G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / SRBIJA / Ako ne smenimo Vucica dzaba nam i najbolji ustav! UPUTSTVO ZA RUSENJE VUCICA – NAREDBA: „HITNO“

Ako ne smenimo Vucica dzaba nam i najbolji ustav! UPUTSTVO ZA RUSENJE VUCICA – NAREDBA: „HITNO“

FELJTON.rs
24.12.2021.

Iako je do redovnih, kao i do najavljenih vanrednih parlamentarnih izbora, ostalo godinu dana, kampanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića je iz dana u dan je sve intezivnija. Uprkos tome što se godinama već unapred zna pobednik izbora (jedino je nepoznato ko (ne)će preći cenzus), predstavnici opozicije u razgovoru za Nova.rs uveravaju da postoji način da se pobedi lider naprednjaka, napominjući da je za taj cilj potrebno jedinstvo svih koji su protiv aktuelnog režima.

Слика

Kampanja predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, za vanredne parlamentarne,  redovne predsedničke i beogradske izbore, koji će biti održani početkom sledeće godine, uveliko traje. Vučić je već stigao da obeća pomoć građanima i dodatnu finansijsku potporu penzionerima, da podeli vitamine, najavi nove investicije i otvaranje autoputa do Požege.

Reklo bi se da je pred opozicijom izuzetno težak posao – trjumfovati u trci u kojoj je protivnik u startu nekoliko metara ispred. Međutim, predstavnici stranaka ističu da je pobeda i te kako moguća i da su oni spremni za političku borbu, ukoliko se ostvari uslovi da ona bude poštena.

Prema rečima predsednika Demokratske stranke, Zorana Lutovac, ključni preduslov za pobedu nad Aleksandrom Vučićem jeste okupljanje svih onih koji su nezadovoljni njegovim režimom.

Zoran Lutovac Foto:Zoran Mrđa/FoNet

“Samo ujedinjeni možemo osloboditi državu i društvo iz ruku pljačkaša, lažova i manipulatora. To podrazumeva zajedničko ili barem sinhronizovano delovanje prave opozicije i koordinisano delovanje opozicije sa udruženjima, inicijativama i nezavisnim pojedincima iz svih oblasti svakodnevnog života. Dakle, udružena energija, resursi i jasan cilj koji je iznad svih naših razlika”, napominje Lutovac.

Za predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, pobeda nad Vučićem moguća je kroz demokratske i slobodne izbore.

Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Svoje verovanje baziram na tome šta vidim svaki dan po Srbiji, po broju ljudi koji govore da je ovo neizdrživo i na istraživanja koja pokazuju da Aleksandar Vučić više nema većinu u Srbiji”, poručuje Đilas.

Obradović: Vučića pobeđujemo ako sačuvamo svaki glas

Na pitanje na koji način misle da pobede Vučića, predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, za Nova.rs je odgovorio da se je trijumf jedino moguć uz jedinstvo svih opozicionih aktera.

Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Bilo da je to jedna izborna lista na čelu sa zajedničkim protivkandidatom za predsednika Srbije koji je svima prihvatljiv, ili u više opozicionih kolona kao u Crnoj Gori prošle godine. Ovo drugo znači međusobno nenapadanje unutar opozicije i da se svaki glas sačuva i ne rasipa, odnosno da niko iz prave opozicije ne ostane ispod cenzusa”, rekao je Obradović.

Međutim, Obradović naglašava da neće čekati, kako kaže, “milost vlasti”, evropske posrednike i ujedinjavanje opozicije, već da će krenuti na teren.

Izlazimo ponovo na ulicu u subotu, 15. maja, ispred Narodne skupštine. Nema više šta da se čeka. Niko nam ništa neće pokloniti. Moramo se sami izboriti za slobodu, pravdu i demokratiju u Srbiji – svi zajedno”, naglašava on.

