G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / ARKAN NIJE RAŽNATOVIĆU BIO PRVI NADIMAK: Evo kako su ga najpre zvali i kako je dobio drugo ime po kom ga jeUPAMTILA SRBIJA!

ARKAN NIJE RAŽNATOVIĆU BIO PRVI NADIMAK: Evo kako su ga najpre zvali i kako je dobio drugo ime po kom ga jeUPAMTILA SRBIJA!

CRNA HRONIKA feljton.rs
18.03.2021.

Nekadašnji komandat Srpske dobrovoljačke garde, Željko Ražnatović je svima poznat po čuvenom nadimku Arkan, međutim, javnosti je malo znano da su ga u mladosti nazivali i drugim nadimkom!

Ono što je javnosti nepoznato jeste da u policijskim dokumentima Ražnatović stoji zabeležen kao Hibrid. Naime, prema spekulacijama, Željko Ražnatović je ulivao strah i trepet u jednom popravnom domu u Valjevu, gde je i dobio nadimak Hibrid.

Stanko Stojković iz Leskovca rođen je kao treće dete porodice koja je bila u teškoj socijalnoj situaciji. Nakon razvoda, svaki roditelj je uzeo po jedno dete, a mali Stanko je završio u Domu za nezbrinutu decu. Postao je problematičan i završio u popravnom domu u Valjevu.

Tamo je red zavodio sin pukovnika, bahati visoki mladić koga su zvali Hibrid (misleći na Arkana) – objavljeno je na jednoj Instagram stranici na kojoj se nalaze razni detalji iz života nekadašnjih pripadnika beogradskog podzemlja.

Postoje dve verzije kako je dobio nadimak Arkan. Po prvoj koju je i ražnatović  sam nekada prepričavao, Arkan je dobroćudni čarobnjak Arkanus iz stripa koji je kao dečak obožavao. Druga priča kaže da je u jednom od lažnih pasoša, s kojim je kao maloletnik prešao Italaliju, stajalo ime nekog Turčina Arkana.

Nekada je njegova majka, Slavka Ražnatović, govorila da je nadimak Arkan doneo iz inostransta, a da ta reč na nekoliko starih svetskih jezika znači nepobediv.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine. Ubistvo se dogodilo u nekadašnjem poznatom beogradskom hotelu „Interkontinental“.

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

80 − 71 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.