G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / SRBIJA / NOVI SAD OPASNO! Čanak cepa Vojvodinu!

NOVI SAD OPASNO! Čanak cepa Vojvodinu!

POLITIKA FELJTON.rs
28.08.2021.


OPASNO….DA LI JE TO CANAK POSTIGAO SVOJE NAMERE

Ko se bude izjašnjavao kao Vojvođanin biće podveden pod kategoriju „regionalna pripadnost“

Građani koji se na popisu stanovništva budu izjašnjavali kao Vojvođani prilikom obrade podataka biće podvedeni pod kategoriju regionalna pripadnost.

Građani koji se prilikom popisa budu izjašnjavali kao Vojvođani prilikom obrade podataka biće podvodeni pod kategoriju regionalna pripadnost, iz prostog razloga što Vojvođani ne postoje kao nacija, izjavio je za Tanjug direktor Republičkog zavoda za statistiku(RZS) Miladin Kovačević.

On je naglasio da je svaki stanovnik Srbije slobodan je da se, prilikom popisa stanovništva, o svojoj nacionalnoj pripadnosti izjasni prema sopstvenoj želji, a popisivač je dužan da to verno prenese u popisnicu i da slovima upiše onako kako je građanin rekao.

zavod, za, ststistikuIzvor: RZZS

On je naglasio da su se oni koji su to želeli, izjašnjavali tako i ranije.

Kovačević tako odgovara na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske stranke da se stanovnicima severne pokrajine omogući da se izjasne kao Vojvođani, i da se na popisu stanovništva u Srbiji 2022. godine klasifikuje kao posebna nacionalna pripadnost i stav ministarke za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, da o tom pitanju treba otvoriti dijalog.

Nenad Čanak - Strana 13 - Kurir

Čomić se poziva na preporuku Saveta Evrope koja poziva sve zemlje da prilikom popisa građanima omoguće dvostruki identitet. Ona naglašava da će kroz dijalog biti odlučeno o sudbini tog predloga, a ukoliko se on prihvati, trebalo bi da se unese u Zakon o popis.

Буђење војвођанског сепаратизма (2) - Нови Стандард

„Ne zanima me inicijativa vojvođanskih stranaka, Gordane Čomić, Saveta Evrope i ostalih. RZS se u svom radu vodi Međunarodnim preporukama UN za popis stanovništva i preporukama EUROSTAT-a“, rekao je Kovačević za Tanjug

On je objasnio da RZS jeste nadležan za sprovođenje popisa, ali isključivo po Zakonu o popisu koji reguliše sadržinu popisa, kao i da je sprovođenje popisa tradicionalno nadležnost centralne statističke institucije u svim zemljama sveta.

UPLAKANA VOJVODINA: "Prečanski front" u Kraljevini Jugoslaviji | SRBIN.info

Inicijativa vojvođanskih stranaka koju je podržala Gordana Čomić izazvala je burnu reakciju u javnosti.

Popisi stanovništva vrše se jednom u deceniji. Novi popis trebalo je da se održi ove godine, prema preporuci UN da se vrši prve godine u deceniji, ali je zbog pandemije korona virusa, odložen za oktobar 2022. godine.

Банаћански Поседак - Објаве | Фејсбук

Kovačević kaže da je jasno da će broj stanovnika na popisu 2022. biti manji nego na prethodnom, dodavši da prema podacima Zavoda, Srbija trenutno ima nešto više od 6,9 miliona stanovnika. U popis će ući svi koji žive u našoj zemlji, uključujući i strane državljane sa dozvolom boravka, kao i naše državljane koji su van zemlje manje od godinu dana, objasnio je Kovačevih.

„Međutim, to će se tačno utvrditi popisom, a svaki popis je veliko istraživanje koje daje more podataka o stanovništvu“, naglasio je Kovačević. On dodaje da se tada dobijaju brojni parametri poput preseljavanja unutar zemlje, etnička obeležja, delatnosti, zanimanja, radna aktivnost, stambena imovina domaćinstava i druge.

