G-E0EWZBLP0V
петак , 19 априла 2024
Home / KULTURA / Aleksandra se udala za PUTINOVOG BANKARA i živela u nezamislivom luksuzu: „Dao mi je svoju karticu i mogla sam da radim ŠTA ŽELIM, a ONDA NAM JE PUTIN OKRENUO LEĐA I ŽIVIM NA PROSJAČKOM ŠTAPU SA TROJE DECE“

Aleksandra se udala za PUTINOVOG BANKARA i živela u nezamislivom luksuzu: „Dao mi je svoju karticu i mogla sam da radim ŠTA ŽELIM, a ONDA NAM JE PUTIN OKRENUO LEĐA I ŽIVIM NA PROSJAČKOM ŠTAPU SA TROJE DECE“

FELJTON.rs
01.10.2021.

Grofica Aleksandra Tolstoj udala se za ruskog milijardera Sergeja Pugačova, oligarha i bliskog saradnika Vladimira Putina. Prvih nekoliko godina živeli su život iz bajke, a onda se sve pretvorilo u košmar, o čemu ova grofica svedoči u sopstvenom tekstu koji je napisala za britanski Telegraf.

Aleksandra Tolstoj životna priča Foto: profimedia / Instagram

Aleksandra je rođena u Engleskoj, a bliži rođaci su joj slavni Lav Nikolajevič Tolstoj, kao i Patrik OBrajen. Nešto pre studija koje je trebalo da upiše na elitnom fakultetu, Aleksandra je rešila da otputuje u Moskvu i istraži porodično nasleđe. Svom ocu, uticajnom političaru Nikolaju Tolstoju, rekla je da će taj put trajati godinu dana. Međutim, Aleksandra se zaljubila u Rusiju, počela da uči ruski jezik i shvatila da joj je Moskva potpuno promenila život.

Možda vas zanima

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

Uskoro ju je avanturistički duh poveo na putovanje širom sveta, o kome je snimala emisije i pisala knjige.

Aleksandra i Šamil
Aleksandra i ŠamilFoto:Profimedia

U toku jedne od ekspedicija, upoznala je Šamila Galimzjanova, koji ju je oborio s nogu, a isti utisak ostavio je i na njenu porodicu, koja joj je posavetovala da se „odmah uda za njega“. U braku su bili od 2003. do 2009. godine, a venčanje je upriličeno na imanju Tolstojevih u Oksfordširu, sa kog je Šamil mladu odveo na belom konju, uz muziku balalajka benda dovedenog iz Pariza. Problem koji je odmah iskrsao je bio taj što je Šamil očekivao da će Aleksandra izdržavati porodicu, na šta je i pristala, sve dok nije shvatila da radi bez odmora i predaha te je na kraju shvatila da „nisu na istom emotivnom i intelektualnom nivou“.

Život sa ruskim milijarderom: Bogatstvo i pretnje smrću - BBC News na  srpskom

Problem je bio u tome što se niko u njenoj porodici nije razvodio, te je prihvatila svoju sudbinu u braku koji ne želi, sve dok se nije pojavio njen „grof Vronski“, baš onakav kakvog ga je opisao njen dalji rođak Lav Tolstoj.

MRAČNE TAJNE PUTINOVOG BANKARA! Prelepa engleska grofica živela je bajku sa  ruskim oligarhom, a onda se preko noći sve pretvorilo u PAKAO! - Informer

Aleksandrin Vronski bio je ruski tajkun Sergej Pugačev. Ruski oligarh, jedan od najbliskijih Putinovih saradnika, činio joj se kao ostvarenje njenih snova. Sa njim je u brak stupila 2008. godine i sve je počelo kao bajka. Nije očekivala da će se završiti kao košmar.

Sergej Pugačev
Sergej PugačevFoto:Profimedia

Aleksandra i Sergej živeli su u čistom luksuzu u Čelsiju, a dobili su i troje dece – Alekseja, Ivana i Mariju.

MALTA SE NA JEDNOM PROGRAMU INVESTICIJA OBOGATILA: Ali zbog jednog razloga  to se neće svideti Putinu

– Imamo medicinskog asistenta, dva vozača, dva kućepazitelja, englesku dadilju i rusku dadilju, kao i francuskog učitelja. Ovde smo se preselili kad sam rodila prvo dete. A onda smo kupili i susednu kuću – nabrajala je tada ushićena Aleksandra, koja jeste navikla na život na visokoj nozi, ali ni blizu onome što je dobila u braku sa Sergejom.

– Kada sam upoznala Sergeja, sve je bilo naelektrisano. Toliko sam se zaljubila i njega – govorila je Aleksandra, dodajući da je sve bilo „tako romantično“ i da nikada nije osetila takvu povezanost sa nekim.

