G-E0EWZBLP0V
уторак , 23 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / PSIHOPATA! ŽENI POSLAO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK, PA SE OBESIO: Monstrum ubio ćerku (3) da bi se osvetio ženi!

PSIHOPATA! ŽENI POSLAO UZNEMIRUJUĆI SNIMAK, PA SE OBESIO: Monstrum ubio ćerku (3) da bi se osvetio ženi!

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
06.10.2022.

Marko B. (35) kobnog dana terao dete da zove majku i govori joj kako joj je lepo i poziva je da dođe, a kada nesrećna žena nije pristala na to udavio je devojčicu, pa se obesio

Vršac, ubistvo i samoubistvo, ubistvo deteta, umrlica, Petra Budimirović
FOTO: KURIR.RS/J.M.

Marko B. (35) iz Vršca koji je u utorak udavio svoju ćerku Petru (3), pa se obesio, pre samo sedam dana je osuđen zbog nasilja u porodici, a sumnja se da je ćerkicu ubio kako bi se osvetio supruzi Suzani, koja ga je prijavila za nasilje i pokrenula brakorazvodnu parnicu!

Prema rečima našeg izvora, Marko je u utorak uzeo slobodan dan na poslu i doveo ćerku kod sebe u iznajmljeni stan, a to je bio prvi put da se sa detetom viđa samostalno, nažalost i poslednji. Izvor blizak majci kaže za Kurir da je Suzana bila šokirana odlukom Centra za socijalni rad da uprkos osuđujućoj presudi, ali i tome što je Marko B. psihijatrijski bolesnik, odluči da i njemu dodeli starateljstvo i dozvoli samostalno viđanje.

Tužne reči majke

Naša mila i draga Petra je preminula

Ispred kuće nesrećne Suzane B. juče je bio tužan prizor. Na zidu zalepljena umrlica malene Petre, dok su u dvorištu i dalje stajale njene igračke. Porodica, prijatelji i komšije dolazili su da Suzani i njenoj prodici izajave saučešće, a majka je smogla snage i preko svog Fejsbuk profila obavestila sve o mestu i vremenu sahrane njenog anđela. – Tužnog srca javljamo svojim rođacima, prijateljima i poznanicima da je naša mila i draga Petra preminula dana 4. oktobra u svojoj trećoj godini. Sahrana će se obaviti 6. oktobra u Vršcu u 16 časova iz kapele. Laka joj zemlja – piše na čitulji koju je majka devojčice podelila.

stan, Vršac, Marko B, Suzana B, ubistvo i samoubistvo, ubistvo deteta
FOTO: KURIR.RS/J.M., DRUSTVENE MREŽE

– Ona se žalila na tu odluku, a radnica Centra za socijalni rad joj je rekla: „Šta ti znaš, tu procenu vrši neko ko je stručniji od tebe!“ Smatra se da je ovo ubistvo deteta direktan propust Centra za socijalni rad. Zamislite, on je dobio papir na kome piše „nema opasnosti po dete“?! – priča nam izvor, koji je, kao i majka,van sebe.

Izvor dalje kaže da je Marko B. u utorak pre zločina terao dete da zove Suzanu i da je moli da se vrati kod Marka.

– Na dan ubistva, malena Petra je više puta zvala majku na video poziv i govorila joj: „Mamice dođi, dođi kod nas, mnogo nam je lepo ovde“. Ispostavilo se da je on terao dete da to priča kako bi namamio Suzanu.Ona nam je posle rekla: „Imala sam loš osećaj, mislila sam da je preko deteta planirao da me dovuče u kuću i da me ubije“ – priča nam izvor i dodaje da je Marko ubrzo potom ubio ćerku, pa to saopštio ženi.

– Kruže razne verzije. On je navodno snimio video u kom je rekao da će ubiti i dete i sebe, rekao je da njegov život nema smisla više, da odlazi i da će sa sobom povesti ono što najviše voli. Potom se na snimku navodno vidi uznemirujuć sadržaj. Navodno je snimio mrtvo dete pored crvene posude s vodom. Taj užasni video je, kako se priča, poslao ženi i svim kontaktima iz svog imenika – kaže naš izvor.

Kolege iz Gradske uprave

Govorio nam je: „Nema nade da ćemo se pomiriti“

Marko B. radio je u Gradskoj upravi Vršca, a njegove kolege kažu da su u šoku zbog svega što se dogodilo.

– Jedno je Marko koji je zaposlen ovde i Marko koji je počinio taj čin, to su dve krajnosti i ne može da se uporedi. Marko je dobar kolega u svakom smislu i kao izvršilac posla i kao kolega, on je bio visokoškolovan, radio je ozbiljne poslove u upravi. Mi ne možemo da dođemo sebi – rekla je načelnica Gradske uprave u Vršcu Slavica Popović i dodala da oni nisu znali mnogo o njegovom privatnom životu, ali znali su iz priča da se rastao od Suzane.

– To su bili glasovi da su se razišli, čuli smo i da je bilo problema. On je ipak pokušavao da povrati dobre odnose s njom, zbog deteta. Bio je potpuno posvećen detetu, često je vodio dete sa sobom, išao u šetnju i provodio vreme s njim – priča načelnica Popović.

Kako dodaje, nije znala da je u njegovoj porodici bilo nasilja, ali je primetila da je Marko u poslednje vreme bio tužan.

– Kada je dolazio kod mene u kancelariju zbog ugovora, videla sam da je tužan i pitala sam ga o čemu se radi. On mi je rekao: „Nema nade da ćemo se pomiriti“ – dodala je Slavica Popović.

Nož pod grlom

Prvi komšija je za Kurir ispričao potresne detalje.

