G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SRBIJA / /FOTO/ KOMPLETAN DOKAZ O ĐILASOVIM LAŽIMA! Od muljanja sa Šolakom do 52 miliona evra na računima u 15 država sveta, MEĐU KOJIMA I NA MAURICIJUSU I ŠVAJCARSKOJ!

/FOTO/ KOMPLETAN DOKAZ O ĐILASOVIM LAŽIMA! Od muljanja sa Šolakom do 52 miliona evra na računima u 15 država sveta, MEĐU KOJIMA I NA MAURICIJUSU I ŠVAJCARSKOJ!

Sve što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prethodnih dana govorio o svojim računima u inosrtranstvu pada u vodu

Dokazi do kojih su došle „Novosti“ potvrđuju da se njegovo poslovanje proteže sve do poreskog raja na Mauricijusu, kao i da ima pozamašnu sumu na kontu u Švajcarskoj.

Prema dokumentaciji do koje je došao tim „Večernjih Novosti“ na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na dva računa u ove dve zemlje imao skoro 6,4 miliona evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u okrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transkacija koje su se godinama odvijale između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka. Takođe, dalja istraga mogla bi da dovede do šokantnih saznanja da su stotine miliona evra narodnih para izvlačili iz zemlje i da je taj novac završio, kako postoje naznake, na mnogim računima u još najmanje 15 država širom sveta. 

Uprkos tome što javno tvrdi da je njegova jedina veza sa Mauricijusom njegovo letovanje sa porodicom pre 25 godina, Novosti su objavile dokumenta koja potvrđuju sledeće.

– Na računu „Dojče banke“ u ovoj ostrvskoj zemlji, čiji je Đilas formalni holder (vlasnik), krajem prošle godine, nalazilo se 5.741.025 evra! 

– Kompanija na koju se vodi račun je „Askanijus“

Drugi dokument, koji su objavili, odnosi se na račun u Sosijete banci u Švajcarskoj, koja se vodi na firmu „Multikom open AG“. Tu firmu zvanično predstavlja Gojko Đilas, ali su kao potpisnici navedeni Dragan Đilas i izvesni Šmit Paskal. U decembru prošle godine na kontu je bilo 612.147,20 evra.

Iza naizgled komplikovanog „bankarskog vokabulara“ krije se jednostavno otrkiće: Lider SSP itekkako ima poslovne veze sa mauricijusom, a koje u javnosti hoće da predstavi kao daleku turističku destinaciju. U ovom trenutku postoje i pouzdane informacije da Đilas, osim u evrima, u egzotičnoj zemlji ima i račun na kojoj je suma u domaćoj valuti.

Kada je reč o Švajcarskoj postoje razne naznake da se, osim oko 620.000 evra, koliko ima na računu do kog su Novosti došle, nalaze mnogo ozbiljnije svote novca na još četiri konta. Dva su, takođe u Sosijete ženeral banci (jedan u dolarima, drugi u švajcarskim francima), a još dva u Unikredit banci (jedan u evrima, drugi u francima).

Ova dokumenta mogla bi konačno da razotkriju i konkretnu Đilasovu imovisnku kartu i kako je novac do kog je došao dok je bio na vlasti, prodavajući minute i sekunde reklamnog prostora u medijima, završio izvan Srbije. Takođe, raluni pokazuju i da postoji osnovana sumnja da je finansijskom akrobatikom i, očigledno, fiktivnom prodajom svojih firmi, izbegao da plati porez našoj zemlji. Ali krenimo redimo…

Kum Đorđević

Prema nezvaničnim podacima vlasništvo nad firmom „Dajrekt medija“ sakriveno je iza osam kompanija registrovanih u više ofšor lokacija – holandiji, Luksemburgu, Samko i Hong Kongu.

Dajrekt medija su zvanično osnovali Đilasov kum Mlađan Đorđević i još dva saradnika.

naime, vlasnik 95 odsto „Dajrekt medije“, sa kojom je Đilas započeo biznis i za koju tvrdi da ju je u aprilu 2014. godine prodao bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu i njegovoj SEE Medija – zapravo je firma Asca medija – zapravo je firma Aska-nijus ntherlandas BV. To jasno pokazuje zahtev komisiji za zaštitu konkurencije koju je Dajrekt medija podnela 21. avgusta 2018. godine prilikom kupovine Pink M u Podgorici i Pink BiH u Sarajevu. Rešenje kojim se komisija izjasnila u ovom slučaju je – javni dokument.

Takođe, prema do sada dostupnim informacijama za kupovinu „Dajrekt medije“ Gergovu je dao upravo Dragan Šolak i to u iznosu od 17,7 miliona evra. U Avgustu 2015, dakle godinu dana pošto je Dajret medija navodno prodata bugarskom medijskom magnatu, ona se ponovo, i to bez ikakvih troškova, prenosi kompaniji Ascanijus – Herlans BV, koja je osnovana 17. marta 2015. godine. A sada se pojavljuju dokazi da ta firma, odnosno Đilas, imaju račun na mauricijusu što ukazuje na nekolimko stvari:

– Da je Đilas „Dajrekt mediju“ samo fiktivno prodao:

– Da sa šolakom ima duogorčne poslovne odnose koji datiraju još od 2014, iako u javnosti negira da sa nijim imao bilo kakve poslovne povezanost

– Da je Šolak finanasirao fiktivnu kupovinu „Dajrekt medija“

Tu nije kraj finansijskih lupinga Đilasa i Šolaka: U avgustu 2018. godine Šolakova „Junajted grupa“ je javno kupila „Dajrekt mediju“.

Od tog trenutka u bilansima preduzeća Ascanijus LTD, odnosno u prihodima i profitima pojavljuje se više od 52 miliona evra!T Taj novac je očigledno vlasnicima, odnosno Đilasu, raspoređen na račune širom sveta, od čega je jedan konto na Mauricijusu. 

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

99 − = 92

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)