G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / NI ŽRTVA, NI SVEDOK, NEMAJU PRAVO DA ĆUTE: Oglasila se advokatica Zora Dobričanin povodom optužbe glumice da ju je silovao Lečić

NI ŽRTVA, NI SVEDOK, NEMAJU PRAVO DA ĆUTE: Oglasila se advokatica Zora Dobričanin povodom optužbe glumice da ju je silovao Lečić

FELJTON.rs
23.03.2021.

Poznati beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović, komentarišući situaciju koja se zbiva oko glumaca Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, kaže da kad je reč o bilo kom krivičnom delu, ono mora odmah da se prijavi nadležnim organima i istovremeno apeluje da se to ne radi preko društvenih mreža i medija, jer „nije dobro ni za okrivljene, ni za oštećene“.

– Postoje, takođe, sankcije i zbog neprijavljivanja krivičnog dela. Jer, postoji nešto što se zove odgovorni građanin. Ni žrtva, kao ni svedok, nemaju pravo da ćute ni tren, zbog potencijalnih drugih žrtava – kaže advokatica.

Ona podseća i da se protok vremena odvija nauštrb dokaza, koji treba da se obezbeđuju odmah i što pre, a postoje neki dokazi koji se protokom vremena ne mogu obezbediti ili njihov kvalitet, a samim tim i snaga, bivaju na mnogo nižem nivou.

– A nikako nije dobro ni za pretpostavku nevinosti koja obavezuje sve i predstavlja ljudsko pravo i temelj pravne države – zaključuje Zora Dobričanin Nikodinović.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 62 = 65

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.