G-E0EWZBLP0V
субота , 20 априла 2024
Home / SRBIJA / ŠPIJUN CIA NAPADNUT U BEOGRADU TAJNIM ORUŽJEM! Pretrpeo teške neurološke posledice, sumnja se u misteriozni HAVANA SINDROM

ŠPIJUN CIA NAPADNUT U BEOGRADU TAJNIM ORUŽJEM! Pretrpeo teške neurološke posledice, sumnja se u misteriozni HAVANA SINDROM

FELJTON.rs
29.09.2021.

CIA je evakuisala muškarca koji je radio kao obaveštajac u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne neurološke napade poznatije kao Havanski sindrom.

Incident na Balkanu o kome ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u onome što zvaničnici opisuju kao stalno širenje napada na američke špijune i diplomate koje su nepoznati napadači slali u inostranstvo koristeći ono za šta vladini zvaničnici i naučnici sumnjaju da je neka vrsta izvora energije.

Poslednji u nizu napada, pre Srbije, odigrali su se u Indiji i Vijetnamu, tvrde zvaničnici Stejt Depatmenta.

“U poslednjih 60 do 90 dana bilo je više napada koji su nam prijavljeni, kako na tlu Sjedinjenih Država tako i u inostranstvu”, rekao je doktor Džejms Đordano, profesor neurologije na Univerzitetu Džordžtaun, koji savetuje Vladu SAD-a povodom neuroloških napada.

“Prijave u vezi napada su validne a rezultat napada su verifikovane zdravstvene indicije”, kaže on.

Napadi, čije posledice mogu biti vrtoglavica, gubitak pamćenja ali i drugi zdravstveni problemi, izazvali su frustraciju kod američke Vlade zbog opadanja morala službenika na terenu, a posebno kod Stejt Departmenta i CIA, čiji su uposlenici pogođeni napadima.

Neki od karijernih diplomata ali i špijuna, nevoljno pristaju da preuzmu dužnost van Sjedinjenih Država, navodi izvor WSJ-a.

“Upalila su se crvena svetla (za opasnost). Ovo je kriza kada su u pitanju službenici Sjedinjenih Država,” rekao je Mark Polimeropoulos, veteran CIA koji se penzionisao 2019. upravo zbog “Havana sindroma” koji je dobio 2017. godine nakon posete Moskvi.

ŠOKANTNO! ŠTA SU CIA ŠPIJUNI RADILI U ČAČKU?! Skinuta oznaka tajnosti sa 13  dokumenata, OVO SU KRILI PUNIH 50 GODINA! - Informer

Aministracija Predsednika Bajdena stavila je na vrh liste prioriteta potragu za izvorom napada, navodi izvor WSJ.

Portparoli Stejt Departmenta i CIA izjavili su da su slučajevi zabrinjavajući. Međutim, odbili su da komentarišu slučaj u Srbiji i ostale napade.

“Svaku od prijava napada tretiramo ekstremno ozbiljno i staramo se da službenici koji su napadnuti dobiju svu neophodnu negu i podršku,” rekao je portparol Stejt Departmenta.

Portparol CIA izjavio je da agencija čini sve što je u njenoj moći kako bi zaštitila svoje osoblje.

KAD ŠPIJUNI UTIHNU: Ućutali američki obaveštajci u Rusiji! | Najnovije  vesti - Srbija danas

Direktor CIA Vilijam Berns izjavio je da je organizacija na čijem je čelu utrostručila medicinsko osoblje koje pruža negu pogođenim agentima i službenicima.

On je letos postavio veterana CIA, koji je radio na pronalaženju Osame Bin Ladena, na čelo radne grupe koja traži uzrok incidenata.

Da su u pitanju ozbiljni napadi koji zadaju probleme CIA govori i podatak da je ova obaveštajna agencija morala nedavno da povuče šefa odseka iz Beča gde se odigrao veliki broj napada.

Da napadima nisu izloženi samo niži službenici CIA i Stejt Departmenta govori i podatak da je tokom puta Bernsa u Indiji jedan od njegovih bližih saradnika zatražio medicinsku pomoć zbog simptoma koji su nalik “Havana sindromu”.

BIZARNI PROGRAM OBAVEŠTAJACA: Kako su agenti CIA pokušali da otkriju sve  ljudske tajne

Čak je i potpredsednica SAD Kamala Haris privremeno odložila put u Vijetnam nakon što je njen kabinet obavestio Stejt Department o “potencijalnim incidentnim zdravstenim anomalijama”, što je formalni naziv američke vlasti kada je “Havana Sindrom” u pitanju.

Neobjašnjive zdravstvene probleme, poznate kao “Havana sindrom”, prvi put su iskusili službenici Stejt Departmenta i CIA na Kubi, krajem 2016. godine.

Simptomi uključuju vrtoglavicu, zamor, glavobolju, anksioznost, kognitivnu disfunkciju i gubitak pamćenja.

Od tada, napadi su prijavljeni u Kini, Kolumbiji, Austriji, Nemačkoj, Vijetnamu, Indiji i sada Srbiji.

Prema podacima sa kojima barata Američka administracija, do sada je pogođeno oko 200 vladinih službenika.

Nadležni dodaju da nije u pitanju konačna brojka napadnutih jer kod nekih nije moguće utvrditi da li je u pitanju “Havana sindrom” ili nešto drugo.

Havanski sindrom

Neobjašnjivi simptomi poznati kao Havanski sindrom potvrđeni su na proleće ove godine kod više od 130 američkih diplomata, špijuna i drugih službenika i funkcionera, ali vlada u Vašingtonu i dalje ne može da utvrdi zbog čega njeni uposlenici obolevaju od ove tajanstvene bolesti.

Stanje koje se uglavnom opisuje kao povreda mozga prijavili su najviše Amerikanci na službovanju u inostranstvu, ali ima primera i u samom Vašingtonu.

Misterija koja je 2016. počela u američkoj ambasadi u Havani proširila se među službenicima američke vlade i na drugim meridijanima. Diplomate su se žalile na pritisak u glavi, zujanje u ušima, gubitak sluha, vrtoglavicu, dezorijentisanost, nesanicu, malaksalost, glavobolju i gubitak ravnoteže. Posle Kube, primeri ovog sindroma počeli su da se javljaju i među Amerikancima u Kini, Australiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Poljskoj, Gruziji i na Tajvanu.

Ni posle pet godina, nije jasno šta je uzrok tegoba, koje su kod nekih pacijenata opisivane i kao traume na mozgu. Pojavljivale su se različite teorije – napad radiotalasima, mikrotalasima, energijom radiofrekvencija, a bilo je reči čak i o razlozima psihološke prirode.

Američka Nacionalna naučna akademija je prošlog decembra saopštila da je njeno istraživanje pokazalo da su se žrtve našle na meti „direktnih energetskih talasa” i „mikrotalasne radijacije”. Pomenuti naučnici nisu ulazili u to ko stoji iza napada ni sa kojim ciljem, ali su neke njihove kolege osporile tezu o oružju zasnovanom na talasima, tvrdeći da nema dokaza da je bilo koja država razvila tako nešto.

Američka administracija nije formalno nikog optužila, ali se u medijima pojavljuju informacije procurele iz obaveštajnih službi koje uglavnom sumnjiče Rusiju. U tome nema ničeg iznenađujućeg ako se zna da su odnosi između dve zemlje veoma loši i da se u vladu sa Crvenog trga upire prstom za niz napada u Americi.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/blic)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

35 + = 38

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)