G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / DIJASPORA / UŽIVO IZ CG! NIKŠIĆANI REŠILI DA PROBIJU BLOKADE: Bagerom krenuli ka Cetinju ! VIDEO

UŽIVO IZ CG! NIKŠIĆANI REŠILI DA PROBIJU BLOKADE: Bagerom krenuli ka Cetinju ! VIDEO

CRNA GORA FELJTON.rs
04.09.2021.

Tenzije u Crnoj Gori uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju i dočeka patrijarha Porfirija u Podgorici došle su do usijanja. Na Cetinju su raspoređene dobro opremljene policijske snage, a stigla su i oklopljena vozila, kao i policijske jedinice opremljene za razbijanje demonstracija, tzv. kornjače.

18.15 – Na društvenim mrežama se pojavila se i slika bagera koji je krenuo na barikade na Cetinju.

Image

18.13 – Povodom nereda na Cetinju oglasio se i predsednik Crne Gore Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da „odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo“. Opširnije

17.23 – Mitropolija: Ne razmišaljamo o izmeštnju ustoličenja

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC ne razmišlja o izmeštanju čina ustoličenja mitropolita Joanikija sa Cetinja u Podgoricu, kazao je protojerej Nikola Pejović. Opširnije pročitajte 

16.50 – Od Podgorice do Cetinja je gotovo nemoguće stići automobilom, jer se na putu nalaze najmanje tri barikade, a na izlazu iz Podgorice više naizgled privatnih automobila blokira saobraćaj. Opširnije 

Cetinje
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, PRINTSCREEN/YOUTUBE

15. 45 – Nepregledne kolone na izlazu iz Podgorice u pravcu Cetinja. Opširnije OVDE.

Gužva, Cetinje
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

15.10 – Barikade na prilazu Cetinju

15.00 – Krivokapić Milu: Ako ne svojom voljom, onda po Ustavu očuvajte mir

Image
Image
Image
Image

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je predsednika te države Mila Đukanovića da „ako već ne želi svojom voljom“, onda u skladu sa svojom ustavnom obavezom zaštite poretka, da javno i jasno doprinese miru uoči sutrašnjeg ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

„Pozivam, još jednom, sve društveno-političke aktere na očuvanje mira, od koga nam ništa nije vrednije. Pozivam sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira, države Crne Gore“, napisao je Krivokapić na Tviteru.


Zdravko Krivokapić@profKrivokapic

Позивам, још једном, све друштвено-политичке актере на очување мира, од кога нам ништа није вредније. Позивам све грађане на поштовање Устава, закона, јавног реда и мира, државе Црне Горе.

Đukanović će, kako je najavljeno, prisustvovati sutra protestu na Cetinju protiv ustoličenja mitropolita Joanikija.

14.35 – Okršaj komita sa policijom

Na ulasku u Cetinje, prema snimcima sa društvenih mreža, došlo je do okršaja okupljenih komita sa policijom:

Na snimku se vi i kako kamenice lete u pravcu policije:

Gužva, Cetinje

14.03 – Na kružnom toku u Podgorici, na izlazu ka Cetinju, prema nepotvrđenim informacijama, policija zaustavlja vozila i propušta samo ona sa posebnim dozvolama.

14.23 – U pokušaju da blokiraju prilaz Cetinju, komite su, kako javlja naš reporter, počele da bacaju kamenje na put, na šta policija nije reagovala.

13.45 – Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije bartskim zagrljajem jedočekao patrijarha SPC Porfirija na podgoričkom aerodromu. Opširnije pročitajte 

mitropilit Joanikije, patrijarh Porfirije
FOTO: FACEBOOK / САБОРНИ ХРАМ ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊ

13.20 – Ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici obavljaju se poslednje propreme za doček patrijarha SPC Porfirija.

Ispred Hrama postavljena je velika bina, a prostor na kojem će biti doček prekontrolisali su i pripadnici Posebne jedinice MUP CG sa psima tragačima, obučenim za otkrivanje eksploziva. Više pročitajte 

Hram Hristovog vaskrsenja, Podgorica
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

12.46 – Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije došao je u Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici, gde je sve spremno za doček patrijarha srpskog Porfirija.

12.02 – Kolona automobila kreće se iz pravca Podgorice ka Cetinju. Oni su se, pored državnih zastava, kako prenosi CdM, „zakitili“ i američkom zastavom.

11-47 – Deo komita koje se već okupio na Cetinju jezivim porukama skandiraju sveštenstvu i monaštvu SPC: „što ste na nas digli hajku, četničku vam je.em majku“.

11.32 – Na društvenim mrežama širi se preteća fotografija takozvanih komita koji poziraju sa pištoljima u rukama i poručuju „Mi smo spremni za sjutra“. Detaljnije pogledajte 

11.20 – Grupa građana uklonila je zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira.

Iz Uprave policije, Vijestima je rečeno da je brzom reakcijom uspostavljena kontrola. „U toku su policijske mere i radnje“, rečeno je u policiji.

Cetinje, policija
FOTO: KURIR

Okupljeni od jutros negoduju zbog ograda koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, poručujući policijskim službenicima da provere ko je sve ušao u Cetinjski manastir. Neki su uzvikivali „ovo je Cetinje“ kao i „ovo je naša policija, neće policija da puca u nas ona nasa štiti“.

Čulo se i „nemojte policiju da dirate“ ali, kako prenosi Pobjeda, i skandiranje potpredsedniku vlade Dritanu Abazoviću „Dritane p.d.r.“.

Za sutra je u Cetinjskom manastiru planirano ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i bezbednosna situacija u zemlji je napeta.

Najavljeni su i protesti na Cetinju u vreme ustoličenja Joanikija, zbog čega je do sada bilo više sastanaka državnih bezbednosnih institucija, na čelu sa Savjetom za bezbednost i odbranu Crne Gore.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

66 − 58 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)