TAJNE PUTINOVOG BANKARA Prelepa engleska grofica živela je bajku sa ruskim  milijarderom, a onda se sve pretvorilo u pakao

Živeli su na relaciji Moskva-London-Pariz, a Aleksandra je, kaže, živela bajku.

– Dao bi mi svoju kreditnu karticu, a ja bih išla u šoping, mogla sam da radim šta god poželim“, kaže ona. „Imala sam privatni avion. Trebalo je samo da spakujem kofere i krenem gde god poželim – kaže ona, a govorila je tada i da u posedu imaju brojne nekretnine. Između ostalog, porodični dom vredan 12 miliona funti u četvrti Batersi, imanje u Herfordširu od 80 hektara i vilu na obali na Karibima, vrednu 40 miliona dolara.

Ono čega nisu bili svesni jeste da se atmosfera u Rusiji menja i da Putin polako ali sigurno okreće leđa brojnim saveznicima. Među njima se našao i Sergej Pugačov.

Sergej je, kao i većina ruskih tajkuna, ogromno bogatstvo stekao u vreme nakon raspada SSSR. Imao je rudnike uglja, dizajnerske brendove, a bio je i vlasnik jedne od najvećih ruskit privatnih banki. Sa Putinom je bio toliko blizak da su zajedno išli i na odmor, a zaradio je nadimak „Putinov bankar“. Putin nije odobravao vezu Segeja i Aleksandre.

„Zašto ste zajedno? Ona je Engleskinja. Ima 140 miliona ljudi u Rusiji, zar nisi mogao ovde da nađeš ženu? Ovo je ludost“, govorio je Putin Pugačovu.

Sergej Pugačev i Aleksandra
Sergej Pugačev i AleksandraFoto:Profimedia

Onda je 2006. godine u Rusiji izglasan zakon koji je tajnim agentima dozvoljavao da ubiju neprijatelje države koji borave u inostranstvu. Na oku države našao se Pugačov, kome je banka propala a na sudu je on bio proglašen krivim za gubitke. Pugačov je 2008. godine napustio Rusiju, a kasnije je svedočio kako mu je ruska Agencija za osiguranje uloga (DIA) pretila i tražila otplatu zajma od milijardu dolara.

– Pozvali su me u restoran. Rekli su, „Moraš da platiš 350 miliona ili ćemo ti pobiti porodicu. Ako hoćeš, možemo tvom sinu da odsečemo prste i da ti ih pošaljemo“ – rekao je Pugačov. Agencija poriče da se to dogodilo, ali ono što je sigurno je da je Pugačov odbio da vrati novac. Rusija je stezala obruč oko njih sve do 2015. godine, kada je Pugačova tužila pred britanskim sudom za izgubljenih milijardu dolara.

Usledile su pretnje, tužbe, insistiranje Sergeja da se presele u Francusku, što je Aleksandra odbijala. Neprestano su se krili, znajući da su stalno na oku agentima, a Aleksandra je neprestano strahovala za bezbednost sebe i dece. Odnos sa Sergejem postao je nepodnošljiv. Kada je konačno odbila preseljenje u Francusku, situacija je eskalirala.

Život sa ruskim milijarderom: Bogatstvo i pretnje smrću - BBC News na  srpskom

– Sergej me je fizički napao, zaključao decu u sobu, a naše pasoše sklonio je u sef kome nisam imala pristup. Tada je nešto u meni puklo i znala sam da više nismo bezbedni ni sa njim – rekla je.

Aleksandra je nakon što je izbačena iz kuće živela uz pomoć bližnjih
Aleksandra je nakon što je izbačena iz kuće živela uz pomoć bližnjihFoto:Instagram

U ispovesti za britanski „Telegraf“ otkriva da su ona i deca nakon što su 20. maja 2020. godine izbačeni iz vile vredne 12 miliona funti, živeli bez prebijene pare tako što su kampovali. Imanje je preuzela vlada Rusije, a oni su dobili rok od dve nedelje da se isele.

– Potpuno nas je odsekao od sebe. Nije nam pomagao finansijski, a mene je osam godina sprečavao da radim.

– Leto sam provela u suzama, živeli smo u par putnih torbi i odsedali malo kod mojih prijatelja, malo kod rodbine – kaže.

Pandemija je onemogućavala da zarađuje od putovanja, a na kraju je sav nameštaj dala na aukciju i iznajmila kuću u selu. Odatle je počela novi posao sređivanja enterijera, a firmu je nazvala The Tolstoy Edit.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

15 − 6 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)