G-E0EWZBLP0V
среда , 17 јула 2024
Home / SRBIJA / SLOBIN SIN PLATIO 5 MILIONA ZA ĐINĐIĆEVU GLAVU: Marko posle 5. oktobra spremao ubistvo premijera? SVEDOK BRUTALNO UBIJEN

SLOBIN SIN PLATIO 5 MILIONA ZA ĐINĐIĆEVU GLAVU: Marko posle 5. oktobra spremao ubistvo premijera? SVEDOK BRUTALNO UBIJEN

POLITIKA FELJTON.rs
05.04.2021.

Marko Milošević naručio je ubistvo predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića. Ubicama je ponudio pet miliona dolara. Sin Slobodana Miloševića zahtevao je da se likvidacija obavi odmah posle 5. oktobra 2000, kada je koalicija DOS, koju je predvodio Đinđić, srušila njegovog oca sa vlasti.

Istinu o krvavom planu koji je kovao Marko Milošević otkrio je član „zemunskog klana“ Zoran Vukojević Vuk, koji je među prvima dobio status svedoka-saradnika (šest meseci posle atentata u oktobru 2003, prim. aut.). Posle svedočenja pred Specijalnim sudom odbio je da uđe u program zaštite svedoka. Dve godine kasnije Vukojević je brutalno likvidiran, njegov telo je pronađeno masakrirano u šipražju pored puta.

Otkrivajući dil koji je Marko Milošević imao sa mafijom, Vukojević je 13. aprila 2004. u sudnici Specijalnog suda dva puta ponovio da je Slobin sin naručio atentat na Đinđića. Vukojević nije precizirao kome je Milošević junior nudio novac, ali je, s druge strane, ispričao da su Đinđićevu glavu tada sačuvali upravo „zemunci“.

– Dušan Spasojević je sa Miloradom Ulemekom organizovao da Ðinđića zaštite njihovi ljudi. Posle 5. oktobra poslao nas je Legija da ih obezbeđujemo. Znači, Ðinđića i njegovo obezbeđenje – tvrdio je Vukojević.

Odgovarajući na pitanje predsednika veća koliko su štitili premijera, Vukojević, koji je inače bio desna ruka Dušana Spasojevića, rekao je:

– Jedno petnaestak dana pošto je u tom periodu Marko Milošević nudio pet miliona da se ubije Ðinđić.

Zoran Vukojević

Na opasku advokata da nisu dobro čuli šta je rekao, Vukojević je ponovio:

– Marko Milošević je nudio pet miliona da se ubije Ðinđić.

Iako je Vukojevićevo svedočenje bilo bez prisustva javnosti, a njegov iskaz se smatrao službenom tajnom, advokat porodice Đinđić Rajko Danilović izjavljivao je da su ovim svedočenjem potvrđeni svi navodi optužnice za ubistvo premijera.

– Čak je na pitanja sudskog veća, tužilaca i branilaca on dopunio mnogim konkretnim dokazima ono što je ranije iznosio i tvrdio, a sa čime je javnost uglavnom upoznata pošto su ti njegovi iskazi bili dostupni preko nekih listova, bez obzira na to što bi to predstavljalo službenu tajnu – rekao je Danilović.

Politikolog Jelena Vukoičić ističe da je svima, pa i Marku, bilo jasno kakav sudbina čeka njegovog oca posle gubitka vlasti:

– Mislim da su svi znali da će Đinđić izručiti Miloševića, mogli su da pretpostave kako će se to završiti. DOS je došao na vlast posle Petog oktobra, zna se da su iza DOS stajale mahom zapadne obaveštajne službe, tako da je bilo očekivano da će ta vlast ispunjavati sve što dolazi sa zapada, a Americi je bilo najvažnije da Sloba bude uhapšen i izručen Hagu.

Svetozar Vujačić, advokat i savetnik aktuelnog ministra policije, ne isključuje mogućnost da je Miloševićev naslednik pomišljao i na ovakvu osvetu.

– Može biti, ali da je tužilac u tom slučaju imao osnovanu sumnju da je to tačno, sasvim sigurno bi istog trenutka doneo rešenje o sprovođenju istrage Marka Miloševića za podstrekivanje ubistva Zorana Đinđića. Ovako je ostalo samo na tome što je rekao jer izgleda da za to nije imao dokaza – navodi Vujačić.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 2 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)