G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / „SKENIRAJU“ BELIVUKOVE TOKOVE NOVCA: Saslušanjem Aleksandra Kajmakovića započela finansijska istraga protiv vođe „Principa“

„SKENIRAJU“ BELIVUKOVE TOKOVE NOVCA: Saslušanjem Aleksandra Kajmakovića započela finansijska istraga protiv vođe „Principa“

24. 02. 2021.

СКЕНИРАЈУ БЕЛИВУКОВЕ ТОКОВЕ НОВЦА: Саслушањем Александра Кајмаковића започела финансијска истрага против вође Принципа
PO nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal policija je počela da saslušava biznismene i vlasnike lokala za koje se sumnja da su eventualno poslovali sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića Mareta.

Među prvima je u utorak ispitan Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, inače, suvlasnik brojnih beogradskih restorana i klubova.

Ovo je praktično početak finansijske istrage i „skeniranja“ imovine vođa navijačke grupe „Principi“ i članova njegove kriminalne organizacije, koji su, kako se sumnja, nelegalno stečeni novac, od iznuda i rasturanja narkotika, ubacivali u legalne tokove.

Kajmaković je u utorak nekoliko sati davao izjavu u prostorijama Službe za borbu protiv narkotika UKP MUP Srbije.

– Postoje indicije da je Kajmaković bio sa Belivukom i Miljkovićem u poslovnim odnosima i da su zajedno ulagali pare u prestoničke lokale – navodi izvor „Novosti“. – Tokom pretresa stanova i objekata koje su koristili članovi ove kriminalne grupe, pronađeni su određeni papiri i dokumentacija, koji govore tome u prilog. Iz tog razloga je Kajmaković saslušan, a posle davanja odgovora, pušten je kući. To, međutim, ne znači da neće ponovo biti pozvan na razgovor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kajmaković je suvlasnik restorana i kafana na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu. Isprva je bio zakupac i menadžer, a potom je „otkupio“ deo vlasništva u brojnim preduzećima u čijem su vlasništvu poznati lokali.

Upućeni navode da je u dosta objekata suvlasnik sa poznatim biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem. Pominje se da su suvlasnici nekoliko firmi u čijem sastavu su, između ostalog, restorani „Dva bela goluba“, „Tri šešira“, „Zlatni bokal“, „Teatro“, Hotel „Kasina“…

BIĆE JOŠ SASLUŠANJA

FINANSIJSKA istraga, koja teče paralelno sa rasvetljavanjem zločina, koji se stavljaju na teret Belivukovoj i Miljkovićevoj ekipi, biće nastavljena i narednih dana. Predviđen je veliki broj saslušanja, i to „zvučnih“ imena srpskog biznisa. 

O Kajmakoviću se najviše čulo 2017. kada je došlo do sukoba između Rankovića i biznismena Željka Rutovića u kojem je ovaj prvi izvukao deblji kraj. Rutović je pravosnažno osuđen za ranjavanje Peconija. Povod je bio kupovina zemunskog restorana „Venecija“ i kafane „Gardoš“, za šta su obojica bila zainteresovana.

Od juna 2016. zakupac „Venecije“ je zvanično bio Kajmaković, ali kada je lokal stavljen na prodaju pojavili su se novi kupci.

– Postoje operativni podaci da se iza nekih Kajmakovićevih firmi zapravo kriju Belivuk i Miljković – ističe naš sagovornik. – Takođe, proveravaju se i sumnje da li je Kajmaković zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama od pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu. Posebno su u fokusu lokali u samom centru Beograda. Sada istražitelji pokušavaju da raspetljaju šta su i kako oteli Belivuk i Miljković, i kakva je tu uloga Kajmakovića.

Pored Beograda, kako se sumnja, na identičan način, najviše ucenama i iznudama, ova kriminalna grupa, došla je do vlasništva nad lokalima i stanovima i u Pančevu, ali se pominju i Niš, Novi Sad, Požarevac… Sve se to sada istražuje.

PRIJAVE ZA REKET

POLICIJI se od hapšenja Belivuka i Miljkovića javio veliki broj investitora i biznismena, koji su se svojevremeno našli na meti ove kriminalne grupe. Postoje ozbiljne optužbe o iznudama i reketu. Mnogi od njih, koji su pokušali da se odupru, prebijani su i završavali su u bolnicama.

(feljton.rs/novosti)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

79 + = 89

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)