G-E0EWZBLP0V
Home / PLANETA / Komšić: Dodiku bi bilo bolje da ne govori o otcepljenju RS, jer bi „nestala za dva dana“

Komšić: Dodiku bi bilo bolje da ne govori o otcepljenju RS, jer bi „nestala za dva dana“

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da bi srpskom članu i sada predesadavajućem Predsedništva BiH, Miloradu Dodiku, bilo bolje da ne govori o samoopredeljenju Republike Srpske, jer bi u tom slučaju RS „nestala za dva dana“.Piše: feljton.rs 10. marta 2021.

Komšić: Dodiku bi bilo bolje da ne govori o otcepljenju RS, jer bi "nestala za dva dana" 1Željko Komšić

„Za dva dana bi doživeli potpuni debakl. Ako želi videti nestatak RS, neka pokuša sprovesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rešavanju stvarnih problema gradjana, a ne da moramo samo raspravljati o njegovim ispadima“, kazao je Komšić, preneli su sarajevski mediji.

On je ocenio da su Dodikovi pozivi na otcepljenje RS „nastavak kontinuiteta genocidne politike“.

„S obzirom na to da se poziva na Skupštinu, koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni zvaničnici iz Republike Srpske osudjeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike“, kazao je Komšić.

Dodik je danas na sednici Skupštine RS izjavio da Srbi u BiH „nude koncept BiH predviđen Dejtonom, ako za to ima volje, a ako nema, razmišljaće da se pokrene pravo RS na samoopredeljenje predvidjeno Poveljom UN-a“.

Komšić je ocenio da Dodikova najava „neće proći, jer su svi oni koji vole državu Bosnu i Hercegovinu, jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za svoje sprovodjenje“.

(feljton.rs/danas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35 − 29 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.