G-E0EWZBLP0V
четвртак , 18 априла 2024
Home / INTERVJU / Kapetan Dragan deli majice sa likom Đinđićevog ubice!

Kapetan Dragan deli majice sa likom Đinđićevog ubice!

FELJTON.rs
21.08.2021.

Nakon neuspeha političkog pozicioniranja posle odsluženja trinaestogodišnje kazne za ratne zločine, Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posvetio se “humanitarnom radu” za spas “utamničenih srpskih heroja u ustaškim i drugim zatvorima”, sa kojima deli ista krivična dela protiv čovečnosti. Za te potrebe osnovao je i fondaciju “Kapetan Dragan”, koja je pored navodnih filijala u Švedskoj i Norveškoj, nedavno otvorila i svoje predstavništvo u multietničkoj Subotici.

Dragan Vasiljkovic Kapetan DraganDragan Vasiljković Kapetan Dragan

Po skromnim podacima sa društvenih mreža, “fondacija” funkcioniše po principu donacija, mada nigde nije transparentno pojašnjeno kako se tim novcem pomaže osuđenicima, odnosno “herojima” iza rešetaka.

“Pomoć koja nama treba je ili novac ili vreme. Ne mora to biti veliki novac niti puno vremena. Na primer: za boks cigareta mesečno će nekom utamničenom heroju značiti da neko misli na njega. To može svako. Ili ako ste locirani blizu neke od naših kancelarija, par sati nedeljno volonterskog rada, ali svako bi trebao da se ukljući prema svojim mogućnostima bez obzira koliko to malo bilo”, pojasnio je Vasiljević na fejsbuk stranici fondacije.

On je takođe dodao da je “ potpuno fokusiran na pomoć Srbima u ustaškim i drugim zatvorima koji su tamo samo zato jer su Srbi”, te da “ne može rešiti sve probleme ovoga sveta”, ali da će dati sve svoje resurse za “pomoć utamničenim srpskim herojima”.

Među te heroje Vasiljević svrstava i Zvezdana Jovanovića, ubicu premijera Zorana Đinđića.

Pomoć za Zmiju

Kako se navodi na stranici, ova fondacija od septembra kreće i u “nacionalnu kampanju”, odnosno “prikupljanje peticije za predsedničko pomilovanje heroja Zvezdana Jovanovića”. Vasiljević u objavama traži donatore i volontere za “preko 200 punktova u Srbiji”, a on će, za uzvrat, “nastojati da im svima poklone majicu” sa Jovanovićevim likom.

Jedan od punktova će, svakako, biti upravo u novim prostorijama u Subotici.

Na činjenicu da ratni zločinac otvara svoje kancelarije u gradu koji je “političko, obrazovno i kulturno središte Hrvata u Srbiji”, reagovao je i Tomislav Žigmanov, lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, uz napomenu da se ovakav potez ne može nazvati slučajnošću.

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

On je, takođe, dodao da je zabrinjavajuće što “takve aktivnosti, a usmjerene protiv Hrvata, za svoja mjesta imaju Hrtkovce, Suboticu …”, podsećajući na činjenicu da je haški osuđenik Vojislav Šešelj u Hrtkovcima kupio kuću i otvorio stranačke prostorije Srpske radikalne stranke.

Istog stava je i Aleksandar Olenik, advokat i borac za ljudska prava, koji ističe da se Vojvodina, upravo zbog svoje multietničnosti, ciljano bira kao polgon za aktivnosti koje doprinose raspirivanju nacionalne mržnje.

„Naša sramota“

“Vučić, Dačić i Vulin i dalje vladaju i Srbijom i nama, a to je već naša sramota. Svi nabrojani gospodari tadašnje Srbije su sprovodili politiku ’Velike Srbije’ a sada tu istu politiku nazivaju ’Srpskim svetom’. Ostvarenje politike Vučićevog ’Srpskog sveta’ u svakom slučaju vodi do novih ratova i do novih ratnih zločina. Ko će bolje sprovoditi njihovu zločinačku politiku od onih koji su već počinili ratne zločine? “, kaže Olenik, podsećajući i da bivši ratni komandant opštine Čajniče Duško Kornjača, osumnjičen za zločine protiv čovečnosti, danas slobodno živi i radi kao lekar u Novom Sadu, uprkos Interpolovoj poternici za njim.

Advokat Aleksandar Olenik, Foto: medija centar beograd

Kako kaže, Kornjača “nažalost nije jedini optuženi za ratne zločine kome je ’’crna rupa evrope – Vučićeva Srbija’’,  pružila zaštitu od zakona”.

“Ako vidimo da smo Dušku Kornjači dozvolili da uživa u slobodi dok ne dođe u priliku da ponovi zločine, ne piše nam se dobro. Svi ratni zločinci su zaštićeni od zakona u Srbiji jer su sve ratne zločine počinili po naređenju sadašnje vlasti i sprovodeći politiku sadašnje vlasti. Zato će bivši ratni komandant Duško Kornjača, i još mnogi slični njemu, slobodno živeti sve do sledećeg rata, jer svi nacionalizmi uvek završe ratom i ratnim zločinima. Tako da je jasno kuda ide Vučićev ’Srpski svet’ ali samo ako mu mi to dozvolimo”, smatra Olenik.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/nova)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

− 8 = 2

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)