G-E0EWZBLP0V
петак , 29 марта 2024
Home / SPORT / OSTALI SPORT / ODBOJKAŠICE OSVOJILE BRONZU, SRBIJA OBORILA OLIMPIJSKI REKORD: Srpkinje demolirale Koreju za devetu nacionalnu medalju u Tokiju!

ODBOJKAŠICE OSVOJILE BRONZU, SRBIJA OBORILA OLIMPIJSKI REKORD: Srpkinje demolirale Koreju za devetu nacionalnu medalju u Tokiju!

TOKYO 2020 FELJTON.rs
08.08.2021.

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpkinje su u meču za treće mesto deklasirale Južnu Koreju sa 3:0, po setovima 25:18, 25:15, 25:15. Meč je trajao samo 74 minuta, što dovoljno govori o demonstraciji moći.

Briljirala je Tijana Bošković koja je sakupila 33 poena, što je četvrti najbolji rezultat u istoriji olimpijskig igara.

Mina Popović je osvojila osam poena, Milena Rašić šest, Bianka Buša pet, Maja Ognjenović četiri poena, a Bojana Milenković dva poena.

U finalu igraju Brazil i SAD.

odbojkašice, odbojka, Tokio 2020, Tijana Bošković, Maja Ognjenović
FOTO: PROFIMEDIA

Srbija je devetom medaljom oborila nacionalni olimpijski rekord. Dosadašnji rekord, ostvaren u Riju pre pet godina, iznosio je osam medalja.

Podsetimo, do sada su zlatne medalje osvojile Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate), srebro je uzeo Damir Mikec (streljaštvo), a bronzu Tijana Bogdanović (tekvondo), basket 3×3 tim, Milenko Sebić (streljaštvo) i Zurab Datunašvili (rvanje). Deveta medalja pripada vaterpolistima, koji od 9.30 igraju finale protiv Grčke, pa ćemo tada znati da li će ona biti zlatnog ili srebrnog sjaja.

sport

Odbojkašice, odbojka, Tokio 2020
FOTO: PROFIMEDIA

TOK MEČA

3. SET

Gotovo je! Posle 25 minuta Srbija je rešila ovaj set sa 25:15 i tako stigla do bronzane medalje! Devete za Srbiju u Tokiju!

Tajm-aut je urodio plodom, Srbija je vezala tri poena – 17:10.

Morao je Zoran Terzić da reaguje tajm-autom pri rezultatu 14:10. Srbija ima sigurno vođstvo i drži sve u svojim rukama.

Srbija je u velikom naletu i praktično lomi meč u svoju korist – 13:7.

Tri as servisa Tijane Bošković doneli su Srbiji vođstvo 9:6.

Koreja je dobro otvorila set i povela sa 2:0, odmah i sa 4:1, ali se Srbija broz vratila u egal – 4:4.

odbojkašice, odbojka, Tokio 2020
FOTO: PROFIMEDIA

2. SET

Posle 24 minuta Srbija je još ubedljivije dobila set – 25:15. Tijana Bošković je sakupila ukupno 23 poena do sada, Bianka Buša i Mina Popović po 5, a Maja Ognjenović 4 poena.

Potpuna dominacija Srbije u središnjem delu drugog seta. Bojana Milenković je upisala prvi poen za 19:11. Selektor Koreje zove novi tajm-aut.

Ni tajm-aut nije pomogao Korejkama. Kontra Tijane Bošković i njen 18. poen za 12:6. Odmah i greška Korejki za 13:6.

Blok Mine Popović doneo je Srbiji prvi put četiri poena viška u drugom setu – 10:6. Odmah zatim Bianka Buša blokom donosi novi poen Srbiji – 11:6.

Srbija kao da je skinula teret posle osvajanja prvog seta, devojke igraju mnogo rasterećenije – 7:4.

Bianka Buša sa dva poena otvara drugi set – 2:0.

odbojkašice, odbojka, Tokio 2020
FOTO: PROFIMEDIA

1. SET

Gotov je prvi set posle 26 minuta! Sjajan blok upasivio je napad Koreje.

Bio je ovo dramatičan set, Koreja je vodila 16:15, a onda je usledio veliki nalet Srbije i vođstvo 23:17 koje je prelomilo ovaj set.

Srbija je u velikom naletu, as poen Boškovićeve za 23:17. Šest vezanih poena srpskog tima.

Majstorija Maje Ognjenović, posle velike požrtvovanosti Silvije Popović, doneli su Srbiji četiri poena viška u finišu prvog seta – 21:17. Zaista sjajan poen za srpski tim i tajm-aut za selektora Koreje, Italijana Stefana Lavarinija.

Milena Rašić prvim poenom donosi Srbiji ponovo dva poena prednosti – 19:17. Bošković ima do sada 12 poena.

Nalet Srbije posle tajm-auta i pet vezanih poena za prednost 15:13. Dve vezane greške najbolje odbojkašice Koreje Kim Jeon Kung, potom tri sjajna napada Bošković, koja već ima deset osvojenih poena.

Korejke su preuzele rezultatsku inicijativu, povele sa 8:6. Srbija je smanjila na 10:11, ali su Korejke sa dva vezana poena ponovo stekle prednost. Zoran Terzić je morao da zove tajm-aut.

Sjajna je Bošković već na startu meča, njena četiri poena za 6:3.

Kontra koju pretvara u poen Tijana Bošković donela je Srbiji prvo vođstvo – 3:1.