Aleksić: Vučića pobeđujemo jakom organizacijom, trenskim radom i ozbiljnim kandidatom

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, ističe da će “Vučića sa vlasti odneti talas nezadovoljstva građana Srbije”, koje je, prema njegovim rečima, iz dana u dan sve veće.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

“Narodna stranka svakog dana širom zemlje razgovara sa ljudima i priprema organizaciju za slobodne izbore, koji moraju da se održe što pre i na kojima ćemo sprečiti Vučića da krade glasove i ucenjuje birače. Jaka organizacija, trenski rad i ozbiljan kandidat, uz masovan narodni bunt zbog sve goreg životnog standarda, pljačke, kriminala, raskopavanja Srbije, uništavanja ekologije, Jovanjice, Krušika će probuditi narod koji će Vučića i ekipu pobediti na izborima”, ističe Aleksić, dodajući da će posle smene vlasti predstavnici režima morati da odgovaraju, u skladu sa zakonom, za, kako kaže, zlodela koja su činili.

“Verujem da će se istinska opozicija udruženo sa narodom boriti za bolju i normalniju Srbiju”, podvlači Aleksić.

Grbović: Ključna stvar je da verujemo u pobedu

S druge strane, predsednik Pokreta slobodnih građana, Pavle Grbović, za Nova.rs kaže da je ključna stvar stvaranje uveranja da je pobeda moguća.

Pavle Grbović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

“Ukoliko budemo emitovali samo poruke zbog kojih faktora je to nemoguće, Vučić će resurse da usmeri upravo na te faktore kako bi se održao na vlasti. Dakle, moramo da budemo spremni na pobedu uprkos svemu što jeste i što će tek biti protiv nas. Sam proces pobede podrazumeva pametan nastup na nekim izborima koji neće biti ni fer ni poptuno slobodni, ali na kojima će većina građana reći da je ovoj vlasti vreme isteklo. Naravno da ne očekujem da Vučić gospodski podnese poraz kao što je to učinio Tadić, već će interesna grupa na sve načine pokušati da kreativno izbroji glasove, ne bi li prikazali drugačiji rezultat od onog stvarnog”, napominje on, dodajući da će, u tom slučaju, svi morati na ulicu kako bi odbranili pobedu.

“U sklopu ove priče otvaraju se brojne teme poput broja i načina formiranja kolona, kandidata, strategije nastupa…a Ali ta rasprava je uzaludna dok ne rešimo prethodno pitanje: Želimo li i da li smo spremni da pobedimo uprkos svemu ili ne. Od odgovora na to pitanje sve zavisi, počevši od toga kako da se izborimo za iole poštenije izborne uslove, do toga kako ćemo sutra nastupati”,

PROČITAJTE JOŠ:

BAHATI BRANKO ZIGIC Trener Proletera! Izazvao saobracajnu nesrecu i pobegao sa lica mesta

….

Slučaj „MANIJAK ZA VOLANOM“ još uvek u fioci Tužilaštva! MAMA POKUSAVA DA ZASTITI SINOVE DIVLJAKE!

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Kada je te večeri u centralni štab srpske opozicije za osmišljavanje strategije kako naći pravog čoveka koji će srušiti Vučića uleteo neki tip i ushićeno viknuo: “Imamoglu!”, svi su ga gledali u čudu.

-Imamoglu!? Šta je to? – pitao je mali radni kolektiv lidera opozicije.

-Imamoglu, to na turskom znači: „Imamo ga!“ – rekao je onaj što je ushićeno uleteo i viknuo: „Imamoglu!“

-Imamo ga! – bili su veseli i lideri Saveza za Srbiju, jerbo je biblijsko pitanje srpskog opozicionog miljea – kako naći pravog čoveka za slanje Aleksandra V. na đubrište istorije.

-Ne mora to biti baš đubrište istorije, može biti i neki drugi nastavni predmet, možemo Aleksandra V. poslati i na đubrište fizike, đubrište matematike, đubrište biologije, đubrište hemije ili đubrište geografije, bitno je samo da je đubrište! – često se čuje u razmišljanjima svekolike srpske opozicije.

Trebalo je dakle više od sedam godina da srpska opozicija konačno kaže: „Imamoglu!“, što na turskom, valjda, znači: „Imamo ga!“, i valjalo je samo otkriti ime tog idealnog čoveka za spas Srbije.

Ime čoveka koga imamo je Imamoglu – objasnio je onda onaj što je ushićeno utrčao i viknuo „Imamoglu“.

Stvar je doduše bila malko komplikovana za srpske prilike – Ekrem Imamoglu, novi gradonačelnik Istanbula, razvalio je Erdoganovog kandidata na izborima sa 770.000 glasova razlike, u jednoj tipično vučićevskoj akciji. Prvo je, naime, Imamoglu pobedio sa 13.000 razlike, ali se onda neki baja erdogansko-vučićevske političke poetike setio da bi te izbore trebalo poništiti jerbo u demokratijama srpsko-turskog tipa pobeđuje isključivo veliki vođa sa svojom još većom strankom i nekim malim gradonačelnikom.

