G-E0EWZBLP0V
четвртак , 25 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / NAJVEĆI NARKO-BOS I KRVOLOČNE UBICE IZ BiH: Bili ubio Mitu s Bežanije, Zijad nije poštedeo ni trudnicu, Keljmendija jure i SAD

NAJVEĆI NARKO-BOS I KRVOLOČNE UBICE IZ BiH: Bili ubio Mitu s Bežanije, Zijad nije poštedeo ni trudnicu, Keljmendija jure i SAD

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
23.11.2021.

Sarajevsko podzemlje stvorilo je neke od najopasnijih kriminalaca iz regiona, a većina je dobro poznata srpskoj javnosti, pa i ako nije delovala na teritoriji naše zemlje. U domaćoj javnosti je poslednjih meseci akcenat stavljen na Darka Eleza sa Pala, koga povezuju sa kriminalnim organizacijama iz Srbije – sa klanom Veljka Belivuka, ali i „kavčanima“, pa tako i bivšom sekretarkom MUP Srbije, Dijanom Hrkalović.

Darko Elez osuđen je na 15 godina zatvora za krivična dela iz predmeta „Lutka“ – za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela, među kojima su teška ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga dela počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Darko Elez
FOTO: PRINTSCREEN

Elez je sklopio „dil“ sa tužilaštvima BiH i Srbije za manju kaznu zatvora, a počeo je tako što je otkrio gde je zakopano telo plaćenog ubice Slaviše Bilinca Bilija, osumnjičenog za likvidaciju predsednika Fudbalskog kluba Bežanija Gorana Mijatovića Mite 2006. godine.

Tužilaštva obe države polažu nade u Elezovo svedočenje, pa pored toga što se u Srbiji nadaju da bi mogao da progovori o klanu Velje Nevolje, ali i Dijani Hrkalović i ubistvu advokata Luke Bojovića, Miše Ognjanovića, Bosanci veruju da bi on mogao da progovori o mnogim nerasvetljenim ubistvima. Nikada nisu rešeni slučajevi Leutar, Jugović, Delalić, Torlaković, Vukelić i drugi.

Elez je u srpskim medijima uglavnom spominjan po tome što je više puta pokušao ubistvo svog nekadašnjeg kuma, a sadašnjeg neprijatelja, Đorđa Ždrala i to sve zbog misice Slobodanke Bobe Tošić. O ovim događajima svedočio je nekadašnji Elezov nabliži saradnik i kum, a sada svedok-saradnik, Anđelko Veljančić.

PROČITAJTE JOŠ:

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

….

Slučaj „MANIJAK ZA VOLANOM“ još uvek u fioci Tužilaštva! MAMA POKUSAVA DA ZASTITI SINOVE DIVLJAKE!

….

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

Ipak, presuda Elezu u predmetu „Lutka“ ne može zadovoljti istražne organe, te se od njega očekuje da progovori i pomogne da se na put stane velikim kriminalnim organizacijama.

Zijad Turković nije poštedeo ni trudnicu

Zijad Turković Zika označen je kao vođa jedne od najvećih mafijaških narko grupa na Balkanu, a osuđen je 2015. godine na 40 godina robije zbog najtežih krivičnih dela. Njemu i njegovoj organizaciji se na teret stavljaju likvidacije Mithata Mekića i njegove trudne supruge Lusije Salas-Kortez, ubistva Marija Tolića i Vernera Ajdarija, kao i pljačka Sarajevskog aerodroma, odakle je ukradeno 2,5 miliona KM, a osuđeni su i zbog više pokušaja likvidacija, otimanje deonica Fabrike čarapa Ključ, kao i za međunarodnu trgovinu kokainom i heroinom.

Zijad Turković
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Turković je na suđenjima na sve načine pokušao da dokaže svoju nevinost, a jedino što je priznao je da je uzeo novac koji mu je nuđen za pokušaj ubistva narko-bosa Nasera Keljmendija. Keljemndi je inače svedočio u postupku protiv Turkovića i tada je ispričao da je Turković planirao eksplozivom da digne u vazduh 300 svatova koje je Keljmendi ugostio kad je ženio najstarijeg sina, na kojoj su pevali i naši estradni umetnici, Dado Polumenta i Aca Lukas.

On je naveo da mu je tu informaciju, preko prijatelja Muhameda Gašija, potvrdio Isljam Kalender koji je bio prestravljen zbog Turkovića sa kojim je, navodno, morao da sarađuje, a u medijima je predstavljen kao Zijadov kum i verni prijatelj.

Keljmendi je na tom svedočenju rekao i da je za krađu kase iz njegovog stana na Grbavici u Sarajevu sumnjao na Turkovića, ali i zbog eksplozije koja je odjeknula u neposrednoj blizini tog njegovog stana.

