G-E0EWZBLP0V
Home / DRUŠTVO / FINANSIJSKA ISTRAGA DOŠLA DO ŠOKANTNIH OTKRIĆA! Đilas na tajnim računima krije 67.966.814 DOLARA!?

FINANSIJSKA ISTRAGA DOŠLA DO ŠOKANTNIH OTKRIĆA! Đilas na tajnim računima krije 67.966.814 DOLARA!?

FELJTON.rs

Tajkun ima ukupno 53 računa u 17 zemalja širom sveta na kojima u raznim valutama krije ukupno skoro 68 miliona dolara! Informer došao do brojeva još dva tajna računa, u Holandiji i u SAD!

Lider SSP, tajkun Dragan Đilas sakrio je tačno 67.966.814,35 dolara na 53 aktivna računa u čak 17 država širom sveta, utvrđeno je finansijskom istragom! On te pare drži u ofšor-zonama, takozvanim poreskim rajevima, u različitim valutama – evrima, dolarima, švajcarskim francima, britanskim funtama – a računi se nalaze u bankama i investicionim fondovima širom sveta, od Mauricijusa i Hongkonga, preko Holandije i Luksemburga, do SAD.

Informer je juče došao do brojeva i svih podataka o još dva tajna tajkunska računa. Na jednom u Holandiji Đilas ima 1.694.383,10 evra, dok na računu u SAD raspolaže sa 1.531.072,50 dolara. Ovi iznosi utvrđeni su na dan 12. decembra 2020. godine.

Vlasnik para

Račun u Holandiji, pokazuje dokumentacija u koju smo imali uvid, vodi se na firmu „GP Medija holding BV“, koja ima račun u Kredi agrikol banci. „Ovlašćeno lice“ za tu firmu je izvesni Peters Patrik, ali se u dokumentaciji kao „sajner“ (signer – potpisnik, vlasnik para na računu) navodi upravo Dragan Đilas. U dokumentima se pojašnjava da „ovlašćeno lice“ (authorized) ima moć koja je zakonom dodeljena nekoj osobi ili preduzeću da deluje u ime nekog drugog, dok je zapravo „sajner“, to jest Đilas, taj koji samostalno i bez ograničenja raspolaže novcem na računu. Na ovom računu nalaze se 1.694.383 evra.

Slična je situacija i sa računom u Njujorku (SAD), koji se vodi na ofšor-firmu „Komodos korporejšen LLC“. Ova firma ima račun u Sosijete ženeral banci. Njen ovlašćeni zastupnik (legal representative) je novosadski advokat Srđan Kovačević, ali se u dokumentaciji, opet kao „sajneri“ (stvarni vlasnici računa), navode Dragan i Gojko Đilas. Na ovom računu nalaze se 1.531.072 dolara.

Uhapšen Danilo Bašić, bivši Đilasov pomoćni

Bivši predsednik beogradske opštine Palilula Danilo Bašić uhapšen je juče zbog sumnje da je učestvovao u nelegalnoj gradnji objekata u tom delu grada, preneli su medij

Bašić je bio predsednik opštine od 2004. do 2012. godine, kada je imenovan za pomoćnika tadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa. Bašiću i dvojici saučesnika, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati

Oni se terete za krivično delo građenje bez građevinske dozvole, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna..i.k

Dragan Đilas nije se ni juče oglašavao ovim povodom, ali je prethodno u nekoliko navrata ustvrdio da nema nikakve ofšor-račune i firme, sem kompanije u Švajcarskoj, za koju je sve podatke prijavio Narodnoj banci Srbije (NSB).

Komentarišući nova otkrića, Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da je Đilas dobro uigrao „kombinacije za malverzacije“.

SLEDEĆA VEST

DOMACE PROPALE NAJEFTINIJE JUTJUBERKE, BLOGERKE RIJALITI ZVEZDE, ALI SVE SU U POKUSAJU! TOP 10 PROPALITETA..

https://feljton.rs/2021/03/26/feljton-rs-ekskluzivno-saznaje-danijele-stajnfeld-ce-pre-na-robiju-nego-lecic-otkrivamo-sta-je-branislav-lecic-izjavio-u-policiji-a-desice-se-neverovatan-obrt-u-slucaju-koji-trese-javnost-u-

– Ove informacije dodatno urušavaju Đilasove tvrdnje da nigde, osim u Švajcarskoj, nema račune i firme. Dokazi koji dodatno izlaze na svetlost dana dovode u sumnju kredbilitet svake njegove reči. Ovoliki milioni nepojmljivi su za običnog i poštenog srpskog radnika, makar živeo 50 života. Očigledno je Đilas uigrao šemu za malverzacije. Očekujem okončanje istrage i oduzimanje svakog nezakonito stečenog evra ili dolara, kako bi taj novac bio vraćen građanima Srbije – naglašava Spasić.

Vrh ledenog brega

Ministar finansija Siniša Mali prethodno je potvrdio da Đilas ima desetine računa u više od 15 država širom sveta.

– Mauricijus i Hongkong su samo vrh ledenog brega. Prema informacijama koje imamo, Đilas ima desetine računa po celom svetu, u više od 15 zemalja. To je ogromna hobotnica, ogromna struktura. To je pitanje desetina miliona evra koji su pohranjeni po raznim računima. I tek ćemo da vidimo kad nadležni organi, a biće mnogo posla za njih, utvrde gde je sve novac, odakle je taj novac i da li je porez u Srbiji plaćen – istakao je Mali.

Pratite nas na društvenim mrežama

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.