Ekskluzivne vesti • Forum Srbija

Davno beše, sećam se ja, kad na Dunavu je bila granica, to su bili dani sreće, što se više vratit neće, al’ na tome radim ja, peva Čanak

Novi Sad – Opasno!

Lider LSV Nenad Čanak, koji u zadnjih 30 godina pokusava da ocepi Vojvpdinu, danas mu se zelje polako ostvaruju, da ne zaboravimo jedan od pokusaja je dva predizborna spota Republička radiodifuzna agencija već zabranila, jer su neprimereni, napravio je novi, i to još provokativniji.Iako na prvo slušanje deluje kao dobro poznata pesma „Čamac na Tisi“ odsvirana na tamburici, ona ipak ima zanimljivu „predistoriju“:

pajtic | ГЕТО СРБИЈА | Страна 2

Gostujući u jednoj emisiji na TV Pink pre nekoliko godina, Čanak je odsvirao tu numeru, ali na svoj način: „Davno beše, sećam se ja, kad na Dunavu je bila granica, to su bili dani sreće, što se više vratit neće, al’ još na tome radim ja…“Komentar lidera LSV do zaključenja ovog broja nismo dobili, jer je „bio u kampanji“, ali su u toj stranci poručili da on ne poziva na separatizam.- Pa to je bila šala, pošalica. To je bilo pre nekoliko godina.

Nenad Čanak - Strana 13 - Kurir

Gostujući u jednoj emisiji na TV Pink pre nekoliko godina, Čanak je odsvirao tu numeru, ali na svoj način: „Davno beše, sećam se ja, kad na Dunavu je bila granica, to su bili dani sreće, što se više vratit neće, al’ još na tome radim ja…“Komentar lidera LSV do zaključenja ovog broja nismo dobili, jer je „bio u kampanji“, ali su u toj stranci poručili da on ne poziva na separatizam.- Pa to je bila šala, pošalica. To je bilo pre nekoliko godina.

Буђење војвођанског сепаратизма (2) - Нови Стандард

Ne treba to povezivati s našim spotom, jer on samo svira tamburicu, ne peva ništa – kažu u LSV i dodaju da „tu nema nikakve senzacije“.Ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića to je žestoko iznerviralo.- Kakav Čanak?! Ta budaletina ne može ništa da pocepa, ni novine! Ne znam ko je čovek! Anonimus! Šta je uradio za 12 godina?!

ĆIRILICA“: Čanak i Zukorlić o otcepljenju Vojvodine i Sandžaka (Raške)  (VIDEO) | Vidovdan | Srpska tradicija i nacionalni interes

Ja sam napravio autoput ka Evropi, a on hoće da uzme autoput! Budaletina jedna! On će da priča o granici na Dunavu! Kvazipolitičar! Najmoderniji političar u Srbiji je Dačić, ujedinitelj, i Srbija ostaje jedinstvena. To garantujem!Iako je nedavno za Kurir Čanak poručio da bi „bio srećan da je separatista, jer je to najlakše“, te da „može da ga naziva kako ko hoće“, juče je zapretio tužbama svima koji LSV budu nazvali separatističkom strankom.- Dosta mi je da stalno objašnjavam da je LSV najpatriotskija stranka u Srbiji – rekao je on.

Vojvodina: Region ili republika

U prvom spotu prizivao bombeNenad Čanak negodovao je zbog toga što je RRA zabranila njegov spot sa dečakom i onaj u kome proziva Slobodana Miloševića i Vojislava Koštunicu, te je napravio nove, u kojima ne kaže ni reč. Međutim, zanimljivo je da je za prvu reklamu izabrao numeru „Mlada partizanka bombe bacala“, a za drugu pesmu koja govori o njegovoj davnašnjoj želji za granicom na Dunavu.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir/RTV/021)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

7 + 3 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)