Tada je ispričao i da je Turković hteo da likvidira njega i njegovu porodicu, da je na njega pucao u hotelu „Holidej in“, ali da u toj pucnjavi niko nije ranjen. Prema njegovim izjavama Zijadu to nije bio jedini pokušaj da se reši Keljmendija, te je navodno pripremao njegovu likvidaciju i u kafiću „Akademija“.

NE PROPUSTITE……

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC „ZA 4 GODINA NA SLOBODI“! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

….

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

Takođe, u postupku protiv Turkovića, svedočio je i Darko Elez koji je tada izdržavao kaznu zatvora za trgovinu drogom u Sremskoj Mitrovici. Elez je izjavio nije sarađivao sa Turkovićem, iako mu je nuđeno da zajedno opljačkaju sarajevski aerodrom, ali da ima saznanja da je Turković naredio njegovo ubistvo u Beogradu.

Kao jedan od glavnih izvršilaca ubistava u organizaciji Zijada Turkovića navodi se Milenko Lakić, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, trebalo da obavi završni čin u eksploziji Keljmendijevih svatova, ali je omanuo.

Zbog izvršenja ubistava te brojnih drugih kriminalnih dela, Lakiću je kao jednom od najbližih saradnika Zijada, takođe 2015. godine, potvrđena konačna presuda u trajanju od 35 godina zatvora.

Lakić je, inače, bio i pripadnik JSO i učestvovao u ratu na Kosovu.

Zijada i Nasera upoznao Muhamed Gaši

U pomenutim svedočenjima u postupku protiv Turkovića, Keljmendi je naveo da je Turkovića upoznao tako što je Muhamed Gaši još 1992. godine smatrao da Zijad može da pomogne Keljmendiju u poslovima koje je obavljao. Međutim, Keljmendi je naveo da mu se Zijad nije ni tada dopao, jer se lažno predstavio, kao biznismen, i da se čak sa svojim prijateljem Gašijem odaljio jer ga je upoznao sa njim.

Naser Keljmendi – od švercera tekstila do narkotika

Keljmendi je javnosti postao poznat kad ga je američka DEA okaraktelisala kao najvećeg regionalnog narko-bosa. Keljmendi je označen kao vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu prošle godine je, prema pisanju medija, stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za Sjedinjene Države.

Iako je rođen u Peći i označen kao vođa albanskih narko-kartela, Keljmendi je najviše delovao na teritoriji Bosne i Hercegovine, a kao njegovi saradnici navode se mnoge osobe na funkcijama.

Naser Keljmendi
FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Na dugačkoj listi Keljmendijevih kontroverznih prijatelja i najbližih saradnika su, prema tvrdnjama agencije SIPA, bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, bivši komandant snaga BiH u Srebrenici Naser Orić, kosovski biznismen Ekrem, odbegli Safet Kalić Sajo iz Crne Gore, ali i vlasnik „Avaza“ iz Sarajeva Fahrudin Radončić.

U pomenutim svedočenjima Keljmendija protiv Zijada Turkovića, provkao se i napad na Turkovića, koji je prema prvim tvrdnjama, izazvao Keljmendi. Naime, on je bio osumnjičen da je pucao u vozilo u kom su se nalazili Denis Stojanić i Turković, ali je Keljmendi imao alibi i oslobođen je optužbi.

Inače, bezbednosne službe Srbije, kao i jedna strana, pre više godina saznale su za tajni sastanak u Beču Keljmendija i jednog srpskog biznismena koji je od ovog gangstera tražio pomoć da se likvidira jedan visokopozicionirani srpski političar, ali ga je Naser glatko odbio.

Ramiza Delalića Ćelu likvidirao Elezov egzekutor po Keljmendijevom nalogu

Delalić je javnosti postao poznat nakon ubistva srpskog svata Nikole Gardovića na Baščaršiji, u martu 1992. godine, za šta mu je nakon rata i suđeno, ali taj proces nikada nije okončan.

On je ubijen 27. juna 2007. u centru Sarajeva, a kao egzekutor se spominje Strahinja Rašeta, koji je uglavnom radio po nalogu Darka Eleza, a prema operativnim saznanjima, ovaj put po nalogu Nasera Keljmendija.

Ključni dokaz protiv Keljmendija je svedočenje Milana Rašete, dato u Srbiji. Milanov sin Strahinja navodno je svom ocu detaljno ispričao koga je, po čijoj narudžbini i za koliko novca likvidirao.

Milan Rašeta ga je označio kao naručioca nekoliko likvidacija, a upravo po Keljmendijevom nalogu Strahinja je ubio Ramiza Delalića Ćelu za 100.000 evra. Zbog saradnje sa tužilaštvima u Srbiji i Hrvatskoj, Milan Rašeta je dobio policijsku zaštitu. On je odlučio da progovori tek pošto je ostao bez sina.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

59 − = 55

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)