na aplikaciji Skaj koristio nadimak Lavitese – otkriveno je tokom istrage.

I ostali članovi grupe, a navodno ih je uhapšeno oko 60, imali su svoje nadimke za tajnu komunikaciju u kojoj su ugovarali šverc droge i oružja. Kako prenose Vijesti, u dokumentima iz istrage navodi se da je posle hapšenja Kadiveca krajem leta 2019. važnu ulogu u poslu preuzela njegova nevenčana supruga Ana Marija Mandić, čiji je nadimak bio Ceca, a koja mu je prenosila poruke ostalih članova grupe.

Džoker i Ribar

– O švercu droge i oružja, kao i prenosu novca u Srbiju komunicirali su i sa osobama pod nadimcima Notorius Big, Majstor, Home ili Lusy, Jorgic, Triple XXX, Wolfi, Matan, Mr. Nice, Rocky New, Tesla, Bale New, Lucbek, Bari, Lion New, Zio II, Corsco, Jare, Gonzales, Bolt, Centurion, a čiji identitet nije utvrđen – navodi se u spisima, a otkriveno je i da su neki od uhapšenih koristili nadimke Koko, Koko Šanel, Ribar i Džoker.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs+

(feljton.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

94 − = 86

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)