G-E0EWZBLP0V
уторак , 16 априла 2024
Home / CRNA HRONIKA / TAJNA VELJINOG NADIMKA: Belivuk maštao da postane mafijaš velikog kalibra i glavni u gradu, UMISLIO DA JE LIK IZ AMERIČKE SERIJE

TAJNA VELJINOG NADIMKA: Belivuk maštao da postane mafijaš velikog kalibra i glavni u gradu, UMISLIO DA JE LIK IZ AMERIČKE SERIJE

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
12.09.2021.

Otkrivamo zbog čega je uhapšeni vođa kriminalnog klana na telefonskoj aplikaciji Skaj koristio ime glavnog lika iz popularne američke serije „Porodica Soprano“

Veljko Belivuk, optužen da je počinio pet teških ubistava zajedno sa pripadnicima klana na čijem je čelu bio, imao je nadimak Soprano na telefonskoj aplikaciji Skaj, koju su on i njegovi saradnici koristili za tajnu komunikaciju, a ovaj nadimak sebi je nadenuo najverovatnije po Toniju Sopranu, mafijaškom šefu iz čuvene američke serije „Porodica Soprano“.

Kako kaže naš izvor upoznat sa slučajem, Belivuk je ovaj pseudonim izabrao ciljano jer se divio „uspešnim“ kriminalcima i težio je da postane mafijaš velikog kalibra, glavni u gradu.

Ubijao i svoje

– Toni Soprano, koga je glumio Džejms Gandolfini, glavni je lik serije „Porodica Soprano“. Na početku serije Toni je kapetan Dimeo mafijaške porodice, najjače kriminalne organizacije u Nju Džerziju, a od druge sezone i šef iste kriminalne grupe. Nasilje je uvek bilo sastavni deo Tonijevog odrastanja. Čini se da Velja Nevolja svoj nadimak Soprano nije slučajno izabrao. Po ugledu na Tonija, Belivuk je postao šef kriminalnog klana koji je pretendovao da postane najjača kriminalna organizacija u Srbiji, ali zahvaljujući njegovom hapšenju 4. februara, to se nije dogodilo – objašnjava naš izvor i dodaje da postoji nekoliko sličnosti između lika iz serije i uhapšenog Belivuka, zbog čega su neki njegovi saradnici verovali „da je Belivuk umislio da je lik iz američke serije“.

Simbolični pseudonimi

Imali i Kratosa, Topalovića i američkog ubicu

Da Belivuk i njegovi koljači nisu slučajno birali nadimke za Skaj, govore i tajna imena drugih pripadnika klana.

– Marko Miljković je bio Kratos, po liku iz kompjuterskih igrica, simbolu uništenja. Uhapšeni Nikola Spasojević koristio je ime Topalović, kao čuvena porodica iz domaćeg filma „Maratonci trče počasni krug“ koja se bavi pružanjem pogrebnih usluga. Osumnjičeni Srđan Lalić koristio je pseudonim Beri Mils, koji je bio vođa zloglasne američke zatvorske bande Arijevska braća, a koji je skoro ceo život proveo iza rešetaka zbog najtežih krivičnih dela, među kojima su i surova ubistva. Mils je bio osuđen na četiri doživotne robije, a umro je 2018. u zatvoru – kaže izvor i dodaje da Belivuku, Miljkoviću i pojedinim članovima klana takođe preti doživotna robija.

– Soprano je ostao bez oca, baš kao i Belivuk, kada je njegov otac 1995. aktivirao dve ručne bombe u stanu i, osim sebe, usmrtio i svoju suprugu i taštu. Takođe, lik iz serije je primoran da planira ubistva i svojih bliskih prijatelja i saradnika zbog njihovog delovanja protiv mafijaške porodice, a i Belivuk je bio paranoičan i verovao je da mu bliski ljudi rade o glavi. Tako je sa pripadnicima svog klana, kako se sumnja, likvidirao i one sa kojima je sarađivao, a jedan od njih je Aleksandar Gligorijević Puki – objašnjava sagovornik Kurira upoznat u prilike u podzemlju.

– Što se tiče ljubavnog života, Belivuk se i tu, čini se, ugledao na svog idola, lika iz serije, pa je tako, baš kao i Soprano, pored žene i dece, imao i ljubavnice.

Optužnica

Podsetimo, Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i još 29 pripadnika klana optuženi su za pet teških ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno oružje, otmicu i silovanje. Sumnja se da su žrtve posle surovih egzekucija u kući u Ritopeku sekli na komade i delove tela mleli u mašini za meso, pa potom u džakovima bacali u Dunav.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

27 − 25 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)