Biju Turci, al’ biju i Srbi, tek – desilo se da na ponovljenim izborima naš idol Imamoglu pobedi ne sa 13.000, nego sa skoro 800.000 glasova razlike, jerbo je kod Turaka proradio srpski inat. Srpski inat, zanimljivo, bolje proradi kod Turaka nego kod Srba, pa se svekolika srpska opozicija iskreno nada da će kod Srba uskoro proraditi makar turski inat, kad već srpski neće.

-Imamoglua imamo, daj da vidimo šta još treba da imamo što imaju Turci! – odmah je organizovan analitički štab srpske opozicije za analizu turskih lokalnih izbora u Istanbulu.

Utvrđeno je da Turci imaju još nešto što je srpsko, a mi o tome uopšte nismo razmišljali.

-Turci imaju nadu! – rekao je neko na centralnom štabu za analizu istanbulskog glasanja.

-Tačno! Naš srpski narod je izgubio nadu, ali moramo mu vratiti nadu, što pre! – objasnio je jedan od učesnika sastanka srpske opozicije.

Posle duže debate o mitskom pitanju – kako Srbima vratiti nadu koja se trenutno nalazi kod Turaka – zaključeno je da vraćanje nade i nije tako težak poduhvat kao što izgleda.

-Je l’ ima neko broj Nade Topčagić? – pitao je u jednom momentu šef štaba srpske opozicije za analizu istanbulskih izbora.

-Nade Topčagić!!! – svi su bili zblanuti ovim pitanjem, zblanutiji nego kada se u noći posle 5. oktobra u živom programu na Studiju B pojavila Vesna Zmijanac da podeli suze radosnice sa gledaocima zbog rušenja Miloševića.

-Turci imaju nadu, ali Topčagić! – objasnio je neko okupljenima na sastanku da se te noći nada među Turcima pojavila kada je sa razglasa puštena pesma Nade Topčagić „Jutro je“.

-Bog te mazo, sedam godina razmišljamo kako građanima Srbije vratiti nadu, i onda nam Turci uzmu Nadu Topčagić, koja je sve vreme bila tu, pored nas, a niko se toga ranije nije setio! – među liderima srpske opozicije vladala je euforija, jer je vraćanje nade, njihova omiljena floskula, postala tako opipljiva kategorija.

Na kraju je, jelte, zaključeno da treba angažovati Nadu Topčagić i čoveka koga konačno imamo, Imamoglua…

-Ništa lakše! A činilo se mnogo komplikovano! – uzdahnuli su lideri srpske opozicije pošto su blagodareći braći Turcima našli recept za rušenje Vučića.

Smišljen je i slogan pod kojim će čovek koga konačno imamo, Imamoglu, nastupati na izborima protiv Vučića.

Prvi slogan će biti: „Bolje 500 godina pod Turcima, nego 500 godina pod Vučićem!“

A drugi slogan će biti: „Ruši ko Turčin!“, pandan onom čuvenom: „Puši ko Turčin“.

Negde na drugom kraju grada u štabu Aleksandra Vučića zabrinuto su pripremali kontramere.

-Informer, Alo i Srpski telegraf sutra moraju da objave naslove: „Posle makednonskog i ukrajinskog, opozicija sprema turski scenario!“ Zatim, Đilasu i Šolaku kao najvećim neprijateljima Srbije treba dodati Nadu Topčagić! Svi moramo u medijima stalno ponavljati: „Đilas, Šolak i Nada Topčagić“. A tokom kampanje non-stop moramo podvlačiti da je Aja Jung mnogo lepša od Aja Sofije! – napisane su osnovne smernice za predstojeću kampanju.

I to vam je to. Vaše je samo da izađete na izbore i zaokružite čoveka koga konačno imamo, Imamoglua!

NE PROPUSTITE……

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

SLEDECA VEST…

….

Suđenje za ubistvo u kući na Salajci: Kombijem došao do optuženog, pa „overen“ sa pet hitaca

SLEDECA VEST….

….

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/nova/n1)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 7 = 1

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)