Srbija je počela meč u sastavu Ognjenović, Buša, Mina Popović, Bošković, Milenković, Rašić, a libero je Silvija Popović.

Odbojkašice, Maja Ognjenović, Bianka Buša, Tokio 2020, Olimpijske igre
FOTO: PROFIMEDIA

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra protiv Južne Koreje utakmicu za treće mesto i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odbojkašice će pokušati da nastave niz osvajanja medalja, pošto su u Riju pre pet godina osvojile srebro. U slučaju pobede doneće Srbiji devetu medalju iz Tokija, što će biti rekord Srbije.

Od samo stalnosti Srbija je najviše medalja osvojila u Rio De Žaneiru 2016. godine kada je osvojila osam medalja. Na Igrama u Londonu 2012. Srbije je osvojila četiri medalje, a u Pekingu 2008. godine tri medalje.

Srbija trenutno ima dva zlata, Milica Mandić (tekvondo) i Jovana Preković (karate). Jedno srebro koje je osvojio Damir Mikec (streljaštvo). Srbija ima četiri bronze, koje su osvojili Tijana Bogdanović (tekvondo), muška reprezentacija u basketu 3×3, Milenko Sebić (streljaštvo) i Zurab Datunašvici (rvanje).

Sigurnu medalju ima vaterpolo reprezentacija, koja od 9.30 igra finale protiv Grčke.

POSTANITE NAS NOVINAR…

Ako imate informaciju koju treba da zna celokupna srpska javnost, ako imate bilo kakav problem, a policija ili bilo koji drzavni organ nece da vam pomogne, na pravom ste mestu! Ako imate fotografiju koju mora da vidi Srbija, ne gubite vreme! Pošaljite nam vest koju ćemo mi, ako za to ima potrebe, i dodatno proveriti. A potom čitajte u feljtonu ili na portalu feljton.rs.

Za naše najvrednije insajdere pripremili smo brojne poklone iznenađenja i vredne nagrade.

pisite nam

feljton.rs@gmail.com

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

(FELJTON.rs/kurir)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

4 + 3 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

FELJTON.rs

12.11 2021

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti BOGATO nagrađeni ukoliko KACE I DELE OVU VEST PO SVOJIM DRUSTVENIM MREZAMA

U Novom Sadu je ponovo opljačkana jedna stomatološka ordinacija!

Naime, pljačka se dogodila u ulici Đorđa Zličića broj 44, i to već drugi put u kratkom vremenskom periodu.

 1 / 4 FOTO: PRIVATNA ARHIVA

NE PROPUSTITE…

SRPSKI STOMATOLOG NUDI NAGRADU OD 50.000 EVRA! građani ce biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju,Ovo su detalji

Prvi put se pljačka dogodila 1. 12. 2017. godine kada je iz ordinacije ukradeno 120 turbina, a pre toga je stomatologu Aleksandru Radoviću nestao automobil iz dvorišta, i potom mu je kuća u kojoj stanuje obijena. 

Stomatolog Aleksandar Radović je za Espreso objasnio kako se sve to izdešavalo i na koga sumnja.

Kada se dogodila prva pljačka priveden je Predrag Kostic, za kim je im bila raspisana potera za tesku kradju, i on mi je 13. januara prošle godine upao u kuću sa nožem. Tada mi je naneo osam uboda, tako da sam jedva ostao živ, i bio sam smrtno ranjen. U tim trenucima, uzeo sam pištolj i u samoodbarni sam ga upucao, objasnio je Radović”. 

foto: Privatna arhiva

Kako kaže, druga pljačka se dogodila 6. juna prošle godine, a za oba puta podneo je i krivične prijave.

Drugog puta mi je nestalo 220 turbina, aparat za espreso kafu, zatim stomatološki kolenjaci u vrednosti od 200 000 evra. Što se tiče ove pljačke, policija još nije ništa otkrila ko je počinilac (izvrsilac), ali se zna tiper, organizato M.A. i njegov sin M.A. USKORO CE BITI OBJAVLJENE NJIHOVE FOTOGRAFIJE SA MESTOM BORAVKA..

Sve nase informacije su dobijene od izvora informacija MUPA Novi Sad

Za informaciju gde je roba prodata i koje ucesnik u pljacki nudim nagradu od 50.000e KOJA CE BITI ISPLACENA ODMAH.

foto: Privatna arhiva

Dodaje da je ponudio nagradu za informaciju, GDE SE DOSTA ZAINTERESOVANIH JAVILO SA RAZNIM INFORMACIJAMA. Jos nije dobijena tacna informacija tako da je nagrada jos aktivna

Juče sam objavio da sam raspisao nagradu za informaciju u vrednosti od 50. 000 evra, pa očekujem da će se neko javiti u narednom vremenskom periodu”, zaključuje Radović

U opisu je naveo da će građani biti nagrađeni ukoliko ponude relevantnu informaciju u vezi sa ovim slučajem oko otkrivanja izvršioca pljačke i poslovnog prostora u kome je ukradena stomatološka oprema. 

Informacije javiti

Novi Sad policijska ispostava klisa

ili pozivom 192

ili DIREKTNO Aleksandru Radovicu

Pratite nas na društvenim mrežama

https://www.instagram.com/feljton.rs/

https://www.facebook.com/feljton.rs

https://twitter.com/FeljtonRs

(feljton.rs/espreso)