– Izašao sam iz stana i kad sam pogledao ka Markovom stanu, video sam da su vrata poluotvorena. To je nešto najjezivije što sam video u svom životu, verujte mi, bolje da to nisam video. Marko se valjda obesio – kaže potreseni komšija i dodaje da nije čuo nikakvu buku iz stana.

Stan, Vršac, Marko B., Suzana B., ubistvo i samoubistvo, ubistvo deteta
FOTO: NENAD KOSTĆ

Kako saznajemo, Suzana i Marko su do aprila živeli zajedno u Suzaninoj kući, ali ga je ona tada prijavila za nasilje i on se iselio.

– On je nju mučio, tukao i maltretirao. Ćutala je i trpela sve dok joj nije stavio nož pod grlo. Zato je odlučila da ga prijavi i da se razvede. On to očigledno nije mogao da joj oprosti, verujemo da je ubio dete da bi joj napakostio, da bi se osvetio i da bi ona patila – pričaju komšije u suzama.

Kako Kurir saznaje, Marko B. je 27. septembra u Osnovnom sudu u Vršcu osuđen zbog porodičnog nasilja na uslovnu zatvorsku kaznu, kao i na obavezno psihijatrijsko lečenje.

– Nakon što je 30. aprila ove godine S. B. prijavila da njen suprug M. B. nad njom vrši nasilje, istom su izrečene hitne mere, i to privremena zabrana da kontaktira sa žrtvom i prilazi joj, kao i privremeno udaljenje učinioca iz stana – saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Vršcu.

Tužilaštvo je postupalo i po podnetoj prijavi i pokrenut je postupak protiv Marka, na kraju kog je on i osuđen.

– Suđenje je završeno 27. septembra i M. B. oglašen je krivim za nasilje u porodici. Izrečena mu je uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od tri godine ne učini novo krivično delo. Takođe mu je izrečena mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi – kažu iz tužilaštva.

Psihički bolesnik

Izvor blizak Marku B. kaže za Kurir da smatra da je ovde najveći propust napravio Centar za socijalni rad, koji je dozvolio ocu da samostalno viđa dete iako je on osuđen za nasilje u porodici.

– Marko je bio lečeni psihijatrijski bolesnik, što gotovo niko nije znao, a i sud mu je u presudi izrekao meru obaveznog psihijatrijskog lečenja, čime je to i potvrđeno. Očigledno je da u ovom slučaju nije sve odrađeno kako treba, greška je što je njemu dato dete – objašnjava sagovornik i dodaje:

– On je ćerkicu ubio da bi napakostio supruzi i da bi ona patila. Bio je ljut zbog presude i zbog toga što je proglašen krivim za nasilje u porodici, a uz sve to je bio i psihički labilan. Radnici Centra za socijalni rad su to morali da znaju.

– U vezi sa strašnim porodičnim nasiljem koje se dogodilo u Vršcu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju obaveštava javnost da u konkretnom slučaju nema nadležnost da vrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac, u oblasti porodično-pravne zaštite, s obzirom na to da je Zakonom o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine propisano da taj nadzor vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova sa sedištem u Novom Sadu – naveli su iz ministarstva.

Juče je, inače, završena obdukcija i utvrđeno je da je malena Petra preminula od davljenja, odnosno gušenja vodom, preneli su sinoć beogradski mediji.

Vršac, ubistvo i samoubistvo, ubistvo deteta, umrlica, Petra Budimirović
FOTO: KURIR.RS/J.M.

Pet godina tukao i maltretirao suprugu

Suzanu gazio po glavi, govorio da je loša majka

Marko B., kako Kurir nezvanično saznaje, osuđen je na uslovnu kaznu zatvora jer je punih pet godina fizički i psihički maltretirao suprugu. Sud je utvrdio da ima poremećaj ličnosti, zbog čega mu je naloženo i obavezno psihijatrijsko lečenje.

– U junu 2019. pretukao je suprugu i pretio joj nožem da će da je zakolje, i to sve zbog fotografije koju je njen rođeni brat snimio na krštenju. Kada bi spomenula razvod, pretio je da će je zakucati za ormar, da bi je 29. aprila ove godine ponovo verbalno, a potom i fizički napao, i to zbog davanja keksa detetu. Najpre ju je omalovažavao da je loša majka, a kada je dete zaspalo, bez ijedne reči Suzanu je udario u glavu više puta, pa ju je, kada je pala na pod, šutirao i gazio po glavi i naneo joj lake telesne povrede glave i grudnog koša – opisani su u presudi jezivi detalji zlostavljanja koje je Suzana B. trpela godinama.

Kada ju je napao krajem aprila, kako bi se odbranila, Suzana ga je ujela za ruku, a potom istrčala iz stana na spratu i pobegla u prizemlje kod svojih roditelja.

– Sutradan je i podnela prijavu policiji – otkriveno je u presudi.

Inače, sud je utvrdio da je godinama trpela psihičko maltretiranje pošto joj je suprug ograničavao kretanje, nije joj dozvoljavao da se viđa s kim želi, određivao joj je čak i koje knjige sme da čita, nije joj dozvoljavao da koristi društvene mreže dok je on na poslu.

– Na taj način je želeo da uspostavi potpunu kontrolu nad njenim životom, a kada bi se zbog nečeg usprotivila, udario bi joj šamar. Pritom, vređao ju je i govorio da je loša majka – utvrđeno je tokom postupka pred Osnovnim sudom u Vršcu.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

HIT VESTI……

Nastavak suđenja Novosađaninu jer je ubio provalnika u kući na Salajci! Tuzioc napravio kobnu gresku..

NE PROPUSTITE…

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir.rs)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

Kurir.rs/ J. Mladenović – J. Spasić

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 28 = 33

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)