G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / DRUŠTVO / SRBIN KOJI JE NAJDUŽE NA POTERNICI Maka je već 20 godina uvek KORAK ISPRED POLICIJE, a često se pojavljuju informacije da se ŠETA PO BEOGRADU

SRBIN KOJI JE NAJDUŽE NA POTERNICI Maka je već 20 godina uvek KORAK ISPRED POLICIJE, a često se pojavljuju informacije da se ŠETA PO BEOGRADU

FELJTON.rs
10.10.2021.

Željko Maksimović Maka (52) srpski je rekorder sa poternice, koji već gotovo punih 20 godina zadaje glavobolje i izmiče srpskoj policiji. I mada se u gradskim krugovima i medijima neretko čuju nagađanja da je viđen na ovom ili onom mestu u gradu, da se krije u nekoj evropskoj ili zemlji Južne Amerike, nijedna od tih priča nikada nije dokumentovana.

Sredinom 2002. godine u Beogradu je ubijen general policije Boško Buha na parkingu kod hotela „Jugoslavija“. U racijama koje su potom usledile, policija je uhapsila više osoba, a za organizovanje ubistva optužen je čovek koji se od tada nalazi u bekstvu – Željko Maksimović zvani Maka, istaknuti član klana Amerika i još četvorica pripadnika klana. Osim ove likvidacije, istraga je pokazala da supripadnici Makine kriminalne grupe pripremali ubistva visokih državnih zvaničnika.

Suđenje je počelo je 16. septembra 2003. pred Specijalnim sudom i brzo zapalo u krizu. Sudije nisu prihvatile dokaze tužilaštva i donele su oslobađajuću presudu. Članovi Makine grupe Nikola Maljković i Vladimir Jakšić pobegli su posle prvostepene oslobađajuće presude, dok je on ostao do danas nedostupan srpskoj policiji i pravosuđu.

PROČITAJTE JOŠ…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

PAZNJA lanac LIDLOVIH PREVARA SE PROSIRIO PO CELOJ SRBIJI! FELJTON.rs je pokrenuo OZBIZLJNU AKCIJU;STOP LIDL! PREVARA..

NOVI DOKAZI ISPLIVALI-DRAGAN DJURIC „ZA 4 GODINA NA SLOBODI“! NA PONOVNOM SUDJENJU KAZNA CE BITI 10 GODINA!

Izvršiteljka iz Novog Sada Jasna Brčkalović uzela 19 hiljada dinara na dug od 26 dinara! DRZAVO REAGUJ IZVUKLA SE!

LOCIRAN ORGANIZATOR UBISTVA GENERALA POLICIJE Maka planirao nove zločine u  Beogradu

Tužilaštvo se žalilo i postupak je vraćen na početak. Od tada proces nije započet, za 16 godina nije održano nijedno ponovljeno suđenje.

Za sve ove godine, često su se pojavljivale informacije da živi u zemljama španskog govornog područja.

– Posle ubistva generala Boška Buhe, Maksimović je pobegao u Crnu Goru. Potom se kretao na relaciji Crna Gora-Španija, gde se skrivao u Marbelji, poznatom utočištu mnogih svetskih kriminalaca. Krio se i preko Atlantika, tačnije u zemljama Južne Amerike. Tamo su, inače, utočište davno našli pojedini njegovi prijatelji, koji su prema operativnim informacijama umešani u šverc kokaina sa tog kontinenta u Evropu – rekao je 2011. ta „Blic“ izvor iz vrha MUP-a Srbije.

Uhapšeni vođa klana "Amerika" Zoran Jakšić
Uhapšeni vođa klana „Amerika“ Zoran Jakšić

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, krije se u Brazilu.

Insajder je u martu 2016. saznao da je postupajući sudija u ovom slučaju, još 2012. doneo odluku da se postupak prekine sve dok se osumnjičeni, koji se nalaze u bekstvu, ne pronađu.

Šetao se po Beogradu

Priča se i da je u decembru 2015. bio u Srbiji i da se raspitivao o kretanju ljudi iz državnih institucija koji su vodili istragu protiv njega i insistirali na njegovom hapšenju.

On je navodno pod lažnim identitetom došao u Beograd, gde se video i sa Vladimirom Jovanovićem Japancem, koji je tada bio u kućnom pritvoru i čekao pravosnažnu presudu za otmicu i iznudu.

Priče da je viđen u Beogradu kružile su još u dva navrata, 2019. i 2020. godine, ali zvanično kao ni prva ni pve dve posete nikad nisu potvrđene.

UBISTVO BOŠKA BUHE: Maka u bekstvu već 20 godina - Auto - Glavne vesti
Željko Maksimović-Maka - Kriminal - Srbija - Bekstvo - Ubistvo policajca -  | Info | Crna hronika

Ko je Maka?

Maksimović je organima reda poznat od rane mladosti, a do danas nikada nisu uspeli da mu dodakaju.

Prvi put je hapšen kada je imao samo 16 godina, jer je u mrtvačnici Medicinskog fakulteta pucao u leševe iz očevog pištolja. Otac mu je, inače, bio visoki funkcioner vojne bezbednosti.

Spekulisalo se da je devedesetih, kao i većina žestokih momaka toga doba, mada se za njega u to vreme nije znalo, radio za Državnu bezbednost. Zbog ubistva policajca i ranjavanja 1995. završio je iza rešetaka. Iako se u prvi mah branio ćutanjem, odlučio je da promeni ploču i objasnio da se nesrećni slučaj desio kada ga je ubijeni Goran Radulović video na ulici dok je Maka pokazivao drugaru oružje i da mu je prišao držeći u jednoj ruci pištolj, a u drugoj službenu legitimaciju. Rekao je da je mislio da će ga ubiti i da je zato zapucao.

Članovi grupe i putevi heroina klana "Amerika"
Članovi grupe i putevi heroina klana „Amerika“

Navodno, nakon što ga je ranio, prišao je i overio ga.

Slučaj je okarakterisan kao nužna odbrana i on se nakon tri meseca provedena u pritvoru našao na slobodi.

ZA NJIM SE TRAGA 14 GODINA: On je najtraženiji Srbin na svetu (FOTO) |  Najnovije vesti - Srbija danas

Do ubistva generala Buhe za njega se više nije čulo. Danas je u operativnim podacima označen kao blizak saradnik klana „Amerika“ sa kojima je nastavio saradnju u Južnoj Americi, gde se navodno sada nalazi i on.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

+ 66 = 71

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)