G-E0EWZBLP0V
петак , 26 априла 2024
Home / SRBIJA / DRUGO POLUFINALE EVROVIZIJE NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA: Srbija je u FINALU! Konstrakta ZAPALILA celu Evropu! Ogroman uspeh

DRUGO POLUFINALE EVROVIZIJE NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA: Srbija je u FINALU! Konstrakta ZAPALILA celu Evropu! Ogroman uspeh

POP KULTURA FELJTON.rs
12.05.2022.

Završeno je drugo polufinale 66. po redu Pesme Evrovizije, koja se ove godine održava u Torinu. U našem blogu uživo ste mogli iz minuta u minut da pratite dešavanja na velikoj sceni.

Foto: Printscreen/Instagram, Printscreen/YouTube

Večeras je Srbija, koju predstavlja Ana Đurić Konstrakta s pesmom „In corpore sano“ nastupila pod rednim brojem 3, a osim nje, svoje numere je predstavilo još 17 zemalja: Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka Republika.

Nakon svih izvedenih numera glasanje je bilo omogućeno iz navedenih zemalja, koje se takmiče tokom druge polufinalne večeri.

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

Iz Srbije ne možete glasati za našu predstavnicu, kao što nijedna zemlja koja učestvuje ne može glasati za svoje predstavnike.

Držali su nas u neizvesnosti sve do samog kraja, s obzirom na to da se Srbija proglašena kao poslednja zemlja koja je prošla u finale.

23.05 – Počinje proglašenje zemalja koje su prošle u finale. Zemlje koje su prošle u finale 66. po redu Evrovizije su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija.

Ovo nije rangiranje po broju glasova.

22.58 – Sada se predstavljaju direktno plasirane zemlje, koje spadaju u takozvanu „Veliku petorku“.

Tu su i predstavnici Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

U prvoj polufinalnoj večeri predstavile su se Italija i Francuska.

22.50 – U okviru revijalnog dela druge polufinalne večeri nastupa muzički duo Il Volo s pesmom „Grande Amore“.

22.49 – Gotovo glasanje.

22.37 – Počeo je revijlani deo takmičenja.

22.32 – U toku je rekapitulacija svih izvođača koji su večeras nastupili.

22.30 – Gotovo je predstavljanje zemalja. Voditelji upravo govore o propozicijama glasanja. Srbija ne može da glasa za Konstraktu, ali zato mogu svi oni koji u Srbiji nisu, a za nju navijaju.

Iz Srbije se glasa slanjem SMS poruke na 1557 s rednim brojem zemlje koja je vaš favorit.

22.27 – Poslednja zemlja koja se predstavlja u takmičarskom delu je Češka. U pitanju je trio We Are Domi, a njihova pesma je „Lights Off“.

22.23 – Švedska se sledeća predstavlja. Kornelija Džejkobs brani njihove boje, a njena pesma se zove „Hold Me Closer“. U pitanju je balada.

22.19 – Belgiju, koja nastupa 16. po redu predstavlja mladi izvođač Žeremi Makis s pop pesmom „I Miss You“.

22.15 – Crna Gora je 15. zemlja u drugom polufinalu. Njih predstavlja Vladana Vučinić s moćnom baladom „Breathe“, što u prevodu znači disati. Vladana inače peva na engleskom jeziku, i to veoma emotivnu i moćnu baladu.

Nju je lična tragedija navela da nastane ova pesma. Tačnije, njoj je prošle godine preminula majka.

22.11 – Poljska je naredna zemlja koja se predstavlja. Njihove boje brani Ohman, koji izvodi pesmu „River“, što u prevodu znači reka.

22.06 – Sada nastupa Rumunija. Umetničko ime njihovog predstavnika je WRS. On se u svet muzike probio kao plesač. Pratio je svetski popularnu pevačicu Inu, a učestvovao je i u talent programima.

Njegova pesma se zove „Llamame“ i govori o zabranjenoj ljubavi. Publika inače sjajno reaguje na ovu vrcavu pesmu. Gotovo sve vreme aplaudira, a čuju se i ovacije.

Poput njegovog kolege iz San Marina, WRS je nastupio u šljokičavom kostimu.

22.00 – Estonija je 12. zemlja koja nastupa u polufinalu. Mladi izvođač Stefan svoju zemlju predstavlja pesmom „Hope“.

21.55 – Severna Makedonija nastupa 11. po redu. Njih predstavlja Andrea Koevska, a pesma nosi naziv „Circles“, u prevodu „Krugovi“. Ona svoju pesmu izvodi na engleskom jeziku. U pitanju je moćna balada, a Andrea je na sceni sama.

Evrovizija 2022
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Inače, Severna Makedonija je razmatrala opciju da svoju predstavnicu vrati s takmičenja, a problem je nastao kada je Andrea, na molbu fotografa da pozira bez zastave svoje zemlje, istu spustila na pod. Ovo su iz njene rodne zemlje oštro osudili, te su se i oglasili saopštenjem da su takve stvari zakonom kažnjive, te da razmatraju i da je vrate s takmičenja. Prema priloženom, očigledno su odlučili da se talentovana Andrea ipak takmiči na Evroviziji.

