G-E0EWZBLP0V
Home / CRNA HRONIKA / SAČEKAO JE ANKICU I UDAVIO JE NA GROBLJU: Potresna ispovest čoveka koji je učestvovao u spasavanju prve žrtve Marjana iz Vranja

SAČEKAO JE ANKICU I UDAVIO JE NA GROBLJU: Potresna ispovest čoveka koji je učestvovao u spasavanju prve žrtve Marjana iz Vranja

22. 02. 2021.

САЧЕКАО ЈЕ АНКИЦУ И УДАВИО ЈЕ НА ГРОБЉУ: Потресна исповест човека који је учествовао у спасавању прве жртве Марјана из Врања
NIKOLA Stojiljković inženjer drvne industrije u penziji ispričao je za „Novosti“ neverovatnu priču o tome kako je prisustvovao, igrom slučaja spasavanju Ankice Trajković, kada je aprila 1998. godine Marjan nasrnuo na nju, a nažalost par meseci kasnije je i ubio.

Najnovija dešavanja i novi zločin Marjana koga mnogi u Vranju znaju kao „Maki Psiho“, podsetio je Nikolu na to kako je možda sve moglo biti sprečeno da se adekvatno reagovalo.

– Vraćao sam se s posla iz Vladičinog Hana i negde na auto putu videli smo da je zaustavljen saobraćaj. Stao je autobus ispred Moštaničkog polja, ljudi su zabezeknuto gledali u muškarca koji je imao nož u ruci i koji je maltene ženi nabio glavu u oranicu – započinje potresnu ispovest Nikola za „Novosti“.

Tada je iz autobusa izašao granični policajac u civilu i zamolio da mu neko pomogne i krenuo prema žrtvi i njenom napadaču.

– Policajac iz sela Vrbovo, koji je preminuo pre više godina obratio mu se iz daljine, govoreći da je iz policije, ali Marjan nije posustajao, naprotiv. U toj gužvi Ankica koju je napao je iskoristila njegovu zbunjenost i pobegla. On je krenuo ka nama, policajac je pucao ispred njegovih nogu, ali ga je metak koji se odbio pogodio. Zanimljivo je da je Ankica tada stala između policajca i svog napadača. Marjan onda nožem ubada sebe u stomak – priča ovaj čovek sećajući se svakog detalja.

Prema njegovom svedočenju policajac ga je onda na rukama odneo na auto–put i nekim putničkim vozilom je prevezen do Bolnice.

– Marjan se oporavio od povreda do juna ili jula te godine, kada mu je suđeno za pokušaj ubistva. Bio je u duševnoj bolnici, a oporavio se do juna ili jula i poslat je na posmatranje u Toponicu i čim je izašao iz nje krajem leta ubio je Ankicu. Sačekao je kada se vraćala s posla i udavio je na groblju – završava Nikola svoju ispovest.

On kaže da je tada upozoren da je Marjan izašao iz bolnice, kao i da je više puta davao izjave jer je vođena istraga da li je policajac morao da puca u njega. Marjan je nakon odležane kazne za Ankičino ubistvo napao nožem još jednu ženu u Vranju, koja je na sreću preživela. Ponovo nakon izlaska iz zatvora ispalio je više metaka u Saru.

(feljton.rs/srbijadanas)

About feljton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.