G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / VUČIĆ IM JE LEPO PORUČIO DA OD TOG POSLA NEMA NIŠTA: Oni bi da preuzmu posao Velje Nevolje i Marka Miljkovića

VUČIĆ IM JE LEPO PORUČIO DA OD TOG POSLA NEMA NIŠTA: Oni bi da preuzmu posao Velje Nevolje i Marka Miljkovića

CRNA HRONIKA
09.03.2021. feljton.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da postoji novi klan koji želi da nasledi Belivukovu ekipu, ali je poručio da će i oni ubrzo biti rastureni i iza rešetaka.

Naime, Vučić je u subotu posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da ima mladih kriminalnih grupa koje žele da naslede kriminalne delatnosti.

Aleksandar Vucic, sednica saveta za nacionalnu bezbednost
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

– Izbrojani su dani na slobodi svima koji misle da nastave „slavna dela prethodnika“ i da truju decu narkoticima, likvidiraju suparnike na monstruozan način – poručio je predsednik na konferenciji za medije.

Kao jedan od navodnih naslednika Veljinih poslova spominje se Nikola Vušović (31), zvani Džoni, navodno vođa grupe sa Vračara. Upravo je mladi ogranak kavačkog klana s Nikolom Vušovićem Džonijem na čelu navodno planirao da preuzme Belivukove poslove i njegovu kriminalnu mrežu u Beogradu i Srbiji.

Kriminalna grupa Nikole Vušovića se, između ostalog, navodno bavi i ilegalnom distribucijom droge. Kako su ranije pisali mediji, najistaknutiji član Džonijeve ekipe je Luka Cerović, koji je, prema operativnim informacijama, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika. Cerović je, inače, sa Džonijem uhapšen 2013. na aerodromu u Amsterdamu zbog pokušaja ubistva i bekstva iz zatvora. Njih dvojica su hapšeni i 2010. s vođom navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvovali i u pokušajima ubistva.

Velja Nevolja, Nikola Vusovic Dzoni
FOTO: ZORANA JEVTIĆ, RAS/DJORDJE KOJADINOVIC

Zanimljivo je i to da su pojedini pripadnici Vušovićeve ekipe učestvovali u pokušaju ubistva Jovana Vukotića, navodnog vođe škaljarskog klana, u decembru 2019. godine u Beogradu. Tada je uhapšen i Marko Drakula, koji je u policijskim evidencijama označen kao istaknuti član Vušovićeve grupe.

Ekipa Džonija s Vračara veoma je brutalna i surova, a sumnja se da su oni odgovorni i za postavljanje eksploziva pod automobil Lazara Vukićevića, navijača Crvene zvezde.

Džoni, kako je nedavno pisao Ekspres, navodno se trenutno nalazi u Španiji, ali je nakon hapšenja Belivuka nameravao da se vrati u Srbiju.

I Vladimir V. u ratu za šefa navijačkog podzemlja

Prema pojedinim navodima, osim Džonijeve ekipe sa Vračara, spominje se i Vladimir V, a oni su navodno u sukobu jer pokušavaju da popune upražnjeno mesto posle hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prema podacima bezbednosnih službi, Džoni je navodno direktno povezan sa Belivukom i Miljkovićem i operativna saznanja govore da je sa njima učestvovao u nekim zločinima.

Grupa Vladimira V. je trenutno na teritoriji Srbije. Skrivaju se mahom u Beogradu, u štek-stanovima. Glavni im je posao navodno trgovina narkoticima, posebno kokainom i heroinom. Odranije su u sukobu sa Belivukom i Miljkovićem. I oni su, takođe, imali neku vrstu zaštite od pojedinaca u državnim strukturama, posebno u MUP Srbije. 

(feljton.rs/kurir)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 + 5 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)