G-E0EWZBLP0V
уторак , 23 априла 2024
Home / ZABAVA / U OVOM PLEMENU MUŠKARAC NEMA NIKAKVA PRAVA: Žene su te koje nasleđuju novac i imaju bezbroj LJUBAVNIKA

U OVOM PLEMENU MUŠKARAC NEMA NIKAKVA PRAVA: Žene su te koje nasleđuju novac i imaju bezbroj LJUBAVNIKA

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
31.12.2022.

U plemenu Musuo u Kini žena je ta koja vlada, a muškarac nema pravo glasa

Foto: Screenshot/youtube

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zamislite društvo bez očeva, bez braka i razvoda, u kojem porodica kakvu znamo ne postoji… Baka sedi na čelu stola, a tu su njeni sinovi i ćerke koje žive sa njom, s tim što ćerke nasleđuju sve po majčinoj liniji. U Musuo plemenu muškarci su samo donori sperme, tu su da oplode ženu, ali nemaju pravo na vaspitanje dece.

U samom podnožju Himalaja smestilo se pleme Musuo u kojem se žene tretiraju kao glavne i superiornije od muškraca. One imaju partnera koliko žele, rađaju kad žele i one su te koje raspolažu novcem.

Deca iz ovog plemena pripadaju samo svojim majkama, dok njihovi biološki očevi žive u porodičnoj kući i na neki način su tu na usluzi ženi.

Decu iz plemena Musou odgajaju bake, tetke, majke i rođake.

Uobičajeno je da žena iz plemena Musou ne zna ko je otac njene dece jer su muškarci ti koji „šetaju“ iz postelje u postelju kako ga određena žena pozove.

Foto: Screenshot/youtube

Muški šešir na bravi je znak muškarcima da ne ulaze u sobu ili kuću te žene. U ovom plemenu ipak parovi nikad neće živeti zajedno i nikad neće stati pred matičara.

Žene su te koje poseduju i nasleđuju imovinu od svojih baka, majke i td. Muškarci daju snagu: oni oru, rade teške i naporne poslove, ali odluke ne donose.

Muškarci iz plemena Musou ipak brinu o deci iako im to nije obaveza. Oni vode računa o deci svojih sestara, jer ne znaju koja su deca rođena u plemenu baš njihova.

Majčinstvo se izuzetno poštuje i svaka mlada žena iz ovog plemena ima za cilj da jednog dana postane majka.

Ako ne mogu da imaju decu, žene iz ovog plemena će jednostavno da usvoje dete.

Ali kako vreme prolazi, pripadnice Musou plemena sve više i više su ugrožene zapadnjačkom kulturom. Obrazovanje je to koje je donelo promene, pa pojedine članice ovog plemena sada žele brak, žele muža i drugačiji način života. Pleme još nije sasvim otvoreno po ovom pitanju, piše Guardian.

Foto: Screenshot/youtube

U Kini postoji kraljevstvo žena – pleme Mosuo, koje se smatra i poslednjim matrijarhatom na svetu.

Mosuo pleme postoji više od 2.000 godina unazad, a oduvekje negovalo tradiciju i kulturu matrijarhata. Naime, u ovom plemenu žene su te koje uvek donose odluke i koje su na čelu porodice.

Svaka porodica se obično sastoji od 10 ili čak više članova, ali sva imovina je uvek u rukama žena. Praktikuju jednu vrst “otvorenog, liberalnog braka”, gde je ženama dozvoljeno da imaju koliko god ljubavnika žele.

Zapravo, one i nisu vezane klasičnim brakom, već muškarci, koje Mosuo žena poželi, noću dolaze u njenu kuću, provedu noć s njom, a iz kuće mora otići pre nego što svane. Ukoliko žena ne želi vezu sa svojim dotadašnjim ljubavnikom, ona simbolično stavlja muške cipele ispred svojih vrata, dajući mu do znanja da je njegovo mesto zauzeto.

Ako se iz jedne ovakve veze rodi dete, to dete odgaja majčina rodbina i dete dobija majčino prezime.

U prošlosti su bili potpuno izolovani

Inače, u prošlosti Mosuo pleme je bilo prilično izolovano i skoro da nije imalo kontakta sa spoljnim svetom. Međutim, poslednjih godina njihovo mesto je postalo poznata turistička destinacija i oni se polako otvaraju prema svetu. Štaviše, pokazali su se kao izuzetno gostoljubivi.

Iako mnogi smatraju da je pleme Mosuo poslednji matrijarhat na svetu, činjenica je da njihovu zajednicu ne možete porediti s ostatkom sveta, jer su dugo bili izolovani, a samim tim ne mogu se ni upoređivati sa vrednostima zapadnog sveta.

Muškarci ne rade ništa, zbog noćnih poseta

U ovom plemenu muškarci nemaju nekih posebnih odgovornosti: nemaju posao, odmaraju celi dan, a sve kako bi bili odmorni za noćne posete svojim ženama. Njihova jedina uloga jeste uzgajanje stoke i ribolov.

Žene iz plemena se ne udaju, tj. kod njih ne postoji nikakva klasična ceremonija stupanja u brak.

U njihovoj kulturi i tradiciji imati samo jednog partnera predstavlja nepoštovanje svojih predaka, niti se smatra podobnim. Upravo zato u njihovom jeziku ne postoji reč za oca ili muža.

Zajednički život uopšte nije preporučljiv, jer to jednostavno nije u njihovoj tradiciji. Muškarci nemaju svoju imovinu i do kraja života žive u majčinoj kući. A majke svu svoju imovinu nakon smrti ostavljaju kćerkama, nikada sinovima, iako im je dozvoljeno da žive u majčinoj kući.

Ujak ima važnu ulogu

Deca koja nastanu kao plod jedne takve veze pripadaju isključivo majčinoj porodici, a očevi imaju minimalni ili skoro nikakav kontakt s decom. Toj deci najveći muški uzor predstavlja ujak, koji u ovom društvu ima bolju poziciju od biološkog oca dece.

Iako je poslednjih godina porastao interes turista za njihov kraj, zanimljivo je da Mosuo žene nikada neće pogledati nekog drugog, već isključivo Mosuo muškarce. Takođe, ono što je specifično za njihovu kulturu jeste da se stari i nemoćni nikada ne napuštaju, već se porodice brinu o njima do samog kraja.

Mosuo pleme je i danas jedna veoma jaka zajednica, koja svoje pripadnike stavlja na prvo mesto u odnosu na strance i turiste.

Pravila plemena za žene

Devojčice ne smeju nositi suknju sve do 13. godine, kada se zvanično “uvode u društvo”. Tada od majke dobijaju zasebnu sobu u koju dovode svoje ljubavnike. Zanimljivo je da žena nikada neće pričati o svojim intimnim stvarima u prisustvu muškarca, jer je intima rezervisana isključivo i samo za žene. Takođe, kada žene iz plemena žele da pokažu nekom muškarcu da im je interesantan, ona će mu ostaviti otvorena vrata da bi je noću posetio.

Izvor:(FELJTON.rs/kurir.rs/alo.rs)

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na našim komunikacijskim kanalima krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu feljton.rs@gmail.com Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim.

FELJTON.rs je prešao u novo vlasništvo od 1.1.2023. Novoj redakciji možete postavljati pitanja za vesti koje su nastale od 1.1 2023. Vesti koje su nastale pre 1.1 2023 biće obradjene i neke obrisane..

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 1 = 5

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)