21.51 – Irsku predstavlja pevačica Bruk „That’s Ruch“. Ovo je inače prva pesma koju je ikada napisala, a u njoj se radi o zadirkivanju bivšeg dečka koji je opsednut sobom.

21.47 – Kipar je naredna zemlja koja predstavlja svoju numeru.

Andromahi, predstavnica Kipra, koja izvodi pesmu „Ela, Ela“ rešila je da ništa ne ometa njen nastup, te je donela sopstvenu scenografiju.

Nema sumnje da će ova pesma biti hit po grčkim i kiparskim letovalištima.

21.42 – Šeldon Rajli predstavlja Australiju. Ovaj momak izvodi moćnu baladu, a njegov kostim je ekstravagantan. Njegova pesma nosi naziv „I’m Not The Same“.

Njemu je inače kao malom dijagnostikovan autizam, te su mu lekari predviđali da će imati problem sa socijalizaciom, ali on se izdigao iznad toga i Evrovizija mu je bila životni san. Inače je otvoren po pitanju svoje homoseksualnosti i ističe da njegov partner obožava Konstraktu i stalno peva njenu, umesto njegovu pesmu.

Uz kulminaciju je rešio da prikaže svoje lice, a tokom cele pesme je dokazao da ima neosporivo dobre glasovne sposobnosti.

21.37 – San Marino je sedmi po redu. U pitanju je reper i tekstopisac poreklom iz Verone, a bavi se i glumom, režijom i voditeljstvom. Njegovo ime je Ahile Luro, a nastupa s pesmom „Striper“.

Ovo je prilično kontroverzan nastup, s obzirom na to da je Ahile nastupio u ženskom šljokičavom trikou, a u jednom trenutku se i poljubio s kolegom iz benda nasred scene.

21.29 – Sledeća je Malta. Sa Malte nam stiže zanimljiva i vesela pesma koju izvodi Ema Muskat.

21. 25 – Gruzija nastupa peta u drugoj polufinalnoj večeri. Njihov predstavnik je bend Cirkus Mirkus, a oni nastupaju s veselom pesmom „Lock Me In“.

Dominira smena fluorescentnih boja i nekih psihodeličnih elemenata.

21.21 – Na redu je Azerbejdžan. Oni se predstavljaju baladom.

Nadir Rustamli svojom moćnom baladom pokušao je da umiri atmosferu u Torinu koju je rasplamsao nastup predstavnice Srbije.

Zahtevna koreografija i moćan vokal obeležili su azerski nastup.

21.18 – Srbija je treća po redu. Naša Konstrakta izvodi svoju čuvenu numeru „In corpore sano“, koja je osvojila publiku širom sveta.

Konstrakta je dobila najjači aplauz i ovacije u drugoj polufinalnoj večeri do sad.

Publika je sve vreme pratila njen aplauz koji je deo koreografije.

21.13 – Izrael je naredna zemlja koja nastupa. Njihov predstavnik je Majkl Ben David, a njegova pesma je „I’m“.

Evrovizija 2022
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

U pitanju je temperamenti pevač koji pleni harizmom, a publika u dvorani na njegovu pesmu i nastup reaguje ovacijama i aplauzima.

– Budite ponosno na ono što jeste – poručio je Majkl po završenom nastupu.

21.10 – Finska je zemlja koja otvara drugo polufinale Evrovizije. U pitanju je popularna rok grupa Rasmus, a svoju zemlju predstavljaju pesmom „Jezebel“.

Mnogi u ovoj pesmi prepoznaju uticaj čuvenog benda Bon Jovi.

21.05 – Nakon nastupa, voditelji su svima poželeli dobrodošlicu i najavili su početak velikog polufinala.

Evrovizija
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

21.02 – Jedan od voditelja, Alesandro Katelano, otvara veče svojom plesnom tačkom, a s njim plešu i „vanzemaljci“.

Uz njega su na sceni, takođe kao voditelji, Mika i italijanska mizučka zvezda Laura Pauzini.

21.00 – Uključenjem iz velike dvorane Pala Olimpico, počelo je drugo polufinalno veče Evrovizije.

Zahvaljujući pobedi italijanske grupe Maneskin prošle godine u Roterdamu, Evrovizija se ove godine održava u Torinu u dvorani Pala Olimpico. U ovoj dvorani su koncerte držale Madona, Lejdi Gaga, Bijonse i mnoge druge svetske zvezde.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

EKSKLUZIVNO! Ovo su originalne SMS poruke kojima je REKETAŠ ADVOKAT A.Č IZ BEOGRADA I REPORTER G.Š IZ KRALJEVA PRETIO Aleksandru Radovicu od koga su hteli da iznudi pare!

SLEDECA VEST….

KADA TRAZITE POMOC OD GRADONACELNIKA NOVOG SADA „MILOŠA VUČEVIĆA“ da vam je zivot ugrozen a da policija sporo reaguje! Njega je zao, i branite se sami!

SLEDECA VEST…

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

(Kurir.rs/ L.S.)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

76 + = 83

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)