G-E0EWZBLP0V
среда , 8 маја 2024
Home / SRBIJA / SRBI ĆE MOĆI DA PUTUJU U EU BEZ KOVID PASOŠA! Država će vakcinisanim građanima izdavati potvrde o prisustvu antitela u roku od 90 minuta!

SRBI ĆE MOĆI DA PUTUJU U EU BEZ KOVID PASOŠA! Država će vakcinisanim građanima izdavati potvrde o prisustvu antitela u roku od 90 minuta!

Srbi će moći moći da putuju u zemlje Evropske unije i bez kovid pasoša, jer će država vakcinisanim građanima izdavati potvrde o prisustvu antitela u roku od svega 90 minuta

​Šokantan predlog Brisela da kovid pasoši važe samo za vakcinisanje cepivima koje je odobrila Evropska agencija za lekove (EMA) uzbunio je javnost u Srbiji zbog toga što se ruska i kineska vakcina ne nalaze na spisku odobrenih, a upravo je nju primio ubedljivo najveći broj naših građana.

Međutim, predsednik Aleksandar Vučić poručio je građanima da ne brinu, pošto smatra da ta odluka uopšte neće ni biti doneta.

– Kako su mislili da imamo kovid pasoše, a nijednu nam vakcinu nisu dostavili? Ne možete da zabranjujete nekome kretanje i da stavljate zastave ispred vakcina. Takav stav EU nije fer jer je reč o dobrim vakcinama. Neka se građani Srbije ne brinu. Izdavaćemo testove za dva sata da bi mogli da putuju bez ikakvih problema. Izdavaćemo potvrdu za antitela koju ćete moći da uradite jednom i važiće vam za narednih mesec ili dva. Sa PCR testom će ići oni koji ne žele da prime vakcinu – rekao je predsednik Vučić.

Vakcine koje su odobrene u EU:

* „Fajzerova“
* „Astra Zenekina“
* „Modernina“
* „Džonson i Džonsonova“

Predsednik „Jute“ Aleksandar Seničić objašnjava da, čak i ako se donese ova odluka, neće biti obavezujuća, već će to biti samo preporuka zemljama članicama, koje će same odlučivati da li će je prihvatiti ili ne.

– Turisti iz Kine i Rusije su veoma značajni, pa je ovo teško održivo rešenje. Grčka i Bugarska svakako imaju interes da prihvate turiste vakcinisane bilo kojom vakcinom, što verujem i da će uraditi. U krajnjem slučaju, čak i ako ne prihvate, situacija nije tragična, zato što će oni svakako prihvatati antigenske testove, koji su jeftini – kaže on.

Seničić je istakao i da su pregovori sa Grčkom pri kraju i da bi trebalo već krajem marta da se potpiše sporazum između naše i te zemlje kojim će biti definisano pod kojim uslovima građani mogu da prelaze granicu.

– Za sada se veruje da će Grci prihvatiti naše digitalne sertifikate o vakcinaciji i nadam se da će tako i ostati, uprkos odluci Evropske unije – rekao je Seničić.

Aleksandar Seničić

Predlog za uvođenje kovid pasoša za slobodno kretanje unutar EU biće zvanično iznesen 17. marta.

(feljton.rs/informer)

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 8 = 17

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)