G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / NEVEROVATNO! FUNKCIONER MUP SARAĐIVAO SA NAJOPASNIJIM MAFIJAŠIMA! Šef policije vozio ‘ferari’ šiptarskog narko-bosa?!

NEVEROVATNO! FUNKCIONER MUP SARAĐIVAO SA NAJOPASNIJIM MAFIJAŠIMA! Šef policije vozio ‘ferari’ šiptarskog narko-bosa?!

* Goran Papić, zamenik načelnika SBPOK koji je uhapšen zbog saradnje s klanom Veljka Belivuka, bahatio se u autu vrednom 400.000 evra, čiji je vlasnik izvesni Bajrami, saradnik Nasera Keljmendija

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, bahatio se u ‘ferariju’ vrednom čak 400.000 evra, koji je u vlasništvu šiptarskog narko-bosa, izvesnog Bajramija, inače bliskog saradnika zloglasnog Nasera Keljmendija!

Papić je u utorak uhapšen kao saradnik klana Veljka Belivuka, koji ga je najverovatnije i doveo u vezu sa šefovima šiptarskog podzemlja.

Hvalio se na Instagramu!?!

Papić se slikao u Bajramijevom „ferariju“, pa je to čak i objavljivao na društvenim mrežama
Izvor iz istrage

Opasne veze

Ovaj šef policije završio je iza rešetaka pošto je dokazano da je u aprilu prošle godine urgirao da se Belivukovom najbližem saradniku Marku Miljkoviću Mesaru vrati blindirani auto koji mu je policija prethodno oduzela. Papić je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu sve to negirao, ali mu je ipak određen pritvor do 30 dana.


Izvor iz istrage objašnjava da je Belivuk, preko crnogorskog ‘kavačkog klana’, blisko sarađivao sa zloglasnim šiptarskim narko-bosovima.
– ‘Kavački klan’ radi sa narko-bosovima sa Kosova i prodaje ogromne količine droge, ne samo u regionu, već i u Zapadnoj Evropi. Belivuk je bio praktično šef ispostave ‘kavačkog klana’ u Srbiji i imao je saradnike u vrhu MUP koji su ga štitili. Kako pokazuju operativni podaci, među tim saradnicima bio je i Papić. On se najverovatnije preko Belivuka upoznao sa Bajramijem, koji je potom Papiću dao i ‘ferari’… – objašnjava naš sagovornik.


Belivukovi saradnici u MUP po svemu sudeći umislili su da su nedodirljivi, pa nisu ni krili da su od mafijaša uzimali pare, skupocene automobile, stanove, jahte i slično…
– Tako se Papić slikao u ‘ferariju’, pa je to čak i objavljivao na društvenim mrežama. Tu količinu bahatosti teško je objasniti… – ogorčen je naš sagovornik.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poslednjih nekoliko meseci u više navrata je govorio da su se pojedini policijski funkcioneri povezali sa šefovima mafije, pa je čak i pominjao da neki od njih voze ‘ferari’.

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja


Naser Keljmendi, čiji je bliski saradnik Bajrami šefu srpske policije dao auto vredan 400.000 evra, već petnaestak godina nalazi se na crnoj listi američkih bezbednosnih službi, zajedno sa vođama najopasnijih narko-kartela iz Meksika i drugih zemalja Centralne i Južne Amerike.


Naser se tokom osamdesetih godina na Kosovu bavio najpre švercom tekstila i zlata iz Turske, a onda je ušao u posao sa drogom, naftom, cigaretama i oružjem. Tokom sukoba na Kosovu krajem devedesetih godina važio je za najmoćnijeg krijumčara oružja i bio je glavni snabdevač terorističke OVK.


Prema operativnim podacima BIA, Keljmendi je radio i za zloglasni ‘metohijski klan’, koji je predvodio Ramuš Haradinaj, i zajedno su držali monopol nad prometom droge, oružja, belog roblja i duvana na većem delu Kosova. Osim državljanstva lažne države Kosovo, Naser ima i državljanstvo Srbije, ali i Bosne i Hercegovine. Novac od kriminala uložio je, između ostalog, u više hotela, među kojima su ‘Kaza grande’ u Ulcinju u Crnoj Gori, kao i hotel istog imena na Ilidži u Sarajevu.

Kriminalna hobotnica

Po analizi bezbednosnih službi u regionu, Keljmendijeva kriminalna hobotnica funkcioniše tako što svaka porodica pod njegovom upravom kontroliše određeni deo tržišta droge i oružja u različitim zemljama. Tako on u crnogorskom podzemlju veliki uticaj ima preko klana braće Osmani – Burima, Baškima i Ćazima, poznatijeg pod nadimkom Feliks, a taj klan blisko sarađuje sa ‘kavačkim klanom’ iz Kotora.


Pod Keljmendijevom kontrolom je i klan Murići, pod čijom upravom rade porodice Lajci, Ljuca i Bajrami (jedan od njih je Papiću dao ‘ferari’). Ovi porodični klanovi kontrolišu tržište droge u Zapadnoj Evropi.
Naser Keljmendi je prošlog meseca priveden na informativni razgovor nakon što je došao u Loznicu kod svoje ljubavnice J. B. (47). Prethodno se sastao sa nekadašnjim šefom „surčinskog klana“ Ljubišom Buhom Čumetom. Keljmendi je posle saslušanja u policiji pušten i vratio se na Kosovo.

(feljton.rs/informer)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)