G-E0EWZBLP0V
среда , 24 априла 2024
Home / DRUŠTVO / ZVICEROVA OSVETA ŠKALJARCIMA: Vođa kavačkog klana dojavio policiji o švercu 1,5 tona kokaina preko luke Bar?

ZVICEROVA OSVETA ŠKALJARCIMA: Vođa kavačkog klana dojavio policiji o švercu 1,5 tona kokaina preko luke Bar?

CRNA HRONIKA FELJTON.rs
29.08.2021.

Posle metaka i bombi, čini se da su zaražćeni kotorski narkoo klanovi prešli i na rat cinkarenjem. Naime, postoje informacije da je šef kavačkog klana Radoje Zvicer iz osvete odbeglom šefu škaljaraskog klana Jovici Vukotiću i njegovim lojalnim saradnicima Luki Bojoviću i Filipu Koraću udario na njihov najisplativiji biznis – šverc kokaina, piše Srpski telegraf.

Navodno upravo Zvicer stoji iza dojave da će u Luku Bar stići tovar od 1.400 kilograma ove droge, koju su „škaljarci“ namenili zapadnoevropskom tržištu, kaže dobro obavešteni izvor iz srpske policije.

Zaplena ove droge, nađene u magacinu u Mujanovićima u Zeti, pet puta je na tržištu narkotika vrednija od kokaina nestalog u Valensiji 2014. Posle toga se, da podsetimo, crnogorska mafija podelila na „kavčane“ i „škaljarce“, koji su započeli krvavi rat.

„Nakon bekstva iz Crne Gore Radoje Zvicer se pozicionirao u Latinskoj Americi, krećući se između Brazila, Ekvadora, Perua i Argentine. Odranije je tamo imao veze sa narko-kartelima od kojih je sa „kavčanima“ prebacivao drogu do Evrope. Neka najnovija hapšenja i zaplene južnoameričke droge u Španiji potvrdili su da su na tom području locirani i „škaljarci“. Policije u tim zemljama Latinske Amerike su preko Europola dobile podatke da se ova dva klana čak u pojedinim slučajevima snabdevaju od istih kartela. „Kavčani“ odlično znaju šta rade „škaljarci“, ali njihov direktan obračun tamo nije moguć jer bi, pošto su stranci, biznis bio ugrožen. To su odnosi kao u filmu „Kazablanka“, svi znaju sve, ali ne talasaju. Likvidacije i cinkarenje protivnika preselili su u Evropu“, objašnjava dobro obavešteni sagovornik.

On dodaje da je mala ćelija Zvicerove ekipe slanjem poruke policiji u Crnoj Gori nanela možda najveći udarac kokainskom biznisu koji vodi suprotstavljeni klan. Nedavna informacija da je „škaljarac“ Luka Bojović iz zatvora u Španiji ponudio po dva miliona evra za glave Zvicerove desne ruke Veljka Belivuka i njegovog saradnika Marka Miljkovića i po milion ukoliko ih osakate prelila je čašu.

S obzirom na to da su Belivuk i Miljković još od februara u Centralnom zatvoru, ubistvo je teže izvodljivo, pa se sumnja da će „škaljarci“ pokušati da ih teško povrede. Zbog toga su mere bezbednosti podignute na najviši mogući nivo. U očekivanju suđenja, za koje ima i više nego dovoljno dokaza, ništa se ne prepušta slučaju – kaže naš sagovornik.

Zvicer je zbog ove milionske „poternice“ za dvojicom svojih glavnih operativaca pripremio milionsku osvetu. Stručnjaci procenjuju da je zaplenjena količina „škaljarskog“ kokaina na evropskim ulicama vredna više od 300 miliona evra.

Radoje Zvicer pobegao je iz Crne Gore posle dojave krtice iz policije da mu se sprema hapšenje. Luka Bojović je uhapšen u Valensiji februara 2012. U Španiji je osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja 10 godina zatvora

Spasić: Oba klana su na vezi sa službom

Prema saznanjima bivšeg obaveštajca Božidara Spasića, između škaljarskog i kavčanskog klana, osim sukoba koji se završavaju likvidacijama, prisutna su i cinkarenja za kokain.

„Međusobni odnos između „škaljaraca“ i „kavčana“ nije vezan samo za fizičke obračune i ubistva već i za upropašćavanje poslova sa drogom, lokalnim cinkarenjima policiji. Na vezi su sa službama bezbednosti u regionu, a imaju i veze sa američkom agencijom DEA. Verovatno dobijaju beneficije ukoliko blagovremeno dojave da postoje količine droge koje se kreću ka Srbiji ili Crnoj Gori. Očito je da je u ovom slučaju reč o nekome iz suprotnog klana – rekao je Boža Spasić.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

97 − 89 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)