G-E0EWZBLP0V
уторак , 23 априла 2024
Home / DRUŠTVO / Uhapseni-prodavci-mesa-sa-crkotinama“~“Svinjska mafija“ je konačno dolijala

Uhapseni-prodavci-mesa-sa-crkotinama“~“Svinjska mafija“ je konačno dolijala

FELJTON.rs
11.09.2022.

„Svinjska mafija“ je konačno dolijala! Branislav Jovanović (34) iz Jakova i Marica Milić (33) iz Adaševaca kod Šida uhapšeni su zbog prodaje kobasica od mesa crknutih svinja na Zemunskoj pijaci.
Utvrđeno je da su njih dvoje krali meso sa svinjskih lešina na stočnom otpadu kod Ilinaca u Sremu da bi od njega pravili kobasice i pršute, koje su kasnije prodavali na pijaci u Zemunu.
Time je samo potvrđeno višenedeljno pisanje Informera o organizovanim kriminalnim bandama koje kradu meso sa farmi irom Vojvodine i zarađuju milione trujući građane.

drustvene mreze

Šnicle sa otpada

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Policija u Sremskoj Mitrovici otkrila je da su Jovanović i njegova svastika Marica Milić (34) na stočnom groblju u ataru Ilinaca isekli veću količinu mesa sa uginule svinje. Utvrđeno je da su najmanje jednom, početkom februara, to meso prodali na pijaci u Zemunu, pa je protiv njih podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Šidu.
Policija je oduzela meso i saslušala osumnjičene u prisustvu advokata, a o događaju je obaveštena veterinarska inspekcija koja je izašla na lice mesta i konstatovala da meso nije za ishranu. Protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Šidu, u redovnom postupku, navodi se u saopštenju Policijske uprave Sremska Mitrovica.


Prema rečima našeg izvora iz policije osumnjičeni su 5. februara tranžirali leš krmače teške oko 300 kilograma, a nakon što su uhvaćeni, priznali su da su i ranije prodavali meso uginulih životinja.
– U ataru MZ Ilinci zatekli smo auto natovaren svinjskim butovima i plećkama, a potom je identifikovan vlasnik automobila Jovanović. On je priznao da je nekoliko dana ranije iskasapio još jedan leš uginule svinje teške oko 70 kilograma i da mu je u svemu pomagala Milićeva. Priznao je i da je od crkotina napravio kobasice i prodao ih na pijaci u Zemunu – tvrdi naš izvor iz policije.
Kako saznajemo, divlja deponija u Ilincima nastala je nakon što je propala nekadašnja farma svinja koja je imala stočnu jamu, a meštani su nastavili da tu donose i bacaju životinjski otpad.

Nerešiv problem

Predsednik mesne zajednice (MZ) Ilinci Velimir Ranisavljević kaže da nadležni u njegovom mestu ne znaju kako da reše ovaj problem.
– Ovo preti da postane ozbiljan izvor zaraze. Ta divlja deponija je na granici sa susednim selom Vašica, a nesavesni pojedinci koriste ovo mesto za bacanje otpada jer je blizu asfaltnog puta. Samo spletom okolnosti kradljivci životinjskih leševa su ovoga puta uhvaćeni jer su ostali zaglavljeni u blatu i snegu pošto su otišli dalje od asfalta – kaže Ranisavljević.
Gradski sekretar za poljoprivredu Ivan Sočo kaže za Informer da je Privremeno veće grada Beograda naložilo da se ispita kvalitet mesnih prerađevina na najvećim pijacama u prestonici.
– Iako to nije direktno u našoj nadležnosti, poslali smo zahtev Veterinarskom institutu da uzorkuje mesne prerađevine na gotovo svim pijacama u Beogradu. Rezultate mikrobioloških analiza očekujemo u utorak – kaže Sočo.
Informer je, podsetimo, nedavno objavio snimak napravljen u okolini Bečeja na kome se jasno vidi kako trojica mesara u blatu otkidaju butove sa uginulih svinja, a takvo meso, umesto u kafileriji završava i na trpezi građana.


Goran Papović, NOPS

Imate oko 1.000 velikih, malih i srednjih klanica, a svega dve kafilerije! Pa gde onda dospevaju viškovi uginulih životinja? S druge strane, ni „pijace“ nije briga šta se prodaje na tezgama, njima je samo važno da uzmu pare.

„Pijaca“: Nisu zakupci tezgi

U JKP „Gradske pijace“ kažu da Jovanović i Milićeva nisu bili legalni zakupci tezgi i rashladnih vitrina na Zemunskoj pijaci.
– Identitet osumnjičenih osoba nije nam poznat, kao ni policijskoj stanici Zemun. Sve pijace kojima upravljaju JKP „Gradske pijace“ su pod stalnim nadzorom Veterinarske inspekcije i do sada nismo imali prijavu od strane inspekcije povodom ovog slučaja – kažu u ovom preduzeću.

Posledice konzumiranja mesa uginulih životinja

  • trovanje
  • povraćanje
  • proliv
  • stomačni problemi
  • oštećenje nervnog sistema
  • paraliza
  • gubitak moći rasuđivanja
  • smrt

Mali: Šaljemo vanrednu inspekciju

Predsednik Privremenog gradskog veća Siniša Mali rekao je da će, podstaknut pisanjem Informera o prodavanju mesa uginulih svinja, grad Beograd poslati vanrednu inspekciju da proveri stanje na pijacama.
– Spremni smo da učinimo sve da sprečimo prodaju mesa koje nije za upotrebu. Takođe, grad Beograd nadoknadiće svu štetu nastalu prodajom ovakve hrane – rekao je Mali.

FELJTON.rs U SRBIJI NEMAMO KONKURENCIJU! FELJTON.rs najcitanije novine u Srbiji..
Posaljite nam vase snimke u DM a mi cemo ih odmah objaviti anonimno.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na feljton.rs@gmail.com

NE PROPUSTITE……

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

SLEDECA VEST….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

Ako smatrate da je na našem sajtu vaše autorsko pravo nečim prekršeno, molimo da o tome obavestite admina, navedete link ka spornom sadržaju, kao i dokaz da ste vi nosilac autorskog prava. Po dogovoru, ili ćemo sporni sadržaj ukloniti ili potpisati vas kao autora i navesti link ka originalu. feljton.rs@gmail.com

Svaka objavljena vest sa fotografijom, na FELJTON.rs je vec bila javna vest..

(FELJTON.rs/informer)